Огляд тест-драйву: Acura RDX 2018

21 лютого 2018

Сучасному Acura RDX доводиться витримувати постійну конкуренцію, але він не здає позиції і залишається одним з фаворитів для тих, хто шукає компактний кросовер з позитивною динамікою ходу, сучасними технологіями, достатнім запасом потужності та високим рейтингом надійності. На відміну від Lexus NX і Mercedes-Benz GLC300, під капотом яких приховані чотирьохциліндрові турбодвигуни, Acura RDX 2018 модельного року пропонує перевірений V6. Привід може бути як переднім, так і повним. Якщо вам не потрібен додатковий пасажирський простір більшого MDX, але про відмову від хорошого вантажного об’єму та просторих задніх сидінь мова не йде, Acura RDX стане хорошим варіантом.  

Огляд тест-драйву: Acura RDX 2018

Вам сподобається

Компактний RDX зарекомендував себе як надійний, вишуканий та продуктивний транспортний засіб. Елегантний інтер’єр сповнений логічності, особливо якщо враховувати зручні елементи управління. Привабливості додає збалансована стартова ціна.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Яким би продуманим RDX не був, він не вважається справжнім підкорювачем бездоріжжя, отож, якщо ви шукаєте щось справді потужне, Land Rover Discovery Sport або Evoque стануть кращими варіантами. Тим, хто зосереджений на економії та альтернативних видах пального, варто звернути увагу на гібридний Lexus NX 300h або дизельний BMW X3.

Нове у 2018 році

Поточний рік не відзначився жодними значними змінами для Акура РДХ.

Враження від їзди

За винятком посередньої економії пального, ви не знайдете інших значних аспектів для нарікань. Плавний і тихий 3.5-літровий V6 забезпечує достатньою кількістю потужності, яку чудово перерозподіляє шестиступінчаста автоматична коробка передач. Зважтеся на тривалу подорож, і зможете насолодитися крейсерською швидкістю без найменшого натяку на втому. Впорається кросовер і зі звивистими ділянками шляху. Такої динаміки як у BMW X3 або Infiniti QX30 очікувати не варто, але більшість водіїв параметри ходу RDX вдовольнять. А доступний набір технологій «AcuraWatch» подбає про безпеку, додавши: адаптивний круїз-контроль, автоматичне гальмування, допомогу руху по смузі та систему попередження зіткнення.

Найкращі характеристики

Як частина пакета «Technology» пропонується аудіосистема Acura ELS, яка відтворює звук з якістю і чистотою, притаманним вдвічі дорожчим системам.

Бажаючи насолодитися всіма перевагами RDX, варто звернути увагу на пакет «Advance», який поєднав всі елементи, запропоновані у «Technology» і «AcuraWatch Plus».

Детально про автомобіль Acura RDX

Інтер’єр

Салон RDX не має значної палітри кольорів, але це, мабуть, єдине у чому можна його звинуватити. Інформаційно-розважальна система з подвійним екраном приємно вражає зрозумілим і чітким інтерфейсом. На щастя, вона позбавлена великої кількості кнопок деяких суперників. Позитивним враженням сприяють приємні на дотик, м’які матеріали, електропривод передніх сидінь та розумне використання внутрішнього простору. Задні сидіння можна скласти, що створює майже 2.2 м3 вантажного простору.

Екстер’єр

Ніяких кардинальних змін з 2016 року не відбулося. Екстер’єр нагадує зменшену копію MDX, відповідаючи усім сучасним тенденціям дизайну бренду. Вражаючі головні фари «Jewel Eye» обрамлюють тривимірну решітку радіатора, у той час, як задні фари уподібнюють RDX до решти творінь Acura. Не так давно переглянута зовнішність тішить стриманою красою, хоча від радикального дизайну Lexus NX і Jeep Cherokee Overland звісно відстає.

Базова комплектація

Більшість суперників RDX навіть приблизно не мають такого переліку оснащення, який пропонує Acura. Сучасний кросовер постачається з двозонним клімат-контролем, електроприводом і 10 режимами налаштування водійського сидіння, активною функцією приглушення шуму, камерою заднього виду, AM/FM/CD аудіосистемою на 7 динаміків з 5.0-дюймовим LCD дисплеєм, USB-входами, функцією голосового набору повідомлень та радіо Pandora. Про безпеку дбають: 6 подушок, контроль стабільності, протибуксувальна система та несучий кузов.

Опційне обладнання

Загалом Acura розподіляє більшість додаткових елементів по комплектаціям, але RDX ламає цей стереотип, пропонуючи набір «AcuraWatch» як окрему опцію, доступну для всіх моделей. Винятком стала ситуація з пакетом «Advance», який уже вміщує набір. Щодо самого «AcuraWatch», то він пропонує: адаптивний круїз-контроль, автоматичне гальмування, допомогу руху по смузі та систему попередження зіткнення. Самостійною опцією стала система повного приводу. Навігація доступна у пакетах «Technology» і «Advance». Останній також подбає про наявність: вентиляції передніх сидінь, моніторингу сліпих зон, сенсорів паркування, дистанційного запуску та автоматичних склоочисників.

Технічні характеристики Акура РДХ 2018

За потужність кросовера Acura RDX відповідає 3.5-літровий V6 двигун на 279 кінських сил та 340 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на передні колеса, хоча може бути повним. У першому випадку RDX витрачає 11.8 л/100км у міському, 8.1 л/100км у заміському та 10.2 л/100км у змішаному циклах. У другому випадку витрата палива Acura RDX зросте до 12.4 л/100км у місті, 8.4 л/100км за його межами і 10.7 л/100км у середньому.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo S60 2018
Огляд тест-драйву: Volvo S60 2018
Огляд тест-драйву: Ford F-150 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford F-150 2018