Огляд тест-драйву: Acura RDX 2019

6 грудня 2018

Перед нами абсолютно новий Acura RDX в якості представника третього покоління. Кросовер помітно змінився з моменту своєї появи. Колись він мав єдиного конкурента в обличчі BMW X3. Нині він змагається з десятком відомих суперників типу Mercedes-Benz GLC, Audi Q5, Jaguar F-Pace і Alfa Romeo Stelvio. Виділятися на фоні інших йому допомагають оснащеність, практичність та надійність. Футуристичну спрямованість підкреслюють виразна стилізація, атлетичність та інноваційні технології. Компактний Acura RDX 2019 дарує відчуття впевненості та безпеки.

Огляд тест-драйву: Acura RDX 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати п’ятимісний, вишуканий кросовер з виразною зовнішністю, останніми технологіями та бажаними функціями, погляньте в сторону Acura RDX. А тривала історія надійності стане бонусом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Емблема Acura приверне не стільки уваги, як, скажімо Mercedes-Benz, BMW чи Audi. А якщо ви хочете мати змогу обрати більше, ніж один двигун, привід на задні колеса або модель з підвищеною продуктивністю, варто зосередитися на європейських конкурентах RDX.

Нове у 2019 році

П’ятимісний RDX постав перед нами в абсолютно новій формі. Компанія детально переглянула автомобіль. Представлено новий дизайн екстер’єру та інтер’єру, запропоновано новий турбодвигун та систему повного приводу. До лінійки приєдналася модель A-Spec.

Враження від їзди

Попередні RDX демонстрували хорошу динаміку, дозволяючи власникам насолоджуватися швидкістю. Нинішнє покоління зовсім не соромиться набутої атлетичності. Серцем нових автомобілів став чотирьохциліндровий турбодвигун, який прийшов на зміну V6. Незважаючи на зменшені габарити, двигун Acura RDX вражає 272 кінськими силами та 350 Нм. Новий силовий агрегат не має лінійності попередника, але йому не бракує напористості. Новинкою стала і автоматична коробка на десять ступенів, яка працює вражаюче добре, особливо з урахуванням кількості передач. Найвищі передачі є найвигіднішими в плані економії. Їздить новий RDX досить жорстко, але плавно. Не мало важливим фактом стане і затишок салону під час руху. Нинішні моделі пропонують не просто режими управління, а цілу систему, яка робить різницю помітною. На вибір водія представлені чотири режими: Snow, Comfort, Sport і Sport+. Єдине, що може трохи спантеличити водіїв це відчуття педалі гальм. Вона відчувається дещо м’яко при натисканні, хоча гальма активуються своєчасно.

Найкращі характеристики

Новий Acura RDX спроможний уникнути аварії і допомогти у повсякденній їзді завдяки наявності допомоги руху по смузі та адаптивного круїз-контролю. Загалом відомий як «AcuraWatch», набір безпеки також пропонує попередження про можливе зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням та уникнення виїзду за межі дороги.

«Чи замкнув я автомобіль?» Одне з найчастіших питань водія. З новим RDX хвилюванням прийшов кінець. Дверний замок «Walk Away» робить саме те, що передбачає його назва, убезпечуючи автомобіль, як тільки ви відійдете від нього. Систему можна вимкнути вразі потреби.  

Детально про автомобіль Acura RDX

Інтер’єр

Усі моделі отримали п’ятимісну конфігурацію та вдосталь особистого простору. Салон Acura RDX має вишуканий і футуристичний посил. Спочатку можна навіть подумати, що ви опинилися у космічному кораблі. Срібляста ручка регулювання, розміщена у центральній частині панелі, призначена для зміни режимів управління виглядає так, наче взята просто з науково-фантастичного фільму. А 10.2-дюймовий екран високої роздільної здатності з інтерфейсом «True Touchpad», розміщений у верхній частині панелі, стане доказом того, що майбутнє вже настало. Навіть трансмісія виглядає іноваційно, хоча і потенційно складно. Замість традиційного важеля перемикання передач вам треба натискати на кнопку «D» для їзди, «P» для паркування та «R» для здачі назад. Рівень комфорту передніх сидінь помітно вище середнього, так само як і простір задніх сидінь. Вантажний простір теж є одним з найкращих у класі. З розкладеними задніми сидіннями його об’єм становить 0.8 м3, а зі складеними – майже 1.7 м3.

Відео тест-драйв Acura RDX 2019 року

Екстер’єр

Кросовер пережив значні зміни зовнішності, перетворившись з привабливого, але консервативного, на стильного і атлетичного. Кузов автомобіля вдало поєднав виразні лінії, спокусливі вигини та заломи. Чого вартують хоча б D-подібні стійки даху, завдяки яким складається враження, що дах завис над кузовом. Класні головні фари вдало підкреслюють п’ятикутну решітку радіатора. Усі моделі отримали панорамний люк даху та електропривод дверей багажника. Модель RDX A-Spec додає агресивності з чорними елементами та 20-дюймовими колесами замість стандартних 19-дюймових. Задля безпеки Acura використовує надміцну сталь.

Базова комплектація

Третє покоління RDX доступне у чотирьох комплектаціях: базовій, Technology, A-Spec і Advance. Навіть базова модель отримала: обшивку зі штучної шкіри, електропривод дверей багажника, панорамний люк, набір систем безпеки «AcuraWatch», двозонний клімат-контроль, аудіосистему на 9 динаміків з AM/FM/HD радіо, Apple CarPlay (Android Auto на підході), 10.2-дюймовий центральний дисплей, 19-дюймові колеса, 12 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь з підігрівом, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду та універсальний відкривач гаражу «HomeLink». Пакет «Technology» доповнить цей перелік натуральною шкірою, навігаційною системою, покращеною аудіосистемою «ELS», моніторингом сліпих зон, задніми USB портами та сенсорами паркування.

Опційне обладнання

Система повного приводу «Super Handling All-Wheel Drive» є опцією для всіх моделей. Більшість опцій, тим часом, з’являється при переході до моделей вищих комплектацій. Лімітована A-Spec додає 20-дюймові колеса, чорні елементи екстер’єру, доступний салон у червоному кольорі аудіосистему «ELS 3D» на 16 динаміків, вентиляцію передніх сидінь та світлодіодні протитуманні вогні. Верхівку ряду займає модель Advance, яка отримала активну систему демпфування, 16 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, акценти з дерева у салоні, функцію відкривання багажника без рук, склоочисники з сенсорами дощу та великий проекційний дисплей на вітровому склі.

Під капотом     

Єдиним для моделей 2019 року став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 272 кінських сили та 350 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на десять ступенів. Стандартно привід на передні колеса. Витрата пального Acura RDX перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському та 9.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом кросовер витрачає 11.2 л/100км у місті, 8.7 л/100км за його межами та 10.2 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2019
Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2019