Огляд тест-драйву: Audi A5 2019

17 квітня 2019

Сучасний Audi A5 взяв все найкраще у седана A4 і додав сучасного посилу, розширивши діапазон моделей спортивним купе, відкритим кабріолетом і класним і функціональним спортбеком. Як і у випадку BMW 4 Series і Mercedes-Benz C-Class, купе і кабріолет A5 здебільшого розраховані на двох людей з крихітними задніми сидіннями. Тим же, хто полюбляє компанію, варто зупинитися на п’ятимісному спортбеку. Приємно, що незалежно від типу кузова ви отримуєте очікувані вишуканість і технологічність з відмінним балансом продуктивності та комфорту.

Огляд тест-драйву: Audi A5 2019

Вам сподобається

Авто Audi A5 зайняв дуже привабливу нішу. Він атлетичний, але економний, з прогресивними технологіями, але не занадто хитромудрий. А спортбек A5 підійде тим, хто не погоджується з засиллям позашляховиків на сучасних дорогах.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Такий самий, якщо не кращий, рівень продуктивності ви можете отримати від Kia Stinger, в той час як фанати кабріолетів можуть уподобати більш агресивні Chevy Camaro SS і Ford Mustang GT. Аспект зовнішньої привабливості завжди суб’єктивне явище, але тим, хто розраховує на менш консервативну стилізацію, варто поглянути в сторону Lexus RC і Jaguar F-Type.

Нове у 2019 році

У поточному році Audi A5 обзавівся новими комплектаціями, функціями та варіантами коліс. Пакет «Black optic plus» пропонується для купе і спортбеку, а осучаснений пакет «Convenience» доповнить перелік оснащення всіх Audi. Нажаль, відмовилися від механічної коробки передач.

Враження від їзди

Нинішній Audi A5 це більше, ніж просто привабливий автомобіль. Він гарантує унікальне поєднання високотехнологічних, допоміжних систем та набору потужних двигунів. Бонусом стане стандартний повний привід Audi A5. З таким переліком їздить A5 як жоден інший представник класу. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун дозволяє досягти сотні за 5.8 секунд, але тим, кого такий показник не вдовольняє, на розсуд представлений V6 варіант. Віддачу і швидкість реакції керма і дроселя водій може регулювати за допомогою режимів управління. Окремої згадки, у даному випадку, вартує режим «Auto», в якому усі найважливіші рішення за водія прийме автомобіль. Семиступінчаста автоматична коробка передач Audi A5 вважається однією з найкращих у класі, швидка, плавна і з хорошою віддачею. Шкода, що правда, що зникла механічна коробка передач.

Найкращі характеристики

Мабуть однією з самих класних деталей Audi A5 є 12.3-дюймовий ТПТ цифровий дисплей приладової панелі з або «Virtual Cockpit», який прийшов на зміну традиційним аналоговим приладам. Доповнений «Google Earth», весь екран може перетворитися на 3D навігаційний екран з кристальною чистотою зображення.

Почуваєтеся наче готові пересісти у  позашляховик, але не бачите змісту у зайвих сантиметрах дорожнього просвіту та не хочете морочитися з постійними сліпими зонами? Виходом може стати кузов спортбек від A5. Низько посаджений як звичайний автомобіль, але з містким багажним відділенням і високим рівнем практичності.

Детально про автомобіль Audi A5

Інтер’єр

Салон A5 підтримує загальну тему бренду щодо виразних і плавних ліній з мінімальною кількістю кнопок. Мабуть не знайдеться людини, яке не буде вражена відчуттям якості. Передні сидіння автомобіля мають чудову форму і гарантують відмінну позицію. Пара задніх сидінь купе і кабріолету дуже мала, до того ж, вимагає неабиякої спритності при посадці. Натомість задні сидіння можна скласти і забезпечити хороший вантажний простір. Спортбек має  задні двері і може розмістити трьох пасажирів на задньому сидінні. Об’єм його багажника складає 990 літрів.

Відео тест-драйв Audi A5 2019 року

Екстер’єр

Сучасний A5 має більш консервативний дизайн у порівнянні з формами Lexus RC, Infiniti Q60 і Mercedes-Benz C-Class. Яким би стриманим автомобіль не здавався, він на додачу є елегантним. А найвиразнішим елементом екстер’єру можна вважати велику решітку радіатора. На відміну від BMW 4 Series, кабріолет A5 має тканинний дах замість твердого. Спортбек можна вважати меншою версією A7 з поєднанням традиційного силуету купе і багажника з дверима, які відкриваються догори.

Базова комплектація

Усі A5 доступні у трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Базові моделі пропонують шкіряну обшивку, електропривод передніх сидінь, автоматичний клімат контроль трьох зон, камеру заднього виду та 18-дюймові колеса. Стандартна інформаційно-розважальна система включає 7.0-дюймовий дисплей, AM/FM/CD/HD радіо, два USB порти, Bluetooth, Apple CarPlay і Android Auto. Моделі купе отримали панорамний люк. Кабріолети A5 виділяються тканинним дахом. У базу входять системи «Audi Pre Sense Basic» і «City». Перша миттєво готує автомобіль до зіткнення, в той час як друга має попередити виникнення аварійної ситуації, спостерігаючи за поведінкою інших автомобілів і активуючи, в разі чого, гальма.

Опційне обладнання

Модель середнього рівня Premium Plus A5 додає моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, світлодіодні фари, підігрів передніх сидінь та функцію відкривання багажника без рук. Моделі Prestige потішать цифровим дисплеєм приладової панелі, 8.3-дюймовим дисплеєм з навігацією, асистентом паркування та відмінною аудіосистемою «Bang & Olufsen» на 19 динаміків. Іншими опціями стали підігрів керма, вентиляція передніх сидінь та проекційна приладова панель на вітровому склі. Пакет «Driver Assistance» додає адаптивний круїз контроль, систему утримання смуги руху та розпізнавання дорожніх знаків.

Під капотом

Нинішній A5 використовує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили і 370 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 5.8 секунд. Витрата Audi A5 перебуває на рівні 10.3 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 8.8 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується 3.0-літровий V6 варіант на 349 кінських сил.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2019
Огляд тест-драйву: Honda Accord 2019
Огляд тест-драйву: Audi A6 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2019