Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2018

28 березня 2018

Сучасний BMW 6 Series пропонує покупцям класу люкс вибір між продуктивними кабріолетами і седанами. Основними суперниками кабріолетів є Jaguar F-Type, Porsche 911 Cabriolet і Audi S5, у той час як седани, які називаються Gran Coupe, змагаються з Mercedes-Benz CLS і Porsche Panamera. Потроху старіючі 6 Series не можуть обігнати молодших суперників від Jaguar, Infiniti і Mercedes-Benz, але залишаються важливою частиною сімейства BMW. У 2019 модельному році очікується поява нових 6 Series.

Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте вишуканий, але динамічний кабріолет або седан з чималою історією надійності, BMW 6 Series заслуговують на увагу. Творіння баварського бренду мають більш збалансовану ціну, ніж деякі європейські суперники. Крім того, здатні обійти багатьох не зважаючи на вік.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нинішній 6 Series не пропонують нічого з того, що можна знайти у новішому і менш дорогому BMW 4 Series, Audi S5 або Lexus RC F Sport. Ті, для кого важливим є простір задніх сидінь, не знайдуть його у  кабріолетах 6 Series.

Нове у 2018 році

Тюнінг БМВ 6 серії не був особливо оновлений. Правда, з лінійки зникло купе, залишивши седан і кабріолет вдвох. Пакет «M Sport» поповнився оздобленням з вуглецевого волокна та 20-дюймовими двокольоровими колесами.

Враження від їзди

Опинившись за кермом як кабріолету, так і седану ви не будете розчаровані.  Автомобілі 6 Series гарантують відмінний рівень потужності і налаштування підвіски, дозволяючи отримати унікальний водійський досвід. За потужність моделі 640i відповідає перевірений шестициліндровий двигун, сил якого вистачає на розгін за 5.4 секунд. Модель 650i  подвоює потужність, а заразом і ціну, приваблюючи V8 двигуном. Розробники оснастили усі 6 Series набором «Driving Dynamic Control» з режимами від Comfort до Sport+, останній з яких дозволяє налаштувати точки перемикання коробки передач і зробити жорсткішою підвіску у випадках, коли необхідний більш агресивний стиль їзди. Шкода, що незважаючи на розмір, простору задніх сидінь у кабріолеті не так багато, а отже і тих людей, які б розділили чудові враження з водієм.    

Найкращі характеристики

Усі седани BMW 6 Series Gran Coupe нагадують M6 Coupe, але мають вищий рівень практичності завдяки чотирьом дверям і пристойним заднім сидінням. Бажаючим отримати більше потужності і краще управління, варто розглянути модель 650i з повним приводом.  

Аудіосистемою «Bang & Olufsen» на 1.200 Вт потужності ніколи не перестаєш захоплюватися. З 16 окремими динаміками ви чуєте кожну ноту з вражаючою чіткістю.

Детально про нову модель БМВ 6 серії 2018 року

Інтер’єр

Салон BMW 6 Series отримав привабливе та функціональне кермо з чисельними елементами управління та сенсорний контролер iDrive, який довершує і без того привабливий дизайн. З матеріалами найвищої якості, відмінною якістю співвідношення елементів, деревом або вуглецевим волокном деталей, надзвичайною аудіосистемою та неймовірно зручним водійським сидінням 6 Series справляє незабутнє враження. У кузові кабріолет, щоправда, місця позаду небагато, натомість його вдосталь у седані. З опущеним дахом у кабріолеті значно зменшується вантажний простір.

Відео тест-драйв BMW 6 Series 2018 року

Екстер’єр

Нещодавно переглянута передня частина BMW 6 Series привертає увагу зменшенням поперечин у кожному компоненті решітки радіатора, тепер їх по дев’ять, замість стандартних десяти. Якщо дивитися на автомобіль спереду, то задня частина виглядає особливо агресивно, чого і домагалися розробники. Незалежно від кузова, який ви оберете, 6 Series мають атлетичний профіль, визначений видовженим капотом і виразними заломами.  

Базова комплектація

Зважаючи на приналежність до класу люкс, навіть базова модель 640i отримала хороший перелік оснащення. Так базовими елементами стали шкіра і дерево в оздобленні, ксенонові головні фари, навігаційна система з 10.2-дюймовим дисплеєм і сенсорним контролером iDrive, динамічний круїз-контроль і камера заднього виду. Модель 650i додасть V8 двигун, шкіру Nappa, передні сидіння з 20 режимами налаштування і електроприводом, 19-дюймові колеса та аудіосистему на 12 динаміків.

Опційне обладнання

Система повного приводу окремо доступна для усіх моделей, але більшість додатків розподілена по пакетам.  Пакет «Executive» додасть вентиляцію передніх сидінь, двері з автодоводчиком та футуристичну приладову панель на вітровому склі. Варті уваги покупця відмінна аудіосистема «Bang & Olufsen», активне рульове управління та система «Adaptive Drive». Пакет «Black Accent» подбає про наявність глянцевого чорного покриття, чорних вихлопних патрубків, двокольорових 20-дюймових коліс та чорної шкіри Nappa.

Технічні характеристики BMW 6 Series 2018 року

Моделі 640i дістався 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 320 кінських сил та 450 Нм. Пару йому складає автоматична коробка на вісім ступенів. Привід на задні колеса. Розгін за таких умов відбувається за 5.4 секунд. Витрата пального становить 10.7 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському та 7.9 л/100км у змішаному циклах. Модель 650i може похвалитися 4.4-літровим V8 бі-турбованим двигуном на 450 кінських сил та 650 Нм. З тією ж коробкою передач і приводом на задні колеса автомобіль розганяється за 4.6 секунд, витрачаючи 8.7 л/100км у змішаному циклі. З приводом на всі колеса показник розгону змінюється на 4.5 секунди, а витрати пального на 9.0 л/100км.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2018
Огляд тест-драйву: Audi A5 2018
Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2018