Огляд тест-драйву: Cadillac ATS 2019

5 серпня 2019

Харизматичному Cadillac ATS вдалося прожити ще один рік, але лише у формі купе. Виробництво моделей седану, які дебютували декілька років тому як альтернатива американського люксового бренду німецькому BMW 3 Series, припинено. Купе залишилося самостійно представляти лінійку, і скільки воно протримається невідомо, адже Cadillac зосередилися на позашляховиках. Якщо все зазначене не має для вас значення, Cadillac ATS Coupe готовий вражати. Перш за все, автомобіль отримав фантастичний дизайн. Вуглуваті форми допомагають виділитися на фоні інших представників класу типу Lexus RC, Infiniti Q60 і Mercedes-Benz C-Class Coupe. Крім того, купе отримало досить збалансовану стартову ціну. Не варто забувати про щедрий перелік стандартного оснащення.  

Огляд тест-драйву: Cadillac ATS 2019

Вам сподобається 

Якщо ви фанат розкішних, американських купе, Cadillac ATS 2019 вартий уваги. Доступність системи повного приводу робить його надійним партнером для будь-якої погоди і пори року.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Купе ATS як ніколи близьке до зникнення, оскільки Cadillac зосередилися на позашляховиках. Крім того, салон не можна назвати надто просторим, а сенсорний екран інформаційно-розважальної системи може спантеличувати.

Нове у 2019 році 

У поточному році було припинено виробництв седану ATS, лінійку нині представляє лише купе. Окрім цього, кардинальних змін очікувати не варто, хіба що, недоступність механічної коробки передач. Продуктивна версія ATS-V доживає останній рік.

Враження від їзди 

Зі стандартним приводом на задні колеса, розподілом ваги майже 50/50 і чотирьохциліндровим турбодвигуном або V6 двигуном, Cadillac ATS має усі завдатки хорошого, спортивного автомобіля. Приємно, що заявлені характеристики у реальному житті втілилися у динамічне, маневрене і вишукане купе. Підвіска була від початку більше налаштована на динамічну їзду, ніж та, яку у свій час використовував седан. Це робить хід більш жорстким, але дозволяє азартніше проходити круті повороти. Багатьом водіям сподобається адаптивна підвіска «Magnetic Ride Control», на жаль, доступна вона лише з V6 версіями. Що стосується силових агрегатів, то тут справа смаку, так, V6 двигун потішить хорошим запасом потужності і плавністю роботи, а чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує бажану спритність. Окрім іншого, саме чотирьохциліндровий силовий агрегат дозволяє автомобілю відчуватися легшим. Приємним бонусом стане ціна чотирьохциліндрових моделей, особливо у порівнянні з V6 варіантами. Шанувальники механічних коробок будуть засмучені, адже у поточному році від механіки відмовилися, залишивши восьмиступінчасту автоматичну коробку, про яку, між тим, не можна сказати нічого поганого.

Найкращі характеристики 

На відміну від деяких конкурентів, навіть базові моделі Cadillac ATS Coupe постачаються з потужним двигуном і чималим переліком оснащення. У базу автомобіля входять CarPlay/Android Auto, аудіосистема «Bose», гальма «Brembo» і точка 4G LTE Wi-Fi. 

Незважаючи на обставини, ATS тримає марку і, безумовно, привертає увагу атлетичним дизайном. Отримавши цікаві лінії і кути та хороші пропорції, автомобіль виглядає дорожче, ніж насправді є.

Детально про автомобіль Cadillac ATS

Інтер’єр 

Салон Cadillac ATS розрахований на чотирьох людей. Між тим, задні сидіння тісні навіть за стандартами компактних купе. Найкраще їх використовувати в якості додаткового простору для зберігання. А зважаючи на можливість їх повністю скласти, у перспективі водій легко перевозитиме довгі предмети. Передні сидіння, які у таких автомобілях основні, тішать рівнем комфорту і підтримки. Функції аудіо, навігації і телефону зручно розміщені на 8.0-дюймовому, центральному сенсорному екрані, а от з сенсорними кнопками, які його оточують, можуть виникнути непорозуміння. Водію знадобиться час на звикання. Крім того, не завадило б додати моніторинг сліпих зон, оскільки задня видимість не така хороша, як хотілося б.

Відео тест-драйв Cadillac ATS 2019  року

Екстер’єр 

Однією з основних переваг автомобіля стала зовнішність. Наслідуючи силуету попередника CTS Coupe, нинішній Каділлак ATS Coupe пропонує атлетичну, вишукану, виконану зі смаком форму. Недоліків у екстер’єру не багато, між тим, декому може не сподобатися витягнутий корпус передніх фар. Стандартно купе їздить на 18-дюймових колесах, як опція пропонуються 19-дюймові.

Базова комплектація 

У поточному році ATS Coupe доступне у чотирьох комплектаціях: Standard, Luxury, Premium Luxury і Premium Performance. Модель Standard отримала 6 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, обшивку зі штучної шкіри і функції доступу і старту без ключа. Стандартна інформаційно-розважальна система складається з 8.0-дюймового сенсорного екрану, аудіосистеми «Bose» на 12 динаміків, Apple CarPlay і Android Auto, сервісу «OnStar», бездротової зарядки і 4G LTE Wi-Fi. Модель Luxury постачається з обшивкою з натуральної шкіри, 12 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння з функцією пам’яті, навігацією, підігрівом керма і сидінь, розеткою і фарами високої інтенсивності. Крім того, цій моделі доступний пакет «Safety and Security» з моніторингом сліпих зон, попередженням про можливе зіткнення, допомогою руху по смузі і попередженням про виїзд за межі смуги руху. 

Опційне обладнання 

Усі моделі окрім топової можна доповнити системою повного приводу. Модель Premium Luxury у свою чергу додає V6 двигун, набір безпеки «Driver Awareness» і передні/задні сенсори паркування. Ця модель доступна з адаптивним круїз-контролем, автоматичним екстреним гальмуванням при русі вперед і назад і проекційною приладовою панеллю на вітровому склі. Топова Premium Performance включає підвіску «Magnetic Ride Control», покращену шкіряну обшивку, покращену систему охолодження двигуна і диференціал з обмеженим проковзуванням.

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 276 кінських сил і 400 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 6.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.4 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському і 7.7 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.4, 6.6 і 8.3 л/100км відповідно. Більше потужності пропонує 3.6-літровий V6 двигун на 335 кінських сил і 385 Нм. З приводом на задні колеса автомобіль розганяється за 5.6 секунд, витрачаючи 13.0 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському і 9.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом витрата пального становить 13.0, 9.0 і 9.8 л/100км відповідно. Розгін до сотні відбувається за той самий час.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2019