Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2021

29 грудня 2020

BMW 8 серії 2021 - розкішне чотиридверне купе. Це чудова модель, в якій досягається завидний баланс між продуктивністю і зручністю використання.

Новий білий BMW 8 Series 2021 на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • попередження про виїзд зі смуги руху тепер стандартна функція,
  • зняття з виробництва купе і кабріолета M8,
  • нічне бачення більше не доступне. 

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте спортивний автомобіль вищого класу з просторим другим рядом і багажником пристойного розміру, новий BMW 8 серії - один з небагатьох в дуже короткому списку. Він перший з претендентів, який відповідає вашим потребам. Ви можете зупинитися на базовій версії, отримавши відмінну продуктивність і безліч зручностей. Якщо хочеться більшого - виберіть продуктивну версію і розганяйтеся до 100 км / год менш ніж за чотири секунди.

Нове або б/у авто? 

У 2021 року BMW робить стандартним попередження про виїзд з смуги руху в 8-й серії і відмовляється від нічного бачення з опцією виявлення пішоходів. Крім того, нова модель БМВ 8 серії недоступна в кузові купе і кабріолет в цьому модельному році. 

Якщо хочете купити БМВ 8 серії в варіанті дводверного купе або кабріолета, шукайте серед б/у авто. В інших випадках вибирайте модель 2021 року. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

BMW 8 серії або Mercedes-Benz GT

BMW 8 серії і Mercedes-AMG GT знаходяться поруч у рейтингу розкішних спортивних автомобілів і обидва є хорошим вибором. Двигун БМВ 8-й серії розвиває потужність від 335 до 617 кінських сил. GT здатний видавати від 429 до 630 кінських сил. Обидва ці автомобіля доступні у варіантах купе, кабріолета або просторих чотирьохдверних моделей. У них ідентичне прискорення, добре збалансована плавність ходу і керованість, а також відмінні технології. Вибір між ними залежить від особистих уподобань і кількості грошей у вашому бюджеті.

BMW 8 серії або Porsche Panamera

Porsche Panamera знаходиться в ТОПі рейтингу автомобілів підвищеної комфортності. Порше вражає продуктивністю, прискоренням, розкішними оздобленням салону. Потужність Porsche становить від 330 до 677 кінських сил, а його стартова ціна всього на кілька тисяч доларів більше, ніж у BMW. На відміну від кузовів купе, кабріолета і седана 8-ї серії, Panamera доступна тільки в кузові хетчбек. Це означає багато вантажного простору і просторий салон. Якщо ви вибираєте корисність і готові заплатити за неї, Panamera заслуговує на увагу.

Салон

Чотиридверний BMW 8 Series Gran Coupe 2021 вміщує п'ять чоловік. Передні сидіння відмінні. У них достатня підтримка, м'яка амортизація і оздоблення, а також безліч регулювань потужності. Деякі моделі мають мультиконтурні або спортивні сидіння, які забезпечують максимум комфорту водієві і пасажирові.

Ззаду Gran Coupe вражає більш ніж 90 см простору для ніг. Навіть високим пасажирам має бути достатньо місця, щоб витягнутися. Через похилі лінії даху висоти стелі трохи не вистачає. 

У БМВ 8 Серії є два комплекти роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь.

BMW 8 отримав салон вищого рівня. Всі матеріали якісні, збірка - ідеальна. Дизайн інтер'єру елегантний і спортивний, але він не такий розкішний, як у деяких інших автомобілів класу.

BMW 8 серії Gran Coupe має один з найбільших вантажних відсіків серед розкішних спортивних автомобілів. Багажник об'ємом 440 літрів перевершує місця для зберігання речей майже всіх конкурентів. 

Завдяки низькій підлозі в багажник легко покласти важкий вантаж. Крім того, задні сидіння складаються майже повністю, що дозволяє перевозити довгі предмети.

BMW 8 Series 2021 оснащений інформаційно-розважальною системою BMW iDrive. Доведеться витратити трохи часу, щоб навчитися користуватися нею. На додаток до сенсорного екрану ви можете використовувати ергономічну поворотну ручку для управління на центральній консолі. Центральна консоль має два тонких ряду кнопок для настройки клімату і регулювання гучності. Навколо ручки управління розташовані кнопки швидкого доступу, за допомогою яких зручно перемикатися між інформаційно-розважальними функціями.

Стандартні інформаційно-розважальні функції:

  • сенсорний екран 10,25 дюйми, 
  • Android Auto, Apple CarPlay, 
  • стереосистема з об'ємним звуком Harman Kardon, 
  • HD-радіо, 
  • супутникове радіо, 
  • навігація, 
  • Bluetooth, 
  • два порти USB, 
  • зарядка бездротового пристрою,
  • точка доступу Wi-Fi .

