Рено показав свій флагманський Талісман

13 липня 2015

З під рук французьких дизайнерів та інженерів вийшов новий великий седан Талісман. Новинка, отримала в якості назви ім'я загальне, вже використовуване брендом для маркування великого п'ятидверного хетчбека на базі Ніссан Теана, покликана внести серйозниі зміни в модельний ряд компанії і замінити собою відразу два дітища європейського концерну: консервативний седан Латитьюд авангардне сімейство моделі Лагуна.

При першому ж погляді на «Талісман» ясно, що цього разу французи вирішили всерйоз перекроїти концепцію свого флагмана, перетворивши його в солідного і сучасного гравця ринку статусних седанів. Для досягнення цієї мети трьохоб'ємний Renault і отримав нову платформу CFM, зміни помітно виросли в порівнянні з усе тієї ж Laguna габарити (4850х1870х1460) і дизайн, що вражає своєю німецькою суворістю. Перше слово, яке приходить на думку при описі зовнішності Talisman - німецька. Мало хто очікував, але наступник Laguna, дійсно, став суворим і правильним. Заточеним на серйозне сприйняття з боку сусідів по потоку. Він хмуро «дивиться» на світ світлодіодною оптикою і «дихає» повітрям через масивну решітку радіатора з величезним ромбом в центрі.

                                 Екстер'єр Рено Талісман 2015

 

Колишні «усмішки» бамперів попередників тепер навічно скасовані незадоволеною «пащею» з сріблястими «вусами», а простенькі похилі капоти «поглинені» рельєфною панеллю складної форми. Навіть слабке місце всіх французьких седанів, непропорційний профіль, на «Талісмані» виправлений за всіма законами німецького кузовобудування. Висока плечова лінія, геометричні виштамповки в боковинах, великі колісні арки, довгий задній звис з витонченим «хвостиком» кришки багажника - ну чим не модель VAG?

Дивіться також каталоги:

 

Втім, французький авангард до кінця в ньому вбити так і не змогли. Стиль Рено все ще живий в «Талісмані» і, ніби як, активно не спить за рахунок невеликих, але таких характерних деталей як недоладні «ключки» ходових вогнів на оперенні, плавні обводи крил, незвичайні горизонтальні стоп-сигнали з довгими відростками і даремна, але така французька виштамповка на передніх дверях. Так, цих елементів небагато, але не помітити їх просто неможливо.

 

Що ж стосується внутрішнього оздоблення, то тут, визнаємо, німецька практичність виявилася сильнішою. Відверто «реношний» фішок знайти не вдалося. Зате вдалося згадати про Еспейс, від якого інтер'єр Talisman примудрився перейняти чимало. Рахуйте самі: великий сенсорний екран мультимедії з двома вухами-дефлекторів по краях, високий тунель, характерне кермо і приладова панель з трьох глибоких колодязів. Не будь у нового седана двоколірного оформлення торпеди і консервативної ручки КПП, сказали б, що точна копія. Але, може, така схожість й на краще, адже солідності такого салону не позичати. Тим більше, якщо враховувати яке багате оснащення можуть приховувати в собі ці обсяги пластика і тканини.

                                 Інтер'єр нового Рено Талісман 2015

 

До слова, про девайсах Tалісман поки відомо небагато. Є інформація про мультимедійній системі R-Link 2 з можливістю голосового управління і всемогутньою системі Multi-Sense, яка вміє, за словами представників Renault, змінювати налаштування двигуна і амортизаторів, управляти кліматичної установкою і масажними сидіннями, «перефарбовувати» підсвічування салону і навіть підбирати потрібний водієві звук мотора.

 

Відповідно до загальноєвропейської  тенденції  віддавати перевагу економічним дизелям, новий седан отримав лінійку моторів, в якій більшість на боці агрегатів, що працюють на «важкому» паливі. Всього таких три: один 1,5-літровий Energy dCi 110 і два 1,6-літрових Energy dCi 130 і 160. Компанію їм складуть бензинові 150- і 200-сильні 1,6- літрові мотори, а також дві коробки передач: 6-ступінчаста "механіка" для базового дизеля і 7-ступінчастий «робот» для всіх інших двигунів.

                                  Профіль Рено Талісман 2015

 

Старт продажів Talisman намічений на кінець року. Але то в Європі. Доїде він до України то вже питяння часу.

Якщо коротко говорити то Renault вступив на німецький шлях створення флагмана: менше авангарду - більше солідності. І, ніби як, таке рішення має принести дивіденди у вигляді гідних продажів. Ось тільки на іншій стороні барикад є Сітроен зі своїм колись «пронімецьким» C5. І в нього не так вже все й безхмарно.

Попередня стаття В Україні повинні скасувати 5% мито на нові автомобілі
В Україні повинні скасувати 5% мито на нові автомобілі
Що таке функція «Tiptronic»?
Наступна стаття Що таке функція «Tiptronic»?

Популярні новини