Огляд тест-драйву: Audi Q3 2021

18 січня 2021

Audi Q3 2021 року - розкішний субкомпактний позашляховик. Якщо взяти середньорозмірний позашляховик Audi Q8 і чарівним способом його зменшити, то отримаємо Q3 2021 року. Від великої трапецієподібної решітки радіатора до агресивно скошеного заднього люка - “молодший” позашляховик Audi взяв усе найкраще від більших кросоверів марки. 

Розкішний кросовер Audi Q3 2021 на AutoMoto.ua

Audi Q3 може похвалитися розкішним, просторим салоном і простою інформаційно-розважальною системою, а також технічними новинками, такими як Apple CarPlay і розпізнавання рукописного введення. Модель має високий прогнозований рейтинг надійності, а її ходова частина забезпечує хороший баланс між комфортом і спортивністю. Проте цей автомобіль поступається деяким своїм конкурентам, коли мова йде про вантажний простір та економія палива.

Нове в 2021 році 

В 2021 модельному році Audi припинила випуск попередньої комплектації Q3 Premium, але зробила її функції доступними для двох версій, що залишилися, в якості опції. 

Функція попередження про виїзд за межі смуги руху стала стандартною для Q3. 

Кому варто купити? 

Купити новий Ауді Ку3 - це розумний спосіб отримати Audi, не збільшуючи при цьому свій бюджет на покупку. Модель Q3 - відмінний вибір серед розкішних субкомпактних позашляховиків. Це добре продуманий автомобіль, який поєднує в собі елегантний, багатофункціональний інтер'єр з комфортною поїздкою і легким керуванням. Оцініть технічні характеристики Audi Q3 2021 на тест-драйві і прийміть правильне рішення. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нова Audi Q3 безперечно варта уваги. Припинення випуску авто в комплектації Prestige не причина відмовитися від покупки моделі цього року. Його функції були перерозподілені по пакетам. Виберіть свій варіант покращень. 

Audi Q3 або Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA, оновлений до 2021 року, має потужну трансмісію, яка конкурує з Q3, і доступний з ще надійнішими двигунами в високопродуктивних моделях Mercedes-AMG. Крім того, його загальний вантажний простір затьмарює Q3. Однак Audi має значно більше вантажного простору за задніми сидіннями, а також якісніші матеріали салону. Вибір залежить від ваших пріоритетів і особистих вподобань. 

Audi Q3 або BMW X1

BMW X1- розкішний варіант в класі люксових компактних SUV. Його двигун має таку ж потужність, що і у Q3, хоча X1 маневреніший. Усередині BMW не виглядає таким висококласним, як Audi, але у нього більший вантажний відсік і проста у використанні інформаційно-розважальна система (хоча користувачі Android можуть віддати перевагу Q3, оскільки в X1 відсутня Android Auto). Audi має більше функцій, ніж BMW, включаючи шкіряні сидіння і повний привід. При паралельному порівнянні між цими німецькими суперниками немає помилкового вибору.

Салон

Кросовер вміщує до п'яти чоловік. Audi Q3 вражає своїм салоном. Стандартні функції включають панорамний люк, шкіряну оббивку, передні сидіння з восьмиступінчастим регулюванням і поперековою опорою. Більш розкішні варіанти пропонують внутрішнє освітлення, повністю цифрову панель приладів і контрастну мікрозамшу на торпедо і дверях. Салон просторіший, ніж у Ауді Ку 3 попереднього покоління, але на задньому сидінні все ще не вистачає місця для ніг, щоб дорослі відчували себе комфортно в довгих поїздках.

Кросовер Ауді Ку3 пропонує два комплекти роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь. 

Audi має пристойний вантажний відсік для невеликого позашляховика - 670 літрів за задніми сидіннями. Однак загальний об'єм в 1350 літрів за передніми кріслами нижчий середнього в класі.

На відміну від більших Audi, у яких є два екрани, інформаційно-розважальна система MMI Q3 має один екран. Виробник оснащує Q3 інформаційно-розважальною системою MMI з 8,8-дюймовим сенсорним дисплеєм з функціями Apple CarPlay і Android Auto. Стандартна бездротова інтеграція зі смартфонами - велика рідкість навіть серед люксових автомобілів.

Також доступний більший 10,1-дюймовий сенсорний екран з тим же вмістом. Водії називають інтерфейс привабливим і в основному простим у використанні завдяки великим іконкам. Однак його низьке розташування на приладовій панелі може відволікати. Топові варіанти включають супутникове радіо SiriusXM, бездротову зарядку і аудіосистему Bang&Olufsen потужністю 680 Вт з 15 динаміками.

Відео тест-драйв Audi Q3 2021 року 

Технічні характеристики 

Кросовер оснащений чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, потужністю 228 кінських сил. Він працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

У турбо-четвірки досить сил, щоб їздити по місту і не пасти задніх на трасі. Двигун Ауді Ку3 працює чітко і тихо, розганяє кросовер з місця до сотні за 7.4 секунди. 

Трансмісію критикують за періодичні різкі перемикання.

Audi Q3 витрачає 10.7 л/100 км. Навіть з урахуванням стандартного повного приводу Audi Quattro це поганий показник для невеликого розкішного кросовера.

Audi забезпечує “шовковисту” поїздку на більшості доріг, пропонує п'ять режимів руху для регулювання відгуку дросельної заслінки і жорсткості підвіски для більшого комфорту і маневреності. Повний привід Quattro входить в стандартну комплектацію.

Безпека

Субкомпактний розкішний кросовер пропонує широкий спектр технологій допомоги водієві:

  • камеру заднього виду;
  • попередження про виїзд з смуги руху;
  • Audi Pre Sense Basic (піднімає вікна і затягує паски безпеки, якщо датчики виявляють неминуче зіткнення);
  • Audi Pre Sense Front (попереджає про лобове зіткнення, автоматично виконує екстрене гальмування, виявляє пішоходів).

Зробити поїздки ще комфортнішими і безпечнішими допомагають додаткові функції: паралельний і перпендикулярний паркувальний асистент, система паркувальних камер кругового огляду, моніторинг сліпих зон, розпізнавання дорожніх знаків, адаптивний круїз-контроль та інші.

Розміри і вага 

Q3 має довжину 4.48 м. Споряджена маса кросовера - 1776 кг.

Можливі комплектації 

Audi випускає Q3 2021 року в двох комплектаціях: Premium і Premium Plus. 

Кожен Audi Q3 поставляється з 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, автоматичною коробкою передач і повним приводом Audi Quattro. Основна відмінність між двома комплектаціями - список функцій комфорту, безпеки і покращень салону.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura ILX 2021
Седан Acura ILX червоного кольору на AutoMoto.ua
Новий Міні Купер 2021 року на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2021