Огляд тест-драйву: Audi S6 2018

24 вересня 2018

Неймовірні Audi A6 і S6 2018 це красунчики серед седанів середнього розміру, які не поступається комфортом/продуктивністю Mercedes-Benz E-Class і BMW 5 Series, вражаючи індивідуальністю. Не дозволяйте елегантній простоті спантеличити вас, під привабливою зовнішністю прихована натура справжнього седану представницького класу, нашпигованого сучасними технологіями. Фірмова система повного приводу гарантує відмінне зчеплення, а три двигуна дивують динамікою. Окрім зазначених німецьких конкурентів, A6 доводиться змагатися за увагу покупця з Lexus GS,  Jaguar XF і Cadillac CT6.

Огляд тест-драйву: Audi S6 2018

Вам сподобається

Седан A6 - це правильне поєднання розкоші, продуктивності, технологічності і вишуканості. Якщо це те, що ви шукаєте, протестуйте автомобіль. Бажаючим отримати високопродуктивну альтернативу BMW M550i або Mercedes-AMG E43, є сенс поглянути в сторону седану Audi S6.

Вам може не сподобатися  

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ваш автомобіль має бути впізнаним, BMW 5 Series і Mercedes-Benz E-Class краще підійдуть на цю роль. Нинішній Lexus GS, тим часом, має трохи вищий рейтинг при перепродажах.

Нове у 2018 році

У поточному році A6 постачається з навігаційною системою «MMI» і функцією доступу і запалювання без ключа. Моделі середнього рівня Premium Plus отримали світлодіодні фари, у той час як Prestige може похвалитися камерою виду згори.

Враження від їзди

З цілковитою впевненістю можна сказати, що всі A6 тішать спритністю, адже навіть базовий чотирьохциліндровий двигун дозволяє розігнатися до сотні за 6.9 секунд. Це повільніше, ніж з базовими моделями BMW 5 Series чи E-Class, але цілком достатньо для більшості водіїв. Моделі, під капотом яких знаходиться 3.0-літровий V6 двигун, сотні досягають за 5.1 секунду. Потужний S6 вразить показником 4.4 секунди. Не менше позитивних вражень додасть баланс динаміки ходу і вишуканих дорожніх манер. Складається враження, що для автомобіля не існує перешкод. На підтвердження цього можна згадати про систему повного приводу A6 і S6 quattro.

Найкращі характеристики

Якщо A6 пролітає перед радаром поліцейського, то S6 робить це ще швидше. Перед нами справжній вовк в овечій шкурі. З виду не можливо здогадатися, що під капотом прихований надпотужний V8 двигун на 450 коней.

Якщо вам потрібен найвищий рівень комфорту, який можна отримати сидячи за кермом, погляньте в сторону опцій. Розкішні передні сидіння не лише оснащені звичною вентиляцією, вони пропонують масаж.

Детально про автомобіль Audi S6 

Інтер’єр

Салон Audi A6 і S6 вважається одним з найкращих у класі. Він позиціонує класовість, комфорт і технологічну спрямованість. Окрім неймовірно приємної шкіри й елегантних деталей, всередині покупця зустріне інформаційно-розважальна і навігаційна система «MMI», яка підтримує Google Maps. В очікуванні на появу віртуальної приладової панелі, Audi вже запропонували цифрову приладову панель та екран між приладами, який має здатність ретранслювати контент, включаючи карти. Задні сидіння дуже зручні навіть для високих пасажирів. При майже 0.4 м3 багажне відділення тішить місткістю.

Екстер’єр  

Екстер’єр седану трохи освіжили за рахунок переглянутих фар, решітки радіатора переднього бампера та світлодіодних хвостових вогнів, але загалом стилізація типово консервативна, чим славиться Audi. Якщо дивитися на автомобілі ззаду, то, зважаючи на плавність профілю задніх фар, седан просто не можливо переплутати незалежно від часу доби. Новий пакет «Competition» додає агресивності моделям Premium Plus і Prestige, пропонуючи: чорні капюшони дзеркал, червоні гальмівні супорти і 20-дюймові, титанові, матові колеса з літніми шинами. Продуктивний Audi S6 мало чим відрізняється від базових моделей, хіба що квадратними вихлопними патрубками. Вага красунчика сягає 2505 кг.

Базова комплектація

Сучасний A6 пропонується у трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Модель Premium отримала: інформаційно-розважальну систему «MMI», шкіряну обшивку, сенсори паркування, камеру заднього виду, клімат-контроль трьох зон, люк даху, підігрів передніх сидінь і задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40. Окрім навігації стандартна інформаційно-розважальна система включає: AM/FM/CD аудіосистему, інтеграцію CarPlay і Android Auto. Модель Premium Plus додасть: моніторинг сліпих зон, клімат-контроль чотирьох зон, аудіосистему «Bose», світлодіодні фари, електропривод бічних дзеркал і рульової колонки.

Опційне обладнання

Топова A6 Prestige потішить: електроприводом багажника, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі, камерою виду згори та завісами заднього вікна. Опції, більшість з яких розподілені по пакетам, включають: адаптивний круїз-контроль, систему утримання смуги руху та автоматичне екстрене гальмування. Пакет «Competition» додасть спортивну підвіску і спортивний задній диференціал. Високопродуктивний Audi S6  отримав: V8 двигун, покращені гальма, адаптивну пневматичну підвіску і 12 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь.

Під капотом

За потужність S6  відповідає 4.0-літровий V8 двигун на 450 кінських сил і 550 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін до сотні відбувається за 4.4 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 13.1 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 9.2 л/100км  у змішаному циклах. Привід у цієї моделі стандартно повний.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2018
Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2018
Огляд тест-драйву: Porsche 911 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche 911 2018