ТОП-10 найбільш жахливих доріг України

18 листопада 2015

Якщо центральні автомагістралі в Україні більш-менш нормальні, то заміські дороги іноді й дорогами назвати не можна, так, напрямок. Але не всі однаково погані. Є жахливі.

Пропонуємо вашій увазі топ-10 найгірших доріг України.

 

Отже, почнемо з кращих з гірших. На "почесному" 10 місці дорога Олександрівка - Кіровоград - Миколаїв. Тут до речі, має бути нова бетонна дорога. Запланувати її запланували, а коли будувати будуть - не відомо. Поки на цій трасі в 239,3 км, майже 105 кілометрів необхідно ремонтувати, причому капітально. На дев'ятій сходинці "хіт-параду" дорога в Львівській та Закарпатській області Львів - Самбір - Ужгород. Єдиний плюс цієї, з дозволу сказати магістралі - мальовничість місцевості. Але насолоджуватися природою вам завадить постійна тряска. Адже 100 кілометрів із загальної довжини дороги (а це 227,5 км) - суцільні вибоїни.

 

На восьмому місці ганебного рейтингу - шлях-дорога з Дніпропетровська до Миколаєва через найдовше місто України, Кривий Ріг. Загальна протяжність - 239,6 км. Фахівці підрахували, що її ремонт "з голочки" обійдеться приблизно в два мільярди гривень. Для порівняння: в 2015 році на всі дороги Миколаївщини виділили тільки 70 млн гривень. Так що в найближчому майбутньому капремонт цій дорозі судячи з усього "не світить". Ще гірше дорога є в південному регіоні України Одеса - Вознесенськ - Новий Буг, з 209 км якої на 119 кілометрах нерідко зустрічаються смуги перешкод у вигляді ям. Вона - сьома в рейтингу.

 

На шостій сходинці опинилася магістраль, що проходить по Закарпатті, Івано-Франківщині та Львівщині. Переважно гірська дорога, "покручена" поворотами і підйомами, характерними для західних областей, Мукачево - Івано-Франківськ - Рогатин - Львів. З 435 км магістралі 255 км потрібно ремонтувати терміново і грунтовно. У середині рейтингу, на п'ятій сходинці дорога Кіровоград - Платонове (проходить через Кіровоградщину, Миколаївщину і сонячну Одеську область). Значний відрізок шляху закладений бетонними плитами, що саме по собі не дуже приємно для автомобіліста. До того ж з 254,4 км траси - 159 км - суцільні ями. Автодорога Чугуїв - Мілове (проходить через Харківську область і Луганщину), а далі продовжується на території раніше дружньої Російської Федерації) знаходиться на четвертому місці рейтингу. З 289,7 км, 264,4 км - практично бездоріжжі.

 

"Пам'ятка" Західної України, яку називають найгіршою дорогою цього регіону, на третьому місці. Це Львів - Радехів - Луцьк. З 130 кілометрів дороги 60 км знаходиться в жалюгідному стані. Особливо потрібно бути уважним на ділянці в районі Радехова (Львівщина) і Кам'янки-Бузької."Срібло" анти рейтингу "заслужила" дорога Одеса-Рені. Хто їздив в цьому напрямку знає, що гірше дорогу в Україні треба ще пошукати .. З 295 кілометрів, 228 потрібно ремонтувати, ще 61 кілометр ремонтувати марно, краще переробити капітально. І на десерт найогидніша дорога України. Знаходиться вона на Миколаївщині - контрольно-пропускний пункт «Тимкове» - Балта - Первомайськ - Доманівка - Олександрівка. Взагалі дорога має протяжність 202 кілометри, але з них 64 кілометри дорогою взагалі важко назвати, це суцільні вибоїни. 

Попередня стаття "Листи щастя" полетять порушникам з 7 листопада
"Листи щастя" полетять порушникам з 7 листопада
Як роблять дороги в різних країнах світу
Наступна стаття Як роблять дороги в різних країнах світу

Популярні новини