Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2019

11 липня 2019

Новий Chevrolet Blazer 2019 це добре оснащений, невеликий кросовер, створений на одній з Cadillac XT5 і GMC Acadia платформі. Ігноруючи можливості попередників, оновлений Blazer для пересування по асфальтованим дорогам сучасних міст. Конкурує він з Nissan Murano, Jeep Grand Cherokee, Hyundai Santa Fe і Honda Passport. Зважаючи на чималу конкуренцію, новенький Blazer озброївся привабливою зовнішністю, непоганими дорожніми манерами і щедрим переліком оснащення. Назва, можливо, перегукується з представникам минулого, тим не менше, нинішній Blazer створювався для сучасних покупців.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте стильний зовні і всередині, достатньо просторий, принаймні на п’ятьох пасажирів і продуктивний кросовер, Chevrolet Blazer 2019 заслуговує на увагу. Сучасні покупці оцінять стандартну наявність Apple CarPlay і Android Auto. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На жаль, бажані системи допомоги і захисту доступні лише для моделей вищої комплектації. Новий Blazer підганявся під міське пересування з асфальтом на дорогах, що не бере до уваги можливості попередніх поколінь. Крім того, конкуренти пропонують кращий набір оснащення за ті ж кошти. 

Нове у 2019 році 

Перед нами повністю оновлений автомобіль. Відбулося перезавантаження, і привабливий, харизматичний новачок отримав знайому назву Blazer. 

Враження від їзди 

Кросовер Chevrolet Blazer легко поглинає нерівності дороги, миттєво слухається керма і гарантує мінімальний крен корпусу у поворотах. Модель Blazer RS ще й додає вище передаточне число рульового управління і спортивну підвіску, що пришвидшує реакцію керма і робить їзду трохи жорсткішою, але азартнішою. Доступний V6 двигун пропонує непоганий показник розгону і максимальний буксирувальний рейтинг на рівні 2.041 кг. Але базовий чотирьохциліндровий двигун споживає менше пального. Особливо уважні помітять дивну тенденцію останнього двигуна, а саме відсутність плавності на дуже низьких швидкостях при помірному гальмуванні. В іншому чотирьохциліндровий силовий агрегат цілком адекватний. Гідну пару йому складає автоматична коробка на дев’ять ступенів. Вона відіграє чималу роль у непоганих показниках набору швидкості і помірному рівні витрати пального. Задля налаштування управління, акселератора і трансмісії Blazer пропонує селектор з «Sport», «Tow» і «Off-road» режимами. Незалежно від обраного режиму водій може насолодитися тихим салоном, надійними гальмами і майже ідеальною видимістю. Технічні характеристики Chevrolet Blazer дозволяють йому вдовольнити вимоги сучасних водіїв, які люблять комфорт у межах міста. 

Найкращі характеристики 

Стандартна інформаційно-розважальна система працює на 8.0-дюймовому сенсорному екрані зі зрозумілими іконками, логічним інтерфейсом і стандартною інтеграцією смартфонів через Apple CarPlay і Android Auto. 

Якщо ви почуваєтесь невпевнено під час паркування, у нагоді стане доступна система камер на 360о. Використовуючи чисельні камери, система пропонує цілісну картинку того, що відбувається довкола автомобіля. 

Детально про автомобіль Chevrolet Blazer

Інтер’єр 

Водієві лаконічна приладова панель пропонує логічне розміщення елементів управління і стандартний 8.0-дюймовий сенсорний екран зі зручним використанням. Всі поверхні вкриті приємними на дотик і м’якими матеріалами. Центральні вентиляційні отвори, натхненні Camaro, допомагають контролювати температуру. Чимало у салоні відсіків для зберігання особистих речей. Пасажири позаду насолоджуються достатньою кількістю простору, стандартними отворами кондиціонера і сидіннями, які можна посунути або відкинути. Об’єм багажника на 850 літрів не самий місткий у класі, але цього вистачає для переважної більшості випадків. Для екстрених ситуацій можна скласти заднє сидіння.

Відео тест-драйв Chevrolet Blazer 2019 року

Екстер’єр 

Контрастуючи з масивними Blazer минулого, нинішні моделі отримали унікальний стиль. Для початку, сучасне творіння Chevrolet має чотири двері, на відміну від попередників з двома. У передній частині новачка красуються дуже тонкі фари, які і на стандартні фари не дуже схожі, скоріше на світлодіодні ходові вогні. Основне освітлення розмістилося приблизно посередині носу з обох сторін від решітки. Затемнені А і С-подібні стійки і вражаючі лінії кузова створюють привабливий атлетизм. Розщедрившись на модель Premier, можна розраховувати на хромовані акценти і 20-дюймові колеса. З моделлю Blazer RS покупець отримує спортивні 20-дюймові колеса, чорні елементи екстер’єру та унікальні вихлопні патрубки.

Базова комплектація 

Найдешевша модель Blazer L постачається з автоматичним, двозонним клімат-контролем, функцією доступу без ключа, кнопковим запалюванням, тканинною обшивкою сидіння, 8.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, Apple CarPlay і Android Auto та 18-дюймовими алюмінієвими колесами. Інша корисна функція базової моделі це «Teen Driver», яка дозволяє контролювати стан автомобіля з молодим водієм за кермом.

Опційне обладнання

З моделями вищої комплектації та опційним переліком можна розраховувати на підігрів і вентиляцію сидінь, панорамний люк, функцію відкривання багажника без рук, попередження про сліпі зони, до шести USB портів і відмінну систему камер на 360о. Перелік сучасних систем допомоги включає адаптивний круїз-контроль, допомогу руху по смузі і автоматичне екстрене гальмування.

Під капотом 

Стандартним двигуном 2019 став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 194 кінських сили і 258 Нм. Компонується він дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрата пального Chevrolet Blazer становить 10.7 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському і 9.8 л/100км у змішаному циклах. Як потужніша альтернатива пропонується 3.6-літровий V6 двигун на 309 кінських сил і 365 Нм. У пару йому дісталася та сам коробка. Стандартно привід теж стандартний, але як опція пропонується повний. З переднім приводом кросовер витрачає 11.8 л/100км у місті, 9.1 л/100км за його межами і 10.7 л/100км у середньому. З повним приводом показники зміняться на 13.1, 9.4 і 11.2 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2019
Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2019