Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2018

18 лютого 2018

Понад 40 років 3 Series був автомобілем, який найкраще відображав слоган компанії «Найвище задоволення за кермом». У 2018 році легендарний седан 3 Series постав у збільшеній, більш вишуканій і потужній формі. Нинішні представники лінійки 3 Series конкурують з Audi A4, Infiniti Q50 і Cadillac ATS. Хоча, як би суперники не намагалися, їм так і не вдалося досягти досконалого балансу вишуканості, продуктивності, потужності та стилю 3 Series. Єдине, що змінилося, це діапазон моделей. У поточному році на розсуд покупця представлені гібрид, спортивний універсал, практичний хетчбек і вражаюче продуктивний седан.   

Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте седан середнього розміру з винятковою репутацією продуктивності, якості, вишуканості та безпеки, 3 Series готовий вражати. Нові хетчбек Gran Turismo і спортивний універсал додадуть багатоплановості, у той час, як гібридні та дизельні моделі потішать хорошим рівнем економії.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нові моделі БМВ 3 Серії 2018 року коштують чимало, особливо з додатковим оснащенням, яке може бути стандартним для інших автомобілів. Якщо говорити про чисту продуктивність, то варто згадати про Cadillac ATS або Infiniti Q50. А виразності нового Jaguar XE вистачить, щоб відволікти погляди покупців.

Нове у 2018 році

У поточному році 3 Series отримав новий сенсорний дисплей, який працює разом з контролером iDrive. Базу поповнили монітор заднього виду та світлодіодні головні фари. У моделі 320i світлодіодні протитуманні фари замінили звичайні.

Враження від їзди

Найголовнішим аспектом для седану, хетчбеку та універсалу 3 Series є задоволення від їзди. Це стало візитівкою бренду і ні час, ні сучасні обставини не змогли нічого змінити. Швидкість і якість стали основними компонентами усіх моделей, включно з базовою 320i. 180 коней її двигуна вистачає для розгону за 7.1 секунд. Такої самої продуктивності слід очікувати від дизельної моделі 328d, яка від себе додасть неймовірний показник у 5.9 л/100км по шосе. Перейшовши до 248 кінських сил 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна моделі 330i, ви отримаєте, на нашу думку, найкраще поєднання динаміки і ціни. Зі своє сторони модель 340i з 320 кіньми під капотом потішить міксом потужності і вражаючого звуку силового агрегату. Тим, хто зважиться на невловимого M3, варто знати, що це той автомобіль, який готовий в будь-яку мить вирватися на трек. Для загострення відчуттів радимо обрати механічну коробку, замість автоматичної.

Найкращі характеристики

Коли вимовляєш 3 Series, то на думку одразу спадає продуктивний седан, але BMW пропонує практичний хетчбек Gran Turismo та спортивний, повнопривідний універсал. Обидві версії тішать містким багажним відділенням без найменшої шкоди параметрам ходу і управління.

Нині у світі існує багато 2.0-літрових чотирьохциліндрових турбодвигунів, але жоден з них не досяг такого рівня плавності та потужності, як у 3 Series. З варіантом на 248 кінських сил 3 Series здатний домчати сотні приблизно за 6.0 секунд, при витраті 6.9 л/100км по шосе.

Детально про автомобіль BMW 3 Series 

Інтер’єр

Салони BMW ніколи не відзначалися надмірною насиченістю, у випадку 3 Series маємо справу з простим, елегантним і, навіть, мінімалістичним дизайном. Особливе враження справляє точність співвідношення деталей та якість матеріалів. Комфорт сидінь є чимось винятковим, так само як і водійська позиція. Прилади чіткі та виразні. Центральна консоль направлена в сторону водія, спрощуючи доступ. У кузові седан місця позаду вистачає, але якщо потрібно більше, можна розглянути варіант хетчбеку Gran Turismo. При бажанні отримати містке багажне відділення, варто звернути увагу на універсал або хетчбек.

Екстер’єр

Творіння BMW завжди були одними з самих привабливих на дорозі. З вкороченими обвісами та низькою, широкою посадкою 3 Series виглядають атлетично. Все для відображення динаміки. Представлено абсолютно нову стилізацію, але уважний покупець помітить вдосталь елементів, які перегукуються з попередніми поколіннями. Так, ніхто не посмів чіпати легендарну двокомпонентну решітку радіатора, за допомогою якої навіть пересічна людина зможе визначити, що перед нею BMW. Сучасний Gran Turismo має більш заокруглені форми, які, вже мають своїх шанувальників. Дизайн універсалу вважається більш загальноприйнятим. Провокативний M3 вирізняється за рахунок широких, округлих елементів, які натякають на приховану потужність.

Базова комплектація

Базова модель 320i постачається з обшивкою зі штучної шкіри, передніми сидіннями з механічним налаштуванням, склоочисниками з сенсорами дощу, двозонним клімат-контролем, аудіосистемою на 9 динаміків з 6.5-дюймовим LCD дисплеєм, USB-портом, Bluetooth та HD радіо. Про безпеку дбають: вісім подушок, активні підголівники та датчики зіткнення.

Опційне обладнання

Додаткового обладнання для нового BMW 3 Series 2018 року передбачено багато, але коштує воно чимало. Уваги вартують: камера кругового огляду, функція відкривання багажника без рук, навігаційна система, проекційний дисплей на лобовому склі та адаптивний круїз-контроль. Спортивні сидіння, аеродинамічні покращення, налаштування підвіски, полегшені колеса пакету «M Sport» (стандартні для моделі 340i) допомагають подолати різницю між звичайними моделями і M3. Система повного приводу доступна для багатьох моделей, хоча не у випадку з M3. Вона є стандартною для універсалу та хетчбеку.

Технічні характеристики BMW 3 Series

Лінійка БМВ 3 Серії пропонує три чотирьохциліндрових двигуна: 2.0-літровий моделі 320i, більш потужна версія для 330i та 2.0-літровий дизельний варіант. Базовий двигун моделі 320i гарантує 180 кінських сил та 270 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною або шестиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін відбувається приблизно за 7.1 секунд. Витрата пального з приводом на задні колеса і механічною коробкою перебуває на рівні 10.3 л/100км у міському та 6.7 л/100км у заміському циклах. Новинкою став 3.0-літровий шестициліндровий двигун моделі 340i та версія з подвійним турбонаддувом на 425 кінських сил для M3. Моделі можна замовити з шестиступінчастою механічною або восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Продуктивний M3 постачається з семиступінчастою автоматичною коробкою з подвійним зчепленням. Гібриду 330e дістався чотирьохциліндровий турбодвигун і електричний мотор. На самій лише електроенергії автомобіль може проїхати приблизно 40 км, із загальним діапазоном у 600 км. Більшість моделей 3 Series мають систему стоп/старт.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2018
Огляд тест-драйву: BMW X5 2018
Огляд тест-драйву: Audi A3 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A3 2018