Шевроле офіційно представив седан нового покоління Круз

30 червня 2015

Знаменна подія в світі бюджетних автомобілів. Найбільший автоконцерн США, Генерал Моторс, представив нове покоління масового седана Круз.

Офіційна друга генерація глобального трьохобємника покликана підняти продажі американської компанії на світовій арені.


Зі зміною покоління Cruze 2016 модельного року отримав від розробників нову переднєприводну платформу D2XX, осучаснену лінійку силових агрегатів, а також абсолютно новий кузов, який скинув зайві 133 кг. При цьому габаритна довжина новинки від Шевроле збільшилася на 69 мм, а його колісна база вимахнула до 2 метрів 70 сантиметрів, надавши пасажирам додаткові 15 мм простору.

                                  Екстер'єр Шевроле Круз 2015


Незважаючи на радикальну переробку дизайнерської концепції, зовнішність нового седана не стала одкровенням для світової автоспільноти. Частково через шпигунські зображення  Cruze, що поширилися в мережі за два місяці до офіційного релізу. Втім, чималу роль так само зіграло схожість останньої моделі GM з гібридним хетчбеком Волт останнього покоління так само представленим за кілька місяців до прем'єри масового трьохобємного двигуна. У них навіть окрас однаковий! Чого вже говорити про елементи екстер'єру, які на новому седані, перегукуються з гібридним «Шеви» і його «проазіатським» стилем.

Дивіться також каталоги:


Так, центральне місце в оперенні «другого» Cruze знову зайняла двоповерхова композиція великої решітки радіатора, яка тепер представляє собою тандем агресивної багатокутної «пасти» переднього бампера і кромки капота. По краях ці елементи обрамити вузька оптика (а ля Honda Civic), а також кілька недоладні секції противотуманок з хитро закрученими виштамповками «щік», візуально пов'язаними зі стрімкою плечовою лінією боковин.


До слова, профіль новинки так само з усіх сил намагається здаватися до неможливості динамічним і агресивним. Використовує в якості характерних елементів всілякі клиновидні виштамповки, різкі переломи, і ярковираженний обсяги колісних арок. Однак виходить не дуже. Крім того, частина філе, спочатку радує приємним поєднанням горизонтальної оптики і шестикутної номерної виштамповки, «підливає масло у вогонь» громіздкою пластикою заднього бампера з перевантаженим лжедіффузором і дивакуватими «вусами».

                                   Профіль Шевроле Круз 2015


Але це особиста думка. Цілком можливо, що новий Cruze зможе комусь сподобатися завдяки своєму екстер'єру та інтер'єру. У плані внутрішнього оформлення він набагато лаконічніше, хоч і не подає вигляду, демонструючи майбутньому власнику ефектну центральну консоль з великим сенсорним екраном мультимедії MyLink, клавішами і вертикальними дефлекторами. Трохи футуризму так само додають приладова панель і стильний трьохспиці кермо, що перекочував на седан з все того ж Вольт.


Цілком природно, що список оснащення реінкарнували бестселера так само оновився. Тепер майбутній власник Chevrolet зможе дістати в своє розпорядження супутникову систему OnStar, точку доступу WiFi з підтримкою мережі 4G, камеру заднього виду, купу систем безпеки і аж 10 подушок безпеки. Але тільки в тому випадку, якщо він серйозно розщедриться.

                                   Інтер'єр Шевроле Круз 2015


На даний момент про моторної лінійці нового Chevrolet відомо небагато. Є інформація тільки про одне 1,4-літровий турбомотор (154 к.с. 240 Нм), який встановлюватимуть на канадські та північноамериканські модифікації седана і комплектувати або 6-ступінчастою "механікою", або аналогічним «автоматом». Що буде обертати колеса іноземних версій моделі - не відомо. Однак ходять чутки про появу в 2017 році дизельного мотора.


Офіційно Chevrolet Cruze 2016 модельного року почнуть продавати тільки на початку цього самого 2016 року. Поки в Північній Америці, але в планах у компанії ще як мінімум 40 ринків по всьому світу. 


Одним словом: авто стандартний продовжувач роду. Він не змінив ім'я, але поступово почав змінювати орієнтири. Більше сучасних моторів, більше сучасних опцій, більше сучасних матеріалів і, звичайно природно більша цифра на ціннику. 

Попередня стаття У ДАІ забрали бази даних про автовласників
У ДАІ забрали бази даних про автовласників
Перевтілення Міні в універсал
Наступна стаття Перевтілення Міні в універсал

Популярні новини