Огляд тест-драйву: Audi A3 2018

18 лютого 2018

У 2018 році компактний, спортивний Audi A3 представили у кузові седан, кабріолет і хетчбек. Подбали навіть про наявність гібридної моделі. Невеликий за розміром A3, між тим, пропонує усі типові для Audi елементи, включно з потужним двигуном, якісним інтер’єром, вражаючим переліком останніх технологій та доступним повним приводом. Такий набір дає A3 фору перед суперниками типу Infiniti QX30, Mercedes-Benz CLA і Acura ILX. До того ж, коштує сучасний A3 менше за BMW 2 Series. Гібрид A3 Sportback e-tron вже встиг стати лідером по параметру економії пального, щоправда, він не доступний з повним приводом.

Огляд тест-драйву: Audi A3 2018

Вам сподобається

При збалансованій стартовій ціні легко зважитися на доповнення бази бажаними елементами і знати, що навіть після цього, ви не розоритесь. Кузени A3, улюбленці шибайголів S3 і RS 3 тішать вражаючою продуктивністю, але за значно вищою ціною.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Ауді А3 2018 року не має такого візуального ефекту як Mercedes-Benz CLA або Infiniti QX30. Ще кращу ціну і більше простору ви знайдете у Acura ILX.

Нове у 2018 році

У поточному році седан і кабріолет стандартно постачаються з функцією підігріву передніх сидінь та USB-портами. Комплектація Premium Plus отримала систему допомоги при зміні смуги руху Audi Side Assist. До складу пакету «Technology» увійшла аудіосистема Bang&Olufsen.

Враження від їзди

Компактний седан A3 пропонується у чотирьох варіантах. Базова версія потішить чудовим балансом продуктивності, вишуканості і ціни, у той час, як S3 додасть потужності і вразить кращим управлінням. Кабріолет гарантує той самий рівень потужності, що і у седана, від себе додаючи більший люк даху. Коштуючи менше ніж більшість добре оснащених сімейних седанів, A3 має неймовірну динаміку, якість і технології. Єдине, чого катастрофічно не вистачає у цьому автомобілі, це простору позаду. При майже 300 кінських силах напоготові у седана Audi S3  не може бути проблем із прискоренням. Перевагою цього дива автомобільної промисловості став стандартний повний привід. Пару двигунам у седані і кабріолеті Ауді А3 складає семиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням S-Tronic, а у S3 і гібриді її шестиступінчаста версія.

Найкращі характеристики

Виняткове відтворення звуку - це відмінна риса аудіосистеми Bang&Olufsen на 14 динаміків і 705 Вт потужності, яка є опційною для Audi A3 і стандартною для S3. Вона стала частиною пакету «Technology».

Доступний круїз-контроль від Audi це не просто зручна опція, а елемент, який може врятувати життя. Система, оснащена радаром і камерою, здатна повністю зупинити автомобіль, а потім відновити хід, що робить її ідеальним партнером при пересуванні у міському трафіку.

Детально про автомобіль Audi A3

Інтер’єр

Компанія Audi встановила високу планку для своїх салонів, зважаючи на стильний дизайн та виняткову якість співвідношення елементів. Сучасний A3, безумовно, зарекомендував себе в аспектах якості матеріалів і облаштування внутрішнього простору, хоча до рівня деяких творінь Audi не дотягує. Автомобіль має зрозумілу і спортивну стилізацію, а елементи управління легкі у використанні. Хоча, через низьке розміщення  інформаційно-розважальної системи MMI важко одразу збагнути яка кнопка за що відповідає, знадобиться час, щоб вивчити їх напам’ять. Ну, і звісно, нікого не здивуєш обмеженим простором задніх сидінь, особливо, якщо там опиняться одразу троє дорослих.

Екстер’єр

Якщо вам подобається стилістична естетика Audi, A3 точно підходящий екземпляр. Завдяки біксеноновим головним фарам, великому люку даху і стандартним 17-дюймовим литим дискам навіть базовий A3 виглядає чудово, нагадуючи меншого A6. Зробивши ставку на спортивний темперамент, моделі S3 пропонують 18 або 19-дюймові диски та зухваліші елементи екстер’єру. Під вкороченою задньою частиною знаходиться багажне відділення, об’ємом 0.35 м3. У версіях з повним приводом об’єм зменшується до 0.3 м3. Що стосується кабріолетів, то особливо привабливо вони виглядають, звісно, з опущеним дахом.

Базова комплектація

Стандартними для усіх Audi A3 стали: камера заднього виду, задні сенсори паркування, підігрів дзеркал і передніх сидінь. У базу седану також увійшли: шкіряні сидіння, панорамний люк, біксенонові головні фари, двозонний автоматичний клімат-контроль, водійське сидіння з 12 режимами налаштування й електроприводом, світлодіодні задні фари, Bluetooth, аудіосистема на 10 динаміків з CD-програвачем, сенсори автоматичних склоочисників і фар та система MMI з 7.0-дюймовим екраном. Спортивний S3 стандартно постачаються з системою повного приводу, 18-дюймовими дисками, рульовим колесом з пласким дном та спортивною підвіскою.

Опційне обладнання

Якщо ви прагнете збільшити вартість автомобіля, Audi радо допоможе, запропонувавши чисельні опції. Так, до переліку додаткового оснащення увійшли: світлодіодні головні фари, аудіосистема Bang&Olufsen, навігаційна система з картографічною технологією «Google Earth», яка відображається на віртуальній приладовій панелі. До речі, віртуальна панель має розумну сенсорну панель, розташовану поверх MMI, яка розпізнає рукописний текст. За додаткову плату можна придбати: систему допомоги руху по смузі, систему попередження про сліпі зони та динамічний круїз-контроль. Окремо представлена система магнітної підвіски з трьома режимами управління: Dynamic, Comfort і Individual.

Під капотом

Чисельні силові конфігурації здатні вдовольнити побажання самих вибагливих водіїв, хоча усі силові агрегати є 2.0-літровими. Моделі Ауді А3 з приводом на передні колеса отримали 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 186 кінських сил і 300 Нм. При семиступінчастій автоматичній коробці передач розгін відбувається за 6.6 секунд. Витрата пального становить 8.2 л/100км у змішаному циклі. Моделі з повним приводом отримали 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 220 кінських сил та 350 Нм. Завдяки йому і шестиступінчастій автоматичній коробці сотня досягається за 5.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.8 л/100км у змішаному циклі. Моделі Audi S3 так само мають 2.0-літровий двигун, але у версії на 292 кінські сили. Повний привід у даному випадку стандартний. Гібридна модель A3 Sportback e-tron використовує 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 204 кінських сили та електричний мотор. Пару їм складає шестиступінчаста автоматична коробка. Сотні автомобіль досягає за 7.6 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2018
Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2018