Найцікавіші новинки з токійського моторшоу

5 листопада 2015

Раз на два роки в столиці Японії проходить одна з найграндіозніших і найпрестижніших в світі виставок автомобілів Tokyo Motor Show. Цього року почався вже 44 за рахунком автосалон. Свої новинки показали 14 японських виробників авто і 16 з інших країн. Головна відмінність токійського мотошоу від подібних - це не демонстрація дизайну, а упор на технологічні інновації від провідних автомобільних брендів.

Цього року організатори зробили ставку на людей, народжених в 90-ті роки, які не уявляють життя без сучасних гаджетів, тому і вимоги у них до інновацій в автомобілебудівництві на вищому рівні. Лексус показав у Токіо чотиридверний водневий концепт LF-FC. Якщо вірити виробникам цього авто, він обладнаний силовою установкою, яка "харчується" воднем, вона працює відразу на два електромотори - по одному на кожному з передніх коліс. Автомобіль з абсолютно новим інтерфейсом HMI, що дозволяє управляти всіма "прибамбасами" авто жестами. Такої опції немає в жодній моделі крім Lexus і БМВ 7-Серія.

Довжина моделі, яку називають ще "L-finesse" 5 метрів 30 сантиметрів, ширина - два метри, висота 1.40 метра.

 

Машина оснащена фірмовою решіткою на радіаторі, ходовими вогнями у формі бумеранга, світлодіодною оптикою. Баки цього красеня виконані у формі "Т". Динамічні характеристики виробники тримають поки в строгому секреті. Мазда РХ-версія поки це тільки шоукар, але виробники обіцяють до 2020 року випустити на базі цього автомобіля серійну модель. Довжина кара 4,389м, ширина 1,925м, висота 1,160м. Завдяки використанню високотехнологічних матеріалів при виробництві кузова, важить цей автомобіль всього 1300 кг. Новий роторний двигун, на відміну від попередніх варіантів, дозволяє скоротити витрату масла і палива і достатньо екологічний. Потужність його, за неофіційними даними - 450 "конячок" Тойота Пріус.

Дивіться також каталоги:

                                           Екстер'єр Лексус

 

Головна відмінність цієї моделі від попередників - легкість, менші габарити, економність у витраті палива, всі вузли можуть використовуватися в різних моделях. Продаватися модель буде у двох варіантах. Початкова версія з нікель-метал-гібридними акумуляторами, і топові - з літій-іонними. Ця модель, як уже було сказано вище, набагато легше попередниці. Якщо вага звичайної версії 1280 кг, то модифікації PHV - 1350 кг). Габарити теж змінилися: довжина зменшилася на 60 мм, тепер становить 4,54м. Ширина збільшилася на 15 мм. (раніше було 1,745 м, тепер - 1,760м). По висоті автомобіль став нижче на 20мм. Тепер його висота становить 1,470м Потужність силової установки гібрида - 150 кінських сил. Виробники заявляють, що середня витрата палива при змішаному циклі - всього півтора літра на 100 км шляху. У місті цей автомобіль повинен "їсти" близько 3,9 літрів на 100 кілометрів пробігу. Продавати цей диво-автомобіль в Японії почнуть наприкінці цього року, та й у Європі тягти не будуть з поданням цього авто на ринках. Планують початок продажу з наступного року.  

 

Yamaha Sports Ride Concept Yamaha, раніше спеціалізується тільки на мото-сегменті, два роки тому вирішила робити автомобілі, цього року вже показала в Токіо новинку - супер легкий сторткар Sports Ride Concept, який важить всього (навіть не віриться) 750 кілограмів! Довжиною він майже чотири метри (3,900 м), шириною - 1,72м, заввишки - 1,17 м. Мотор, об'ємом в один літр, забезпечує потужність в 100 "коней". Правда, виробники тримають в секреті динамічні характеристики автомобіля, хоча деякі експерти стверджують, що цей кар повинен розігнатися до швидкості 100км / год за 6,5 секунди. Особливість цього спорткара в тому, що без складних маніпуляцій з обладнанням, можна міняти розмір платформи.

 

Honda Clarity Fuel Cell Новий серійний автомобіль, що працює на водні від Хонда відрізняється супер-швидкою заправкою. Повний бак автомобіля заправляється всього за три хвилини, цього палива вистачить, щоб комфортно проїхати 700 кілометрів. Швидка заправка - головна перевага водневого палива над електромобілями, заправка яких триває як мінімум півгодини.Цей автомобіль має досить просторий салон, в якому комфортно можуть перебувати до п'яти чоловік. Ширина автомобіля 1,875 м, довжина 1,895 м, висота - 1,475мЦю чудову модель в Японії почнуть продавати вже на початку 2016 року. Про продажі на інших ринках світу поки не повідомляють.

                                            Екстер'єр Хонда

 

Nissan Teatro for Dayz Виробники Ніссан гордо називають свою новинку Teatro for Dayz "чистим полотном для покоління digital». Це просто скарб для любителів гаджетів. У ньому, як ні в якому іншому автомобілі, є безліч засобів комунікації. До того ж і зовні він як "чиста дошка". Усередині салону сидіння, передня панель і двері - білі. Водій за своїм бажанням, або бажанням пасажирів, може проектувати будь-яке зображення. Таким чином білий салон може перетвориться в шкіряний, дерев'яний, буде обклеєний фотографіями з стрічки соцмереж або улюбленим пейзажем, та в принципі, чим завгодно. І робиться це за лічені секунди. У цьому автомобілі можна здійснювати відеодзвінки, користуватися соціальними мережами. Він на електричних батареях, але потужність його виробники поки тримають в секреті. Також не відомо коли ж японці зроблять серійну модель, яка надійде в продаж. 

                                            Екстер'єр Ніссан

Попередня стаття 10 найповільніших авто, які на перший погляд можуть здатися справжніми суперкарами
10 найповільніших авто, які на перший погляд можуть здатися справжніми суперкарами
Як дівчата їдуть на СТО
Наступна стаття Як дівчата їдуть на СТО

Популярні новини