Огляд тест-драйву: Audi A4 2018

23 березня 2018

Минулорічний Audi A4 запропонував трохи більше зовнішньої виразності і внутрішньої потужності. Цьогорічний Audi A4 продовжує цю тенденцію, гарантуючи доступ до системи повного приводу та більшого переліку лакшері елементів. Загалом, компанія продовжує очолювати сегмент середньо розмірних, вишуканих седанів, представляючи такі фантастичні функції, як кольоровий дисплей з віртуальним спідометром, тахометром і величезний дисплей навігаційної системи з картами Google. До бази увійшов і адаптивний круїз-контроль, завдяки якому автомобіль починає пригальмовувати перед крутим поворотом, навіть якщо водій про це забуває. Не такий потужний і азартний як Cadillac ATS або BMW 3 Series, сучасний A4, тим не менше, є одним із самих вражаючих седанів у Європі.

Огляд тест-драйву: Audi A4 2018

Вам сподобається

Новий A4 пропонує неперевершену комбінацію стилю, технологій, вишуканості і продуктивності за ціною, яка може стати шоком для суперників. А з системою повного приводу, стандартною для більшості моделей, він навіть перевершує деяких суперників в плані стабільності ходу та зчеплення в екстрених ситуаціях.

Вам може  не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вишуканий Audi A4 може видатися не таким вже і технологічно-довершеним для деяких покупців. Крім того, нічого конкретного не сказано з приводу довготермінової надійності. А тим, кому потрібні просторіші задні сидіння, варто розглянути варіанти Mercedes-Benz C-Class або Lincoln MKZ. Шибайголови будуть щасливі опинитися за кермом нового Audi S4.

Нове у 2018 році

Був проведений незначний тюнінг Audi А4. Привід на передні колеса від нині є базовим лише для моделі Ultra, решта лінійки отримала систему повного приводу. Деякі з опційних функцій допомоги стали частиною Premium Plus і Prestige. Новинкою став пакет «Black Optic».

Враження від їзди

Якщо ви зможете проігнорувати класні віртуальні прилади, відмовитися від адаптивного круїз-контролю і не зважати на налаштування амортизаторів, все одно отримаєте відмінний в плані продуктивності автомобіль. Управління у A4 вражаюче точне, а кермо тішить зворотнім зв’язком. Підвіска забезпечує як комфортом їзди, так і адаптивністю управління. Гідним доповненням став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, який витискає максимум з кожної з 252 конячок. З ним сотні седан досягає за 5.8 секунд. Семиступінчаста автоматична коробка приносить задоволення як у механічному, так і у повністю автоматичному режимах. Шанувальникам ретро пропонується шестиступінчаста механічна коробка. З моделлю Prestige водій отримуєте адаптивну підвіску з амортизаторами, які можуть ставати жорсткішими для точнішого входження в повороти.

Найкращі характеристики

Компанія довела концепцію LCD приладів до максимуму, запропонувавши повноцінний дисплей для моделі Audi A4 Prestige. Водій може мінімізувати розмір віртуальних приладів, залишивши максимум місця для супутникового відображення дороги.

Адаптивний круїз-контроль підтримує безпечну дистанцію до транспортного засобу попереду. Він може пригальмувати автомобіль, або, навіть, повністю його зупинити. Окрім цього він виявляє повороти, що наближаються, і уповільнює седан.

Детально про нову модель Ауді А4 2018 року

Інтер’єр

Першим, що впадає в очі, залишається віртуальна приладова панель, але у салоні A4 знайдеться ще чимало принад. Інформаційно-розважальна система MMI була покращена, тепер для вводу даних використовується тачпад. Екран системи переміщено вверх. Сидіння традиційно пропонують максимальний комфорт, основні елементи управління прості у використанні, а матеріали оздоблення вражають якістю. Що стосується недоліків, то до них можна віднести не дуже просторі задні сидіння, відсутність м’якої ділянки для правого коліна водія та інколи перенасичена віртуальна панель.

Відео тест-драйв Audi 2018 року

Екстер’єр

На перший погляд видається, що минулорічні оновлення не сильно зачепили зовнішність седану, але коли починаєш придивлятися, виявляється, що немає деталі без змін. Автомобіль став довшим і ширшим, навколо решітки радіатора з’явилося більше виразних ліній. Розгляньте, для прикладу, основну лінію. У старих моделях вона трохи вигиналася в задній частині автомобіля. Тепер вона ніби пронизує задню частину, формуючи окремий ярус на капоті. Автомобіль виглядає привабливо і пропорційно з якої б сторони ви не дивилися.

Базова комплектація

Зрозуміло, що Audi A4 має хорошу базу. Стандартними для Ultra Premium стали: тризонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, шкіряна обшивка, електропривод люку і поворотний регулятор системи MMI. Усі A4 постачаються з функцією доступу без ключа, ксеноновими головними фарами з світлодіодними акцентами, камерою заднього виду, світлодіодними задніми вогнями та двома вихлопними патрубками. Стандартними елементами також стали 17-дюймові литі диски, підрульові перемикачі, система стоп/старт та система режимів.

Опційне обладнання

Віртуальна панель є стандартною для Prestige і опційною для Premium Plus. Доступними також стали 7.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи або 8.2-дюймова версія з навігацією. Спортивна підвіска зменшує дорожній просвіт, що додає фори під час проходження поворотів. Адаптивна підвіска теж трохи зменшує висоту і дає можливість обрати ступінь жорсткості амортизаторів відповідно до Comfort, Normal і Sport налаштувань.  

Технічні характеристики Audi A4 2018 року

У сучасного Audi A4 двигун у двох версіях. У моделях з переднім приводом Ultra пропонується 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 190 кінських сил і 320 Нм. Пару йому складає семиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням. Витрата пального становить 8.8 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 7.6 л/100км у змішаному циклах. Решта моделей отримали повний привід і той самий 2.0-літровий двигун, але у версії на 252 кінських сили. Споживає седан з ним 9.8 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 8.7 л/100км у змішаному циклі. Окремо пропонується шестиступінчаста механічна коробка передач. З нею витрата пального зростає до 9.8, 7.2 та 8.7 л/100км відповідно.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2018
Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2018