Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2018

16 квітня 2018

Ті, хто пророкували погані продажі Audi A7 і Audi S7, мабуть ніколи не сиділи за їх кермом. За практичність відповідає Audi A7, у той час, як продуктивність взяли на себе S7, вражаючи своїм рівнем динаміки, стилю і технологічності. Лінійка розроблялася з наміром дивувати. Так, базовий, якщо так можна сказати, A7 гарантує хороший перелік елементів класу люкс і достатній рівень продуктивності, а S7, маючи чималу долю технологічності колеги, робить ставку на неймовірній швидкості та точності управління. Підтримати імідж автомобілям допомагають продумана система повного приводу та блискуча підвіска. Суперниками Audi вважаються BMW 6 Series Gran Coupe, Mercedes-Benz CLS і Porsche Panamera.

Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2018

Вам сподобається

Сучасні Audi A7 і Audi S7 пропонують переваги просторого седану, загорнуті в обтічну, привабливу купе-подібну форму. При двох доступних двигунах, динамічному управлінні та одному з найпривабливіших салонів на ринку важко знайти причини, щоб не випробувати ці автомобілі.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Усе, що нам так подобається у A7 коштує чималих грошей. На ринку представлені ті самі стиль і продуктивність у формі менш вартісного Audi A6, BMW X4 або, навіть, Lincoln MKZ.

Нове у 2018 році

Традиційні Audi A7 отримали більш потужний 3.0-літровий V6 двигун. У комплектації Prestige з’явилася камера з кутовим оглядом. Новий пакет «Competition» потішить: спортивним диференціалом, спортивними сидіннями, рульовим колесом з плоским дном і S-line стилізацією. Сучасні S7 можуть похвалитися більшою кількістю варіантів коліс.

Враження від їзди

При 340 кінських силах стандартного V6 турбодвигуна навіть найдешевший Audi A7 вражає динамікою, досягаючи відмітки у 100 км/год за 5.3 секунд. Водіям цей силовий агрегат сподобається, адже він генерує необхідну потужність на майже будь-якій швидкості і працює настільки плавно, що час від часу доведеться поглядати на тахометр, щоб переконатися у його роботі. Перейшовши до агресивного S7, треба бути готовим пожертвувати певною долею комфорту і затишку салону, але отримані відчуття того варті. Новий S7 отримав V8 двигун на 450 коней, яких у теорії може видаватися забагато, але точно не тоді, коли ви опинитеся за кермом. Сотня за 4.6 секунд вам гарантована, так само як потужність, від якої волосся стає дибки. Об’єднуючим фактором для A7 і S7 стала розкіш, втілена в елегантному дизайні і дуже високій якості.

Найкращі характеристики

Один погляд на салон Audi A7 2018 року змусить вас затриматися, тільки так можна насолодитися дуже м’якою шкірою, скульптурними дверима, приладовою панеллю і 8.0-дюймовим дисплеєм, який з’являється з неї. Затримайтесь трохи довше, і ви не захочете звідси йти.

Окрім стандартної навігаційної системи, доступної у більшості сучасних автомобілів, A7 пропонує «Google Earth», вийшовши на рівень з одними з кращих навігаційних додатків для смартфонів. Система підтримує «Google Street View», пропонуючи реальне зображення вулиць і будівель.

Детально про автомобіль Audi A7 2018

Інтер’єр

Розробники так багато запропонували, що важко зрозуміти з чого почати. Неможливо ігнорувати дуже високу якість матеріалів і стандартну шкіряну обшивку керма. У моделях S7 можна замовити ромбовидні стіжки. У A7 розмістяться п’ятеро людей, спортивний S7 вміщує лише чотирьох, оскільки позаду передбачені окремі крісла замість суцільного сидіння. Завдяки сидінню з вісьмома автоматичними режимами налаштування і керму з електроприводом, водію легко знайти зручну позицію.

Екстер’єр

Починаючи з 2012 дебютного року форми A7 не перестають дивувати. Звісно, поняття краси у кожного своє, але більшість все ж погодиться, що перед нами привабливий автомобіль. Компанія називає своє творіння «седан», але зважаючи на задні двері з електроприводом, маємо хетчбек. Сам багажник пропонує 0.7 м3 простору. Від класичного A7 спортивний S7 можна відрізнити за допомогою унікального дизайну переднього і заднього бамперів, сплітеру і дифузору з вуглецевого волокна. Усі моделі отримали люк даху та електричний задній спойлер.

Базова комплектація

При значній стартовій ціні та емблемі Audi нормально очікувати значного переліку оснащення навіть від базової моделі. Так, до бази увійшли: клімат-контроль чотирьох зон, дерев’яні елементи, шкіряна обшивка, передні сидіння з підігрівом, навігаційна система, камера заднього виду, моніторинг сліпих зон, AM/FM/CD програвач на 10 динаміків з супутниковим і HD радіо та два USB-порти. Стандартними стали підключення і інтеграція смартфонів від Audi.  

Відео тест-драйв Ауді А7 2018

Опційне обладнання

Перелік додаткового оснащення у нової моделі Ауди А7 2018 року, як і очікувалося, довгий. Можна розраховувати на функцію масажу, яку мають передні сидіння та приладову панель на вітровому склі. Пакет «Driver Assistance» додасть: систему підтримання руху в обраному ряду, адаптивний круїз-контроль, камеру з кутовим оглядом та систему «Audi pre sense plus», яка активує гальма для уникнення або зменшення наслідків зіткнення.

Технічні характеристики

У 2018 році базовим для Ауді А7 став 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил та 500 Нм. Пару йому складає семиступінчаста автоматична коробка передач. Сотні автомобіль досягає за 5.3 секунд. Витрата пального становить 9.3 л/100 км у міському, 5.9 л/100 км у заміському та 7.2 л/100 км у змішаному циклах. Спортивний S7 потішить 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 450 кінських сил та 550 Нм. Компонується він тією ж автоматичною коробкою на сім ступенів. Розгін відбувається за 4.6 секунд. Витрата пального сягає 13.2 л/100 км у місті, 7.0 л/100 км за його межами та 9.3 л/100 км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW M6 2018
Огляд тест-драйву: BMW M6 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2018