Огляд тест-драйву: Acura ILX 2021

14 січня 2021

Acura ILX - це невеликий розкішний седан від Acura. Найдешевший автомобіль в модельному ряду автовиробника, ILX пропонує преміальний значок за доступною ціною. Як і слід було очікувати від люксового бренду, авто має безліч стандартних функцій безпеки, але є деякі відсутні елементи. На відміну від конкуруючих седанів від BMW і Mercedes, Acura ILX 2021 роки не виглядає таким сучасним або особливим, як повинен. Прискорення і керованість в порядку, але продуктивність ILX розчаровує в порівнянні з іншими розкішними компактними автомобілями.

Седан Acura ILX червоного кольору на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році

Акура перенесла ILX на 2021 модельний рік без змін. Незабаром очікується перероблена модель або Acura просто відмовиться від цього авто, яке не дуже добре продається.

Кому варто купити? 

Купити нову Acura ILX 2021 варто тим, хто шукає авто преміального бренду. Седан з люксовим значком коштує набагато дешевше конкурентів. Компактна Acura ILX пропонує потужний двигун і відмінні показники економії палива. 

Нове або б/у авто? 

Acura не внесла серйозних змін в ILX на 2021 рік. Це означає, що модель майже ідентична ILX 2020 року. Немає сенсу переплачувати. Можна вибрати торішній автомобіль і заощадити. 

Acura ILX проти Mercedes-Benz CLA

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes повністю переробив CLA до 2020 року. CLA отримав бадьорий базовий двигун і доступний з будь-якою з двох трансмісій AMG потужністю більше 300 кінських сил. У порівнянні з ILX, CLA має спортивне управління і опціональний повний привід, а також приємний інтер'єр і зручну інформаційно-розважальну систему. У Acura набагато нижчий ціновий діапазон, але цього недостатньо, щоб рекомендувати його в порівнянні з Benz.

Acura ILX проти  Honda Civic

Honda Civic є одним із найспортивніших компактних автомобілів. Хоча базовий двигун Civic цілком справляється з завданнями, є додатковий варіант з турбонаддувом і високопродуктивний Type R. Ви отримаєте більше вантажного простору в Civic, особливо в його доступному кузові хетчбек. Модель від Хонда перевершує ILX за якістю салону і комфорту пасажирів. Мало причин витрачати ще кілька тисяч доларів на Acura. Купіть Хонду.

Салон

Седан ILX вміщує п'ять чоловік. Передня частина салону простора, пропонує досить місця для водія і пасажира. Сидіння зручні для тривалих поїздок і забезпечують хорошу бічну підтримку.

Ззаду високі пасажири знайдуть достатньо простору для голови. А ось місця для ніг катастрофічно не вистачає. 

У салоні Акура більше твердих пластикових поверхонь, ніж у машин конкурентів у 2021 році. Інтер'єр виглядає застарілим. Також неабияк чути шум дороги і вітру і це зменшує розкішні амбіції ILX.

Багажник Acura ILX пропонує 351 літр простору. Це середній показник для класу розкішних невеликих автомобілів. Заднє сидіння входить в стандартну комплектацію, що дає більше можливостей для перевезення довгих вантажів. Проте воно опускається повністю, на відміну від задніх крісел, що складаються окремо. Це дозволяє вам використовувати одне з сидінь другого ряду, але при цьому отримати додатковий вантажний простір.

У порівнянні з практично будь-яким новим автомобілем на ринку, в ILX досить мало стандартних технологій. Ви отримуєте тільки 5-дюймовий інформаційно-розважальний дисплей. Для налаштування всіх функцій на центральній консолі є традиційні кнопки і ручки.

Альтернативою є додаткова установка з двома екранами. Нижній сенсорний дисплей має нелогічну структуру меню. Над ним є трохи більший екран, яким ви керуєте за допомогою поворотної ручки в центрі приладової панелі. Мультимедиа Акура ilx виглядає дуже застарілою на 2021 рік. 

Стандартні інформаційно-розважальні функції:

  • 5-дюймовий аудіодісплей, 
  • стереосистема з шістьма динаміками, 
  • Bluetooth,
  • порт USB.

Доступні інформаційно-розважальні функції: 7-дюймовий сенсорний екран, 8-дюймовий дисплей, Android Auto, Apple CarPlay, стереосистема преміум-класу з сімома або 10 динаміками, навігація, супутникове радіо, HD Radio і телематична система AcuraLink (дозволяє підключати до ILX через ваш смартфон).

Технічні характеристики 

Acura оснащує ILX безнаддувним чотирициліндровим двигуном, який видає 201 к.с. Це задовільна пропозиція, тим більше, що варіантів все одно немає. Прискорення з місця займає 6.6 секунд. 

Стандартна восьмиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням забезпечує плавне і своєчасне перемикання передач.

ILX 2021 року має досить хорошу паливну економічність для розкішного невеликого автомобіля. Акура витрачає 9.8 л/100 км в місті і 6.9 л/100 км на шосе.

Цей седан плавно їде по нерівному асфальту, його гальма вражають високою гальмівною здатністю. ILX спокійно проходить повороти, але ви, мабуть, відчуєте невеликий нахил кузова. Більшість водіїв відзначають, що його рульове управління не таке чітке, як у суперників.

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США привласнила Acura ILX 2021 року загальний рейтинг безпеки п'ять з п'яти зірок: п'ять зірок в бічному краш-тесті і чотири зірки в тестах на лобове зіткнення та перекидання.

Страховий інститут дорожньої безпеки дав ILX 2021 найвищий рейтинг «Добре» у всіх п'яти проведених краш-тестах. Однак він отримав найнижчу оцінку «Погано» за недостатнє освітлення оптики авто.

Акура ILX 2 021 отримала стандартні розширені функції безпеки:

  • попередження про лобове зіткнення,
  • автоматичне екстрене гальмування,
  • адаптивний круїз-контроль,
  • попередження про виїзд з смуги руху,
  • Lane Keep Assist,
  • камера заднього виду. 

Підвищити безпеку допоможуть додаткові опції: моніторинг сліпих зон, датчики паркування ззаду і попередження про перехресний рух ззаду.

Розміри і вага 

Acura ILX має довжину 4.63 м, а його споряджена маса коливається від 1403 до 1427 кг. 

Можливі комплектації 

Модельний ряд Acura ILX 2021 року представлений тільки однією комплектацією, але є додаткові пакети Premium, Technology і A-Spec. Седан поставляється з чотирициліндровим двигуном, переднім приводом і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Buick Encore 2021
Buick Encore 2021 синій кузов на AutoMoto.ua
Розкішний кросовер Audi Q3 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q3 2021