Огляд тест-драйву: Audi R8 2018

10 травня 2018

Краса сучасних екзотичних автомобілів на кшталт Audi R8 не обмежується привабливою зовнішністю. Це більше, ніж іграшка багатіїв, яка настільки не підходить для повсякденного пересування, що виїжджає з гаража лише по особливим випадкам. Сучасний Audi R8  можна вважати прикладом. Автомобіль не пожертвував ані динамікою, ані якістю управління. Між тим, як і Acura NSX і Porsche 911 Turbo, новенький R8 дуже зручний як при їзді по треку, так і за покупками у найближчий супермаркет. Повністю оновлений минулого року, спортивний R8 став ширшим, швидшим і легшим за своїх попередників. А елегантний салон R8 ніколи не дасть вам забути, що ви перебуваєте в Audi.

Огляд тест-драйву: Audi R8 2018

Вам сподобається

Компанія вдало підтримує репутацію з технологічними, елегантними і зручними салонами, які відмінно доповнюють продуктивність суперкарів, зазвичай асоційованих з Lamborghini. Вдале поєднання елементів призвело до появи автомобіля, який здатний доставляти неймовірне задоволення від їзди і тішити комфортом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ніхто не сперечається, що R8 - стильний автомобіль, але таким посилом, як у Ferrari або Lamborghini, він не володіє. Незважаючи на чисельні перемоги Audi у перегонах, саме це творіння компанії навряд чи стане відомим у цьому напрямку. Крім того, не передбачено механічної коробки передач.

Нове у 2018 році

Повністю оновлений минулого року, Ауді Р8 отримав декілька елементів і у 2018. Усі моделі постачаються з інтерфейсом смартфона від Audi, який включає Apple CarPlay і Android Auto. Новий пакет «Black Optic» додає 20-дюймові колеса на 10 спиць і затемнену стилізацію. Моделі можна доповнити шкіряним дахом.

Враження від їзди

Новенький R8 дозволить вам сповна насолодитися відчуттям потужності і динаміки, гарантуючи, за потреби, і приємну прогулянку на крейсерській швидкості. З неймовірно швидким управлінням та точною підвіскою, творіння Audi миттєво реагує на запити водія. За лічені секунди, за 3.7, якщо бути точним, автомобіль досягає ліміту швидкості. Це той момент, коли відступати нікуди. Автомобіль як R8 не залишається надовго поміж інших учасників руху, найчастіше водій споглядає їх як цятки у дзеркалі заднього огляду. Його V10 двигун і семиступінчаста автоматична коробка передач працюють в абсолютній гармонії, дозволяючи ковтати кілометр за кілометром по шосе. Окремо потішить гарчання двигуна. Швидка реакція силового агрегату, збалансоване управління, вражаюче зчеплення перетворюють проходження різких поворотів на задоволення.

Найкращі характеристики

Стандартний V10 двигун гарантує 540 кінських сил, що не мало. Але, якщо раптом цього не вистачить, передбачена R8 V10 Plus версія з двигуном на 610 коней. Окрім потужності, Plus додасть: більше режимів управління, спортивний вихлоп, карбон-керамічні гальма та спеціальні гоночні сидіння.

Кнопками на кермі нікого не здивуєш, але R8 пропонує щось своє. На додачу до круїз-контролю і аудіосистеми, передбачені: велика червона старт/стоп кнопка, вибір режиму управління, лаунч-контроль та перемикачі для механічної зміни передач.

Детально про автомобіль Audi R8

Інтер’єр

Салони Audi завжди на висоті і як представник бренду сучасний R8 гарантує стильний і продуманий інтер’єр. На випадок, якщо гарчання V10 двигуна набридне, передбачена аудіосистема «Bang&Olufsen» з 13 динаміками. Зручні сидіння огорнуті шкірою Nappa, до того ж, усі сучасні моделі оснащені інформаційно-розважальною системою MMI. На багатофункціональному кермі передбачені кнопки, які контролюють чимало функцій, а віртуальна приладова панель від Audi з 12.3-дюймовим дисплеєм замінила традиційні прилади та відображає саме ту інформацію, яку обирає водій. Модель Audi R8 V10 Plus виділяється за рахунок гоночних сидінь.

Екстер’єр   

Новий Audi R8 2018 року не володіє такою харизмою, за рахунок якої виділяються екзотичні автомобілі з Італії або Англії. Між тим, його виразна решітка радіатора і головні фари не дадуть переплутати його з жодним іншим автомобілем. Останнє покоління R8 майже на 50% повторює гоночний R8 LMS. Нинішні автомобілі отримали низьку, широку посадку, а замість напису «blade» на боці з’явилася більш виразна і контрастна панель повітрозабірника. Обравши варіант V10 Plus, ви можете розраховувати на: керамічні гальма, спортивний вихлоп, задній дифузор з вуглецевого волокна і фіксований спойлер.

Базова комплектація

Тільки суперкар може пропонувати 5.2-літровий V10 у якості стандартного двигуна, у випадку з Ауді Р8, доповненого семиступінчастою автоматичною коробкою з подвійним зчепленням і системою повного приводу. На додачу покупець отримує режими управління, магнітні амортизатори та віртуальну приладову панель. Інформаційно-розважальна система MMI увійшла у базу, так само, як навігаційна система Google Earth. Технологічно довершеними є навіть дзеркала заднього виду, оскільки вони автоматично складаються, налаштовуються, затемнюються і підігріваються. Стандартний спойлер піднімається в залежності від швидкості. Про відмінний звук дбає система «Bang&Olufsen» на 13 динаміків.

Опційне обладнання

Особливо вибагливі покупці не готові миритися з базовою комплектацією, навіть такого рівня як у Audi. Тому, на розсуд публіки представлена модель R8 V10 Plus. Її V10 двигун гарантує 610 кінських сил і максимальну швидкість 330 км/год. У базу увійшли: спортивні, огортаючи сидіння, керамічні гальма, спортивний вихлоп та покращена аеродинаміка. Можна розраховувати на систему активного рульового управління «Dynamic Steering», яка пропонує змінне передаточне число рульового механізму. Доступними елементами стали стьобана шкіра з контрастними стіжками та 20-дюймові колеса.

Технічні характеристики Audi R8

Представлено дві версії V10 двигуна. Базовим, якщо так можна сказати, став 5.2-літровий V10 на 540 кінських сил і 540 Нм. З приводом на задні колеса сотня досягається за 3.7 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 19.0 л/100 км у міському, 8.6 л/100 км у заміському та 12.4 л/100 км у змішаному циклах. З повним приводом до 100 км/год автомобіль розганяється за 3.5 секунди, витрачаючи 11.4 л/100 км у змішаному циклі. Інша версія 5.2-літрового V10 вражає 610 кінськими силами і 560 Нм. Сотні R8 досягає за 3.2 секунди. Витрата пального становить 17.5 л/100 км у місті, 9.3 л/100 км за його межами і 12.3 л/100 км у середньому. Пару обом двигунам складає семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2018
Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2018
Огляд тест-драйву: Audi S3 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi S3 2018