Огляд тест-драйву: BMW M6 2018

13 квітня 2018

У 2018 році з лінійки BMW M6 зникло купе, залишивши седан Gran Coupe і кабріолет. Але цих представників з позначкою «M» вистачить, адже під капотом кожного з них прихований V8 бі-турбований двигун на 560 або 600 кінських сил, останній доступний як частина пакету «Competition». Звісно, трохи незвично бачити M6 без традиційного купе, але седан анітрохи не здав своїх позицій, витримуючи конкуренцію Mercedes-AMG CLS63 і Audi RS7, а кабріолет гідно тримається проти Mercedes-AMG S63 Convertible і Porsche 911 Cabriolet.  

Огляд тест-драйву: BMW M6 2018

Вам сподобається

Седан і кабріолет M6 явно обрали продуктивну сторону спектру розкішних авто, підсилити який можна за рахунок пакету «Competition». Хоча і старша за більшість суперників, нова модель BMW M6 голосно про себе заявляє з непідвладним часу стилем і вражаючою динамікою.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ніхто не сперечається, що моделі M6 вражають, але більшість запропонованого давно мають інші представники класу. Так, BMW M4 коштує дешевше, все ще гарантуючи кузов купе. Не варто ігнорувати і той факт, що творіння BMW значно старші за суперників.

Нове у 2018 році

Як вже згадувалося, нинішній рік відзначився виходом з лінійки кузова купе. Окрім цього змін відбулося не багато, так з’явився пакет «Parking Assistance» з камерою бічного і кругового огляду, а до пакету «Driving Assistance» додали систему виявлення сліпих зон.

Враження від їзди

Від стандартних 6 Series седан і кабріолет M6 відрізняються явною зосередженістю на продуктивності. Це не гоночні автомобілі, натомість їм вдається піднести поняття динаміки класичних представників лінійки на новий рівень. Складається враження, що запас потужності у бі-турбованого V8 нескінченний, особливо з пакетом «Competition». Такому відчуттю не аби як сприяє семиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням, яка гарантує своєчасну реакцію незалежно від режиму. Додайте сюди точне управління з жорсткою підвіскою та отримаєте автомобілі, які стовідсотково виправдовують очікуванням. Приємно те, що незважаючи на всю зосередженість на динаміці, обидві моделі чудово підходять для розміреної їзди. Оберіть режим «Сomfortable» і насолоджуйтесь вишуканістю ходу.

Найкращі характеристики

Уявімо картину, що хтось з BMW вкотре тестуючи своє творіння, дійшов висновку, що M6 варто зробити ще потужнішим і запропонував збільшити кількість кінських сил до 600. Невідомо хто це був і за яких обставин все насправді відбувалося, але на даний момент можемо сповна насолодитися моделями з пакетом «Competition», завдяки якому отримуємо найпотужніший за всі часи M6.

У ті моменти, коли ви не дослухатиметесь до чарівного звучання двигуна, ваш слух готова потішити аудіосистема «Bang&Olufsen» на 1.200 Вт потужності. 16 динаміків дозволять розібрати найтоншу ноту будь-якої композиції.

Детально про автомобіль BMW M6

Інтер’єр

Як і решта представників лінійки 6 серії БМВ M6 2018 року вирізняються стильним, елегантним і функціональним салоном. Зрозуміло, що повсюди матеріали найвищої якості, але седани і кабріолети мають індивідуальні особливості у вигляді «M» бейджів та спеціальних сидінь. Серед елементів управління рульового колеса присутня кнопка «M», яка дозволяє водієві зберегати поточні налаштування. Що стосується простору, то седан, звісно, більший за кабріолет, але надзвичайного об’єму позаду очікувати не варто. Багажне відділення седану досить містке, кабріолет, у свою чергу, виграв за рахунок складного даху.

Екстер’єр

Автомобілі M6 візуально відрізняються від стандартних 6 Series за рахунок унікальних вставок решітки радіатора, більш агресивного оздоблення бамперу спереду і ззаду та, звісно, «M» емблем. Такі візуальні доповнення вдало обіграли і без того привабливу зовнішність класичних моделей. Седан вдало імітує дводверну конфігурацію завдяки низькому, похилому даху і широкій посадці. Кабріолет залишився вірним м’якому даху замість нині модних твердих.

Базова комплектація

Нікого не має дивувати той факт, що більшість опцій 6 Series є стандартними елементами M6. До бази увійшли: передні сидіння з 20 автоматичними режимами налаштування, вкриті шкірою Merino, аудіосистема «Harman/Kardon» на 16 динаміків, камера заднього виду, динамічний круїз-контроль, автоматичний клімат-контроль на 4 зони, інформаційно-розважальна система iDrive, навігаційна система з 10.2-дюймовим екраном, Bluetooth і USB-порти. Про безпеку дбає система «Active Protection», яка здатна виявити зіткнення і підготувати салон шляхом натягнення пасків, зачинення вікон та активації після аварійного гальмування.

Опційне обладнання

Окрім пакету «Competition» до уваги покупця представлено пакет «Driving Assistance» з системою виявлення сліпих зон, проекційним дисплеєм на вітровому склі та інформацією стосовно ліміту швидкості. До цього ж пакету увійшов набір «Active Driving Assistant» з попередженням про виїзд за межі смуги руху, попередженням про можливе зіткнення, пом'якшенням наслідків зіткнення у місті та захистом пішоходів. Урізноманітнити комплектацію седану можна за рахунок пакету «Executive», який додасть: підігрів задніх сидінь, електропривод завіс позаду та підігрів керма. Пакет «Parking-assistance» подбає про наявність камери кругового огляду.

Технічні характеристики

Приємною несподіванкою для шанувальників механічних коробок стане той факт, що шестиступінчастий варіант все ще доступний для купе і кабріолетів BMW M6. В іншому випадку ви отримуєте семиступінчасту автоматичну коробку з подвійним зчепленням. За потужність автомобілів відповідає 4.4-літровий V8 бі-турбований двигун на 560 кінських сил та 680 Нм. Сотня досягається за 4.2 секунди. Витрата пального становить 13.9 л/100 км у міському, 7.6 л/100 км у заміському та 9.9 л/100 км у змішаному циклах. З пакетом «Competition» кількість кінських сил зростає до 600. Усі M6 мають привід виключно на задні колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2018
Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2018
Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2018