Огляд тест-драйву: Audi A6 2019

18 квітня 2019

Абсолютно новий Audi A6 представили на 2019 модельний рік, седан готовий вражати оновленим шасі, двигуном та хорошим переліком допоміжних технологій. Минулорічний 3.0-літровий V6 турбодвигун замінили на 3.0-літровий V6 з помітно кращим числом крутного моменту, що особливо важливо для важкого A6. Оновлене творіння Audi на декілька сантиметрів довше і ширше за свого попередника, збільшилася і колісна база. Основними суперниками залишаються BMW 5 Series і Mercedes-Benz E-Class.

Огляд тест-драйву: Audi A6 2019

Вам сподобається

Якщо ви не хочете постійно вагатися з вибором, натомість прагнете потішити себе вишуканим і високоякісним седаном німецького виробництва, Audi A6 Quattro 2019 вартий уваги. Бонусом автомобіля і додатковою гарантією надійності стане стандартна система повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть зі стандартною системою повного приводу відчувається A6 як з переднім приводом, відповідно і поводиться. Особливо коли справа доходить до різких поворотів. Автомобільні ентузіасти натомість надають перевагу відчуттю заднього приводу.

Нове у 2019 році

Все, починаючи колесами, є новим у 2019 році. Новинкою стало навіть шасі з алюмінієво-сталевого сплаву, запозичене у більшого A8. Окрім покращеної платформи і нового турбодвигуна, Audi A6 2019 року використовує нову семиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням та легку гібридну установку на 48 В.

Враження від їзди

Седан Audi з оновленою передньої підвіскою і потужнішим турбодвигуном, які перенесли трохи вперед для кращого розподілу ваги, став більш спортивним. Належне варто віддати природньому відчуттю керма та відмінно продуманій семиступінчастій коробці S-Tronic, коли змінює передачу якраз тоді, коли водієві потрібно. Переходи, до речі, майже не помітні при звичайному пересуванню по місту. Між тим, вони стають помітно жорсткішими при агресивній манері їзди. Виконанню маневрів у межах міста сприяє і доступна камера на 360о. Перед нами вишуканий, німецький седан, який однаково впевнено почувається як у місті, так і за його межами, де вражаюча тиша салону відокремить вас і ваших пасажирів від суєти навколишнього середовища. Загалом, характеристики Audi A6 2019 потішать багатьох водіїв.

Найкращі характеристики

Сучасний  A6 доступний з чотирма ширококутними камерами, які разом створюють 360о огляду всього, що відбувається навколо автомобіля. Система помітно спрощує виконання маневрів у місті.

Задля додаткової безпеки пасажирів седан отримав попереджувальну систему виходу, яка не дасть дверям відчинитися в разі наближення іншого транспортного засобу зі сторони. Система оснащена акустичним і візуальним попередженням.

Детально про автомобіль Audi A6

Інтер’єр

У салоні Audi A6 2019, де панують дерево, приємне підсвічування і контрастні стібки шкіряної обшивки, більше немає місця для роторного перемикача системи «MMI Touch Response». Замість цього, два сенсорних дисплея високої роздільної здатності гарантують тактильну віддачу, що дуже нагадує роботу смартфону. Через систему голосових команд MMI навіть здатна уточнити у водія яку саме температуру він або вона бажає встановити. Центральну верхню позицію займає 8.8-дюймовий сенсорний екран, одразу під ним розташувався 8.1-дюймовий дисплей, який контролює налаштування клімат контролю і слугує в якості панелі вводу запитів. Все це разом виглядає класно і, в принципі, працює швидко, але вимагає більше часу на звикання. Крім того, водієві треба приділяти більше часу на ввід команд, а значить відволікатися від дороги. Якщо повертатися до позитивної ноти, тов. варто згадати про додатковий простір та 12.3-дюймовий цифровий дисплей приладової панелі з навігацією від Google Maps.

Відео тест-драйв Audi A6 2019 року

Екстер’єр

Компанія стверджує, що новий A6 виглядає вишукано і технологічно. І ми з цим погоджуємося. Дивлячись на седан спереду, помічаєш, що решітка радіатора стала ширшою і розмістилася нижче, ніж у попередніх моделей. Поглянувши на автомобіль збоку, одразу помічаєш три виразні лінії, основним завданням яких стало візуальне зменшення висоти. Виразні арки коліс підкреслюють потужність силового агрегату, в той час як вкорочена задня частина і заокруглені краї роблять внесок у аеродинаміку седана.

Базова комплектація

Поточні моделі постачаються з гарним переліком оснащення. Так, у базу потрапили світлодіодні фари спереду і ззаду, кермо на три спиці з перемикачами, шкіряна обшивка, люк з електроприводом, вставки з горіха, автоматичний клімат контроль трьох зон та пакет внутрішнього підсвічування. Система «Pre Sense City», яка активує гальма в разі виявлення іншого автомобіля або пішохода на шляху A6, теж стандартна. Цифровий дисплей приладової панелі увійшов у комплектації моделей Premium Plus і Prestige.

Опційне обладнання

Однією з самих улюблених опцій став адаптивний круїз контроль, який допомагає водієві з набором швидкості і гальмуванням для підтримання правильної швидкості і зберігання дистанції у потоці автомобілів. Іншими вартими уваги системами стали огляд на 360о, технологія «Intersection Assist», розпізнавання дорожніх знаків, попередження виходу, «Audi Pre Sense Rear»  і попередження про перехресний рух позаду. Останніх два пункти є частиною набору «Audi Side Assist». Іншими класними опціями стали спортивна підвіска, бічні подушки позаду та чорна обшивка стелі. Модель вищої комплектації Prestige доступна з адаптивною підвіскою, управлінням чотирма колесами та аудіосистемою «Bang & Olufsen» на 19 динаміків.

Під капотом

Основним на 2019 рік став новий 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил і 500 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід стандартно на всі колеса. Розгін відбувається за 5.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.2 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському та 7.1 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2019
Огляд тест-драйву: Audi A5 2019
Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2019