Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2021

2 липня 2021

Chevrolet Blazer 2021 року виділяється серед решти натовпу середньорозмірних позашляховиків своїм характерним спортивним стилем. По суті, Chevy взяв те, що могло б бути звичайною сімейною вантажівкою, і надав йому екстремальний вигляд, використовуючи дизайн Camaro. Приємно, що за зовнішністю Blazer криється певна сутність. У нього відмінна маневреність для позашляховика, а опціональний двигун V6 забезпечує надійне прискорення. Він поставляється з сучасною інформаційно-розважальною системою Chevy, яка швидко реагує та проста у використанні.

Купити новий автомобіль Шевроле Блейзер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Головні недоліки кросовера Chevrolet Blazer - це компроміси, на які пішов виробник заради спортивного стилю. Висота стелі над заднім сидінням обмежена, також страждає вантажопідйомність. Інші п'ятимісні позашляховики середнього розміру значно практичніші та не поступаються Blazer в плані продуктивності.

Нове в 2021 році

  • функції допомоги водієві (наприклад, автоматичне екстрене гальмування) тепер входять в стандартне оснащення більшості комплектацій.

Кому варто купити? 

Новий Chevrolet Blazer володіє спортивним стилем та гострою керованістю як для позашляховика середнього розміру. Драйвове водіння підкріплюють потужні варіанти двигунів та економна витрата палива. Додатковий бонус - безліч функцій за доступною ціною. Придивіться до Шевроле Блейзер, якщо для вас не принципова наявність величезного багажника та ви рідко возите пасажирів на задньому сидінні. 

Нове або б/у авто?

У моделі 2021 року Chevrolet пропонує функції допомоги водієві, такі як попередження про зіткнення й автоматичне екстрене гальмування в комплектаціях 2LT і вище. Раніше вони були опціями версій RS і Premier. В іншому серйозних змін не відбулося. Блейзер був представлений як абсолютно новий позашляховик в 2019 році, тому ви можете сміливо пошукати торішню або позаторішню моделі й зекономити. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Chevrolet Blazer або Chevrolet Traverse

Середньорозмірний позашляховик Chevrolet Traverse багато в чому перевершує Blazer. Мало того, що у Traverse більше вантажного простору, він ще й оснащений третім рядом сидінь. Крім того, Traverse пропонує м'якший хід та потужніший базовий двигун.

Chevrolet Blazer або Mazda CX-9

Mazda CX-9 є одним з найкращих позашляховиків в класі. Його маневреність робить водіння захоплюючим, а оновлена інформаційно-розважальна система конкурує з Chevy завдяки великому сенсорному екрану та стандартним функціям Apple CarPlay і Android Auto. Чотирициліндровий двигун CX-9 сильніший, ніж базова пропозиція Blazer. Mazda - один з небагатьох автомобілів в цьому класі, який здатний змагатися з Chevrolet в економії палива.

Салон

Новий Шевроле Блейзер 2021 року - дворядний позашляховик, розрахований на п'ять чоловік. Попереду багато місця, але його стиль, схожий на Camaro з похилою лінією даху, обмежує простір над головою задніх пасажирів. Сидіння зручні, тому легко знайти комфорту посадку для водіння. Сідати в автомобіль або виходити з нього також просто.

Як і у спортивного купе Camaro в аналогічному стилі, у Blazer обмежена оглядовість, особливо збоку та ззаду. Тому бажано придбати Blazer з доступною системою контролю сліпих зон.

Недоліки помітні і в розміщенні елементів управління. Деякі кнопки мають загадкове маркування та незручно розташовані. Blazer не дуже тихий - кабіна наповнена вітром, дорожнім шумом і гулом шин, коли швидко їде по шосе. Можливо, вам доведеться підвищити голос, щоб поговорити з задніми пасажирами. 

Blazer, натхненний стилем Chevrolet Camaro, отримав цікаві деталі. Але, на жаль, Шевроле Блейзер 202 має не найкращий салон в класі. В інтер'єрі багато сірих, одноманітних вид пластмас. Це розчарування для автомобіля з такою вартістю.

Blazer не вистачає вантажопідйомності більшості його конкурентів. Об'єм багажного відділення зі складеними задніми сидіннями становить 1812 л, що набагато менше, ніж у Honda Passport або Hyundai Santa Fe. Якщо всі пасажири будуть на своїх місцях, для речей залишиться всього 855 л. 

Важелі для складання задніх сидінь розташовані прямо в вантажному відсіку. Також є кілька зручних опцій: двері багажного відділення з електроприводом, можливість відкривання/закривання вантажного відділення без допомоги рук і система управління вантажами, в якій використовується підлогові направляючі та перегородка, щоб відокремити й убезпечити ваші речі.

Здебільшого система Chevrolet Infotainment 3 проста у використанні. Сенсорний екран швидко реагує на введення, а яскрава графіка спрощує зчитування під час водіння. Функціональні можливості