Доступні інформаційно-розважальні функції: два порти USB на задній панелі і стереосистема з об'ємним звуком преміум-класу Bowers&Wilkins з 12 або 16 динаміками.

Додаткові стандартні функції: безключовий доступ, дистанційний запуск, 12,3-дюймова цифрова панель приладів, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням і внутрішнє освітлення.

Інші доступні функції: панорамний дах, чотирихзонний автоматичний клімат-контроль, скляна ручка перемикання передач.

Відео тест-драйв BMW 8 Series 2021 року

Технічні характеристики 

У BMW 8 серії 2021 років багато опцій двигуна, які варіюються від просто приємних до абсолютно захоплюючих. Стандартний шестициліндровий двигун з турбонаддувом може розігнатися до 100 км/год менш ніж за п'ять секунд. Натисніть на газ, і ви без зусиль злетите, чому сприяє восьмиступінчаста автоматична коробка передач, яка працює впевнено.

Інший варіант - V8 з подвійним турбонаддувом, який змінює характер 8-ю серії. Звук вихлопу стає агресивнішим, а прискорення - швидшим. Ця силова установка видає 523 кінських сили в комплектації M850i. У високопродуктивному M8 використовується переналаштована версія двигуна потужністю 600 або 617 кінських сил.

Лінійка двигунів BMW 8 серії 2021 року виглядає так:

Базовий двигун: 3,0-літровий шестициліндровий з подвійним турбонаддувом потужністю 335 кінських сил (стандартно для 840i і 840i xDrive). 

Доступні двигуни:

  • 4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом, 523 кінських сили (стандарт в M850i xDrive);
  • 4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом потужністю 600 кінських сил (стандарт в M8);
  • 4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом потужністю 617 кінських сил (стандартно в M8 з пакетом Competition).

Всі двигуни агрегатуються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. 

Gran Coupe з базовим двигуном і заднім приводом витрачає 10.7 л/100 км в місті і 8.1 л/100 км на шосе.

8-й серії - не найспортивніший автомобіль в класі. Проте він з ентузіазмом вирушить в драйвову поїздку. 

Числені регульовані налаштування підвіски дозволяють вибрати бажану ступінь жорсткості шасі. Ви також можете перемикатися між режимами водіння Eco Pro, Comfort і Sport.

Незважаючи на свій відносно довгий профіль, цей BMW досить маневрений в обмеженому просторі. Рульове управління вимагає невеликих зусиль. Ви також можете вибрати управління всіма колесами. Такий режим дозволяє заднім колесам злегка повертатися для поліпшення маневреності на низьких швидкостях і поліпшення керованості та стійкості на високих швидкостях.

BMW 840i зі стандартним заднім приводом може розігнатися з нуля до 100 км/год за 4,7-5 секунд, в залежності від типу кузова. З повним приводом розгін від нуля до сотні для моделей 840i становить від 4,4 до 4,6 секунди.

M850i xDrive розганяється за 3,5-3,8 секунди, знову ж таки в залежності від типу кузова. По всіх перерахованих вище вимірів моделі купе мають найшвидше прискорення, а моделі Gran Coupe і кабріолети на дві або три десятих секунди повільніше.

За даними BMW, M8 розганяється до 100 км/год за три секунди.

Всі моделі 8-ї серії, крім M8, мають стандартну обмежену електронікою максимальну швидкість 209 км/ч. Ви можете збільшити це до 239 км/год за допомогою додаткового обладнання, такого як поліпшені шини. Стандартна максимальна швидкість M8 складає 250 км/год, доступні поліпшення збільшують це число до 305.

BMW 8 серії доступний з повним приводом. Базові версії 840i стандартно поставляються з заднім приводом, повний привід є додатковим. Всі інші моделі 8-ї серії, такі як M850i xDrive і M8, стандартно поставляються з приводом 4Х4.

Безпека

Стандартні розширені функції безпеки BMW 8 серії в 2021 році: попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, проекційний дисплей, попередження про виїзд з смуги руху, адаптивні фари, автоматичний дальнє світло фар, камера заднього виду, склоочисники з датчиком дощу. 

Розміри і вага 

8-я серія має довжину 5082 мм. Споряджена маса складає від 1783 р до 2158 кг.

Можливі комплектації 

BMW 8 серії Gran Coupe 2021 року випускається в трьох основних комплектаціях: 840i, M850i xDrive і M8. Кожна версія має окремий двигун, але схожий список стандартних і додаткових функцій.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2021
Купе Jaguar F-Type 2021 жовтого кольору на AutoMoto.ua
Новий седан Toyota Camry 2021 року чорного кольору на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2021