Огляд тест-драйву: Audi Q3 2018

21 березня 2018

Audi Q3 йде в ногу з Mercedes-Benz GLA, BMW X1, Lexus NX та іншими невеликими кросоверами SUV. Він обіцяє такий же преміум-драйв, як і кожна модель цього німецького автовиробника, але за більш доступною ціною. Ринкова ніша, в якій знаходиться цей автомобіль, швидко розширюється, а тому кількість конкурентів щороку зростає: нещодавно реконструйований BMW X1, трохи більший Mercedes GLA та альтернатива мейнстриму відомих брендів Mazda CX-3. Авто не вразить вас нічим драматичним чи авангардним, але він має легку маневреність та хороші пропорції, які ідеально вписуються в міське середовище.

Огляд тест-драйву: Audi Q3 2018

З іншого боку, BMW X1 має більше кінських сил, кращу економію палива, нижчу стартову ціну, ніж Q3, а також задній привід, на противагу передньому. Крім того, майже все, що пропонує Q3, крім престижного бренду, варте нижчої цінової категорії у звичайних компактних позашляховиках.

Що нового у 2017 році?

Базова модель Audi Q3 Premium 2017 року отримує високоякісну шкіру, 12-позиційні передній сидіння, ксенонові фари та багато чого іншого. Моделі Premium Plus постачаються з силовими задніми дверима з програмованою висотою, а новий пакет Sport Plus для версії престижної обробки додає 3-спицеве ​​кермо та спортивне оздоблення.

Враження від поїздки

Audi Q3 балансує між комфортом та якістю керування і в цьому плані він заслуговує на похвалу. На дорозі авто поводить себе акуратніше для його ґатунку та величини, ніж ви того очікуєте, і навіть показує кращу якість їзди, аніж його безпосередній внутрішній суперник Q5. Audi Q3 однаково рівномірно їде як по прямому шосе, так і по звивистій дорозі. Він має першокласний руль та тиху кабіну. З точки зору динаміки, єдиним недоліком є 2.0-літровий 4-циліндровий двигун, який випускає 200 кінських сил, що непогано, але усе ж на 40 к.с. менше, ніж це пропонує аналогічний двигун BMW X1. Audi Q3 передбачає повний привід, а quattro система працює як для поліпшення тяги у погану погоду, так і для максимізації управління.

Кросовер відзначився хорошими результатами креш-тестів, але йому бракує функції попередження передніх зіткнень. Заходи безпеки включають моніторинг сліпих місць, камеру заднього виду та датчики паркування, які є стандартними.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Інтер’єр

Q3 взяв за основу дизайн салону седана Audi A3 і має високоякісну обробку, типову всім автомобілям Audi. Великі вимірювальні прилади поєднуються в деяких версіях з інформаційно-розважальною системою та великим 7.0-дюймовим екраном. У 2017 році з'являться п'ять ременів безпеки, але буде зручніше, якщо ви користуватиметеся лише чотирма одночасно. Салон Q3 затісний, але стандартне шкіряне сидіння водія, яке пропонує 12 регульованих позицій, є зручним, а елементи керування - дуже хорошими. Хоча високі водії повинні знати, що їх коліна можуть впиратись у руль, положення якого не можна налаштувати досить високо, що може створити певні незручності водіння. Задні пасажири не матимуть багато місця для розміщення ніг, але завдяки розумній конструкції передніх сидінь, дискомфорт не відчуватимуть. Вантажний простір напрочуд хороший - 460 л, а при складанні заднього сидіння його можна збільшити до 1365 л.

Екстер’єр

Q3 має спортивний дизайн і візуально схожий на зменшену версію Q5 з такою ж масивною решіткою радіатора і прищуреними фарами. Базові моделі Premium  отримують світлодіодні денні ходові вогні та панорамний дах, а пакет Sport Plus додає до моделей Prestige 19-дюймові 10-спицеві колеса в матовому покритті. Автовиробник пропонує дванадцять різних кольорів кузова і п’ять пакетів зовнішньої стилізації. Капот і задні двері виготовлені з алюмінію, а каркас – із листкового металу змінної товщини. Автомобіль має довжину 4385 мм, ширину 1831 мм та висоту 1608 мм.

Відео тест-драйв Ауді Q3 2017 року

Базова комплектація Audi Q3 2017 року

До складу базового обладнання Audi Q3 входить: шкіряні сидіння, панорамний люк на даху, 130-градусна камера заднього виду, регульовані передні сидіння, підігрів бічних дзеркал, стандартні передні та задні датчики паркування, а також двохзонний клімат-контроль, кнопка «пуск» та яскраві ксенонові фари. Автомобіль оснащений AM/FM/CD/HD аудіосистемою на 10 динаміків з супутниковим радіо, Bluetooth та інтеграцією з iPod. Як не дивно, в той час як Audi має слот карти пам'яті для музики, не має стандартного USB-входу, хоча існує порт USB для зарядки.

 

Додаткове обладнання

Як додаток до базової комплектації, ви можете замовити quattro AWD, Wi-Fi-з’єднання чи навігацію з підтримкою Google Earth. Premium Plus додає зовнішні дзеркала з електроприводом та задні двері з можливістю програмувати висоту. Обробка вищого класу Prestige має навігацію з голосовим управлінням, аудіосистему Bose на 14 динаміків та систему Driver Assistance з моніторингом сліпих місць. Вона поставляється лише з пакетом Sport Plus, який має покращений зовнішній вигляд, спортивні передні сидіння та різні варіанти управління автомобілем для кращої зворотної реакції керма.

 

Технічні характеристики Audi Q3 2017 року

Є тільки один вид силового агрегату, доступний для нового Audi Q3 2017 року - 2.0-літровий 4-циліндровий турбований двигун потужністю 200 кінських сил. Це непогано, але ви можете забажати більшого, коли побачите продуктивність VW Golf GTI. Audi Q3 пропонує стандартний передній привід (FWD), але для кращої керованості, особливо в поганих погодніх умовах, доречнішим буде повний привід quattro (AWD). Audi має єдину доступну 6-ступеневу автоматичну коробку передач і здатний розганятися на передньому приводі за 7.8 секунди, а на повному – за 8.2 секунди, показуючи максимальну швидкість 210 км/год. Вам не вдасться зекономити на пальному так, як би ви могли це зробити, користуючись BMW X1, тому вам доведеться витрачати у комбінованому режимі 8.4л/100км, та й автомобіль потребує високоякісного палива. Щоправда, у 2017 році Audi Q3 демонструє дещо менші витрати пального, ніж у минулому році. На вітчизняному ринку, крім бензинової, ви можете придбати дизельну версію цього автомобіля з повнопривідною системою quattro, потужністю 140 або 177 к.с. та здатністю розганятися до 100 км за 9 секунд – суттєва відмінність від базової версії. Але дизельні моделі є застарілими.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2018
Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2018