Огляд тест-драйву: Audi R8 2021

11 жовтня 2021

Audi R8 2021 року - спортивний автомобіль класу люкс. Модель пропонує мікс чарівності екзотичного двомісного спорткару і повсякденного комфорту типової Audi. Потужний двигун V10 забезпечує запаморочливе прискорення. Керованість гостра як бритва. Салон Audi R8 просторий і красиво оформлений, сидіння мають приємну амортизацію, а інформаційно-розважальна система інтуїтивно зрозуміла. Звичайно, є кілька недоліків: мінімальний вантажний простір, висока витрата палива та нестача функцій активної безпеки. Але цих мінусів недостатньо, щоб зіпсувати образ "повсякденного суперкара" R8.

Купити новий автомобіль Ауді Р8 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році

  • доданий задній привід;
  • дебют версії Panther з обмеженим тиражем.

Кому варто купити?

R8 варто розглянути, якщо ви шукаєте високопродуктивний спортивний автомобіль і шестизначна вартість відповідає вашому бюджету. Поруч з конкурентами в класі ціна Audi R8 виглядає занадто нераціонально. Але відколи це суперкар V10 став раціональною покупкою? Привабливість R8 - це баланс продуктивності та вишуканості, й тому він заслуговує на пильну увагу.

Нове або б/у авто?

Є тільки дві основні відмінності між моделями R8 2020 і 2021 року. Audi додала задньопривідний варіант в лінійку R8. Бренд також випустив обмежену серію моделі R8 Panther в ексклюзивному чорно-червоному забарвленні.

Вибирайте авто цього року випуску, якщо хочете отримати задній привід. Віддаєте перевагу повному привіду? Всі Audi R8 минулих років оснащені фірмовим Quattro, тому подивіться б/у спорткари. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Audi R8 або Acura NSX

Acura NSX з моделлю Audi R8 об'єднує багато однакових параметрів. Обидва цих розкішних спорткара мають два сидіння, середньомоторну компоновку, чіпкі повнопривідні системи та нікчемний вантажний простір. Однак NSX має гібридну трансмісію V6, а R8 може похвалитися потужним V10. У NSX гірша якість інтер'єру на тлі німецького суперника, а також досить незручна інформаційно-розважальна система, незважаючи на вищу стартову ціну. З огляду на всі обставини, краще вибрати R8.

Audi R8 або Nissan GT-R

Nissan GT-R втратив більшу частину своєї привабливості в останні роки. Його двигун V6 з подвійним турбонаддувом як і раніше може катапультувати автомобіль до сотні на спідометрі з неймовірною швидкістю. Чотиримісний автомобіль все так же вправно справляється з поворотами. Однак GT-R помітно відстає від R8 і багатьох інших розкішних спортивних автомобілів з точки зору комфорту поїздки, якості інтер'єру та загальної вишуканості. Вибирайте Audi.

Салон

Ауді Р8 - двомісний автомобіль в кузові купе і кабріолет. Стандартні спортивні сидіння мають хорошу амортизацію й підтримку, залишаються зручними навіть після декількох годин в дорозі. Доступні гоночні крісла ще комфортніші, але у них жорстка набивка і мінімальні регулювання, що робить їх небажаними для далеких поїздок.

Спорткар Audi R8 може похвалитися елегантним інтер'єром з першокласних матеріалів: шкіри, алюмінію і вуглецевого волокна. Зовнішній вигляд швидше мінімалістичний, ніж ефектний, але він гармонійно поєднується з високою продуктивністю автомобіля. Одна з небагатьох слабкостей R8 - пластикові підрульові перемикачі, які здаються досить дешевими.

Audi R8 пропонує передній багажник простором 110 л. Це не так вже й багато навіть за стандартами спортивних автомобілів. Проте місця вистачить, щоб вмістити один чемодан ручної поклажі або два рюкзаки. За сидіннями є додатковий простір і невелика вантажна сітка, якої достатньо для розміщення невеликих предметів, таких як  сумка для ноутбука.

Audi R8 кидає виклик тенденції "чим більше екранів, тим краще". Його приладова панель має тільки один дисплей - широкий 12,3-дюймовий блок за рульовим колесом. Він відображає всі аудіо, навігаційні та інформаційно-розважальні функції (в тому числі Apple CarPlay і Android Auto), а також ключові показники, такі як швидкість, оберти і рівень пального. Audi називає таке рішення фірмовою системою Virtual Cockpit, і вона добре зарекомендувала себе на практиці. 

Графіка чітка, а екран швидко реагує на введення. Ви керуєте системою за допомогою ручки і сенсорної панелі на центральній консолі. Також є кнопки на кермі і система розпізнавання голосу. Екран легко налаштовується, тому ви можете переглядати стільки інформації, скільки хочете. Управління кліматом також інтуїтивно зрозуміле. 

Відео тест-драйв Audi R8 2021 року

Технічні характеристики

Нова Ауді Р8 2021 року оснащена двигуном V10, який видає 532 кінських сили в базовій моделі і 602 кінські сили в версії Performance. Цей безнаддувний V10 плавно і стрімко набирає обертів, а вихлоп видає пронизливе виття, якого просто не знайти в сучасних конкурентів з турбонаддувом. Реакція дросельної заслінки миттєва. Натисніть на педаль газу, і спорткар розженеться до 100 км/год за 3,5 секунди.

Незважаючи на разючу тягу двигуна, Audi R8 відчуває себе цілком цивілізовано в повсякденному русі. Двигун забезпечує достатню потужність на низьких обертах, а звук вихлопу не приголомшує оточуючих. Обидві комплектації отримують семиступеневу автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням, яка перемикається швидко і плавно, особливо при використанні підрульових перемикачів.

R8 доступний з повним приводом Audi Quattro. Ця система передає потужність на задні колеса в нормальних умовах руху, а після виявленні пробуксовки - на передні колеса.

Люксові спортивні автомобілі не славляться своєю економністю, і Audi R8, безумовно, є одним з найбільш "ненажерливих" представників. Спорткар витрачає 12.5 л/100 км.

В управлінні Audi R8 забезпечує довгоочікуваний баланс між комфортом і атлетизмом. Він впевнено проходить повороти без зайвих рухів кузова, рульове управління швидке і добре зважене, а великі гальма забезпечують впевнене гальмування. У той же час підвіска R8 відмінно справляється з фільтрацією нерівностей на асфальті і забезпечує стійку, але комфортну поїздку. Це машина, яка годинами з драйвом ганяє треком, але не проявляє свій характер на міських вулицях.

Система повного приводу Quattro чіпко тримається за асфальт, забезпечуючи краще зчеплення з дорогою в вологу погоду і швидкий старт без зниження маневреності.

Безпека

Як і у випадку з більшістю автомобілів даної ціновій категорії і на ринку, ні IIHS, ні NHTSA не проводили краш-тестів цього суперкара.

Розміри і вага 

Довжина Ауді Р8 2021 становить 4.45 м. Споряджена маса спорткара коливається від 1630 до 1795 кг. 

Можливі комплектації 

R8 2021 року доступний як в двомісному спортивному купе, так і в кабріолеті (Spyder). Audi пропонує для R8 дві комплектації з різними технічними характеристиками і виконанням салону: R8 RWD з заднім приводом і R8 Performance Quattro з повним приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi E-Tron 2021
Купити новий автомобіль Audi e-tron 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Кіа К5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia K5 2021