Огляд тест-драйву: Audi A4 2022

11 листопада 2021

Нова Audi A4 2022 - це типовий компактний спортивний седан класу люкс з багато оформленим салоном, динамічним управлінням, висококласним стилем і безліччю технічних функцій. Всі моделі поставляються з фірмовою повнопривідною системою Quattro, і покупці можуть вибирати між двома чотирициліндровими двигунами з турбонаддувом.

Купити новий автомобіль Ауді А4 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Чи отримала Audi A4 2022 рестайлинг та чи являється зараз одним із справжніх лідерів сегменту?

Нове в 2022 році

  • доступні пакети Black Optic і Black Optic Plus додають темний зовнішній вигляд;
  • спортивна підвіска входить до стандартної комплектації моделей з трансмісією 45 TFSI;
  • вибір оформлення салону тепер представлений пакетами.

Кому варто купити? 

A4 вміло поєднує задоволення від водіння з комфортом поїздки. Це означає, що покупці, які хочуть як спортивний седан, так і розкішний круїзер, отримають ідеальний баланс. 

Нове чи б/в авто? 

З моменту появи в середині 1990-х A4 став іконою сегмента розкішних компактних седанів. Поточне покоління, відоме шанувальниками Audi як B9, дебютувало у 2017 році та отримало оновлення в середині циклу у 2020 році.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Audi A4 2022 відрізняється від старої моделі всього кількома новими акцентами в дизайні інтер'єру. Пакет затемнення екстер'єру Audi Black Optic виявився настільки популярним, що тепер пропонується і на базових моделях. Версії 45 TFSI мають спортивну підвіску у стандартній комплектації, тоді як раніше вона була опцією. Важко знайти аргументи, щоб купити новий Audi A4. Ба більше, що наступного року очікується дебют наступного покоління. 

Audi A4 або BMW 3 Series

Найбільша проблема Audi у цьому сегменті – це BMW 3 серії. Однак для економних А4 набагато привабливіша, ніж 3 серія. Вартість нової Ауді А4 2022 починається з $39 100, а BMW 3 серії вимагає не менше $41 450. У базовому форматі обидва поставляються з 2,0-літровим турбо-чотирициліндровим двигуном, при цьому BMW виробляє 255 к.с. в порівнянні з 201 "конячкою" Audi. Оновлення до потужнішої версії A4 дасть вам 261 к.с. під правою ногою, але 3 Series поставляється як із заднім, так і з повним приводом. Ауді доступний тільки з quattro. Ауді також має менший багажник. Для тих, хто хоче більшого, 3 серія доступна у версії M340i з 3,0-літровим рядним шестициліндровим двигуном B58 з турбонаддувом, що видає 382 к.с. Враховуйте, що це значно позначається на ціннику. В цілому, A4 - розумний вибір, але BMW пропонує більш місткий багажник і більше драйву від водіння. 

Audi A4 або Genesis G70

Genesis G70 - це набагато доступніша альтернатива будь-якому німецькому варіанту. Він коштує дешевше за Audi A4, але на те є причини. 2,0-літровий турбонаддув у цьому автомобілі передає 252 кінські сили на задні колеса, але витрачає більше палива. У нього також багажник меншого розміру - 297 л, в салоні нижче стеля і вужчий задній ряд. Крім того, Генезис поставляється лише з двозонним клімат-контролем та семидюймовим дисплеєм. Його інформаційно-розважальна система також поступається своїм німецьким аналогам. Втім, 3,3-літровий двигун V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 365 к.с. - відмінна пропозиція, особливо коли обходиться дешевше за $ 50 000. Однак краще купити Ауді 2022.

Салон

Чотиридверний седан Audi A4 вміщує п'ять осіб. Але середнє заднє сидіння найкраще підходить для дітей, особливо якщо інші задні пасажири не хочуть, щоб їхній простір для ніг був обмежений. Висота стелі комфортна в обох рядах.  

A4 має лаконічний і красивий інтер'єр. Дизайнери використали шкіру, алюміній та м'який пластик. На жаль, салон Audi A4 видає вік моделі. 

Багажник седана А4 звичайно не такий місткий, як універсалу, але для сегмента теж непогано. Ви отримаєте 340 л вантажного простору. 

Базові моделі обладнані аналоговими циферблатами та семидюймовим екраном, але в комплектації середнього та верхнього рівня Audi A4 є 12,3-дюймова панель приладів. Усі седани Audi A4 оснащені 10,1-дюймовим сенсорним інформаційно-розважальним дисплеєм з інтуїтивно зрозумілим MMI інтерфейсом. У стандартну комплектацію входять десять динаміків, а також бездротовий Apple CarPlay, Android Auto, два порти USB, Bluetooth та HD Radio. До того ж якість звуку відмінна, навіть без оновлення, хоча фанатам низьких частот може знадобитися топова система.

Відео тест-драйв Audi A4 2022 року

Технічні характеристики 

A4 - це виключно повнопривідна модель, незалежно від того, ви вибираєте варіант 40 або 45 TFSI. Менший 2,0-літровий двигун з турбонаддувом забезпечує 201 к.с., а старший мотор пропонує 261 к.с. Модель 40 розганяється до 100 км/год за 6,3 секунд, а 45 скорочує цей час до 5,2 секунд при обмеженій максимальній швидкості 210 км/год на годину для обох. На відміну від деяких конкурентів, механічна коробка відсутня. Натомість всі версії Audi A4 2022 року поставляються з семиступінчастою автоматичною КПП S tronic з подвійним зчепленням. Цей агрегат так добре справляється із завданнями, що стає швидше перевагою, ніж недоліком. 

Офіційні показники витрати палива стандартної A4 2022 становлять 8,1 л/100 км у змішаному циклі. 

Технічні характеристики та параметри поїздки Ауді А4 ідеально підходять для сегменту, в якому вона конкурує в 2022. Добре збалансована конструкція шасі має достатні можливості, щоб зберігати спортивний характер. Седан демонструє мінімальний крен кузова в поворотах, добре розганяється, розвертається та зупиняється. Тільки задньопривідний BMW пропонує більше адреналіну у поворотах. На хвилястому асфальті A4 також чудовий, а завдяки стандартному повному приводу quattro забезпечує безпеку водіїв під час руху мокрою або зледенілою дорогою. 

Загалом, A4 – це не Rolls-Royce або Porsche, але однозначно виділяється у своєму класі. 

Безпека

Оновлена ​​Audi A4 2022 не відстає і в питаннях безпеки. Модель отримала максимальні 5 зірок у рейтингу аварійності NHTSA. 

Розміри та вага 

Довжина кузова A4 від краю до краю становить 4,76 м, колісної бази – 2,82 м. Базова модель у спорядженому стані важить 1550 кг, а максимальна маса топової 45 Prestige складає 1645 кг.

Можливі комплектації

Лінійка Audi A4 2022 складається з трьох комплектацій: Premium, Premium Plus і Prestige.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2022
Купити новий автомобіль Тойота Королла 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хендай Туксон 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2022