Огляд тест-драйву: BMW X5 2021

22 березня 2021

BMW X5 2021 року - це розкішний середньорозмірний позашляховик, який може похвалитися швидким прискоренням, “живим” управлінням, якісними матеріалами інтер'єру і довгим списком стандартних функцій. На вибір пропонується кілька потужних силових агрегатів, в тому числі абсолютно новий плагін-гібрид xDrive45e і орієнтовані на продуктивність моделі M50i і M. У X5 також є зручні сидіння, доступний третій ряд і великий вантажний відсік.

Купити новий BMW X5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • версія xDrive50i видалена з модельного ряду;
  • представлений плагін-гібрид xDrive45e;
  • додавання стандартного бездротового Android Auto.

Кому варто купити? 

Якщо ви купуєте розкішний позашляховик середнього розміру, X5 повинен бути першим у списку на тестування. БМВ Х5 2021 модельного року хороший у всьому. 

Нове або б/у авто? 

У 2021 року BMW представляє версію плагін-гібрида X5: xDrive45e. БМВ також додає бездротової Android Auto в список стандартних функцій і припиняє випуск xDrive50i. Варто вибрати БМВ Х5 2021 роки, якщо вас зацікавила нова гібридна модель. 

BMW X5 або Mercedes-Benz GLE

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz GLE - розкішний середньорозмірний SUV, у якого багато спільного з X5. Обидва автомобілі можуть похвалитися збалансованим ходом і кількома потужними силовими агрегатами. Ці два позашляховика також пропонують треті ряди, що збільшує їх місткість до семи пасажирів, і безліч стандартних функцій. Проте GLE має розкішніший інтер'єр і нижчу стартову ціну, тоді як X5 забезпечує маневренішу керованість і доступний в гібридному варіанті. GLE - кращий вибір для водіїв, орієнтованих на комфорт, в той час як людям, які шукають продуктивність, повинен сподобатися X5.

BMW X5 або Audi Q7

Audi Q7 стандартно поставляється з приводом на всі колеса (опція в X5) і коштує на кілька тисяч доларів менше BMW X5. Q7 забезпечує подібні з X5 враження від водіння, впевнено долаючи повороти і зберігаючи стійкість на нерівних дорогах. Крім того, Q7 стандартно поставляється з трьома рядами сидінь, за що вам доведеться доплатити в X5. Обидва варіанти - відмінний вибір, хоча у BMW є невелика перевага через його історію вищих прогнозованих рейтингів надійності.

Салон

X5 вміщує до п'яти чоловік в своїй базовій моделі, а додатковий третій ряд збільшує кількість сидячих місць до семи. Перші два ряди просторі, але додатковий третій ряд тісний і його краще залишити дітям.

У BMW X5 не найвишуканіший салон в своєму класі, але мінімалістичний інтер'єр виглядає добре. Усередині використані люксові матеріали і передбачено безліч розкішних функцій. Передні сидіння з електроприводом і пам'яттю входять в стандартну комплектацію. Всі моделі оснащені регульованою рульовою колонкою, підігрівом передніх сидінь, панорамним дахом, двозонним автоматичним клімат-контролем, задніми дверима багажного відділення з електроприводом, чутливими до дощу склоочисниками і внутрішнім освітленням, яке можна налаштувати на свій смак. Крім того, X5 відрізняється безшумним салоном. 

У нового БМВ X5 є 960 літрів вантажного простору за задніми сидіннями і 2045 літрів при складених задніх сидіннях. Це відмінні цифри для розкішного позашляховика середнього розміру. 

Показники багажника плагіна-гібрида xDrive45e трохи менші: 935 літрів за задніми сидіннями і 2015 літрів зі складеними задніми сидіннями. Стандартні двері багажного відділення з електроприводом відкриваються без допомоги рук і полегшують доступ до багажного відділення.

Інформаційно-розважальна система BMW iDrive оснащена сенсорним екраном, контролером тачпада і функцією розпізнавання голосу. Все інтуїтивно зрозуміло, але може знадобитися деякий час, щоб звикнути до її використання. Також є фізичні елементи управління, які спрощують налаштування звуку і клімату. Бездротовий зв'язок Apple CarPlay є стандартним, а Android Auto - новим стандартом.

Відео тест-драйв BMW X5 2021 року

Технічні характеристики 

BMW X5 має традиційні для бренду відмінні технічні характеристики. Позашляховик в комплектаціях sDrive40i і xDrive40i приводиться в рух 3,0-літровим шестициліндровим двигуном з подвійним турбонаддувом і потужністю 335 к.с. Цей силовий агрегат - хороший вибір для більшості покупців. Він володіє достатньою потужністю для поїздок на роботу і при цьому показує хороші показники витрати палива. 

Версія плагін-гібриду xDrive45e є абсолютно новою для моделі 2021 року. Вона складається з 3,0-літрового шестициліндрового двигуна з подвійним турбонаддувом і електродвигуном, які в сумі виробляють 389 л.с. Він такий же потужний, як і базові моделі, але забезпечує кращу економію палива. Всі три версії забезпечують розгін BMW X5 від 0 до 100 км/год за 5,3 секунди.

Доступні два високопродуктивних варіанти. Вони набагато дорожчі інших моделей, але значно потужніші. Комплектація M50i оснащена 4,4-літровим двигуном V8, який розвиває потужність 523 к.с. і розганяється до 100 км/год за 4,1 секунди. Версія M ще швидша. Вона має той самий двигун, що і M50i, але видає 600 кінських сил (617 в моделях з пакетом Competition) і може розігнатися до 100 км/год за 3,8 секунди.

Плавна восьмиступінчаста автоматична коробка передач йде в комплекті з кожної комплектацією.

Базовий sDrive40i забезпечує 10.7 л/100 км в змішаному циклі. Це відмінна цифра для розкішного позашляховика середнього розміру. 

Орієнтовані на продуктивність варіанти M50i і M не настільки економні через їх додаткову потужність. Витрата палива BMW X5 M50i - 12.4 100 км, версії M - страхітливі 15.7 л/100 км.

Нова модель БМВ Х5 2021 року XDrive45e демонструє економний показник витрати палива - 4.7 л/100 км в комбінованій поїздці і має 50-кілометровий запас ходу на електриці. Зарядка плагін-гібрида з розеткою на 240 вольт займає близько п'яти годин. Цей БМВ X5 може використовувати акумулятор, щоб розігнатися до 135 км/год без запуску бензинового двигуна. 

Стандартна адаптивна підвіска допомагає X5 впевнено проходити повороти і плавно рухатися по нерівному асфальту. Задній привід входить у стандартну комплектацію sDrive40i, в той час як всі інші комплектації йдуть з повним приводом (xDrive на мові BMW). Режими Eco Pro, Comfort і Sport є стандартними і допомагають адаптувати поїздку до ваших вподобань водіння.

Безпека

Позашляховик Х5 отримав п'ятизіркові оцінки в краш-тестах і чотири зірки з п'яти в тесті на перекидання. BMW пропонує базові функції допомоги водієві в стандартній комплектації, включаючи автоматичне екстрене гальмування, але більш просунуті функції, такі як напівавтономний режим водіння, є опціональними. 

Розміри і вага 

Довжина позашляховика X5 - 4.93 м, споряджена маса - від 2190 до 2572 кг. 

Можливі комплектації 

Ви можете купити BMW X5 2021 року в одній з п'яти комплектацій: sDrive40i, xDrive40i, xDrive45e, M50i і високопродуктивний X5 M.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda 3 2021
Купити нову Мазда 3 2021
Купити новий Фіат 500Х на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500 X 2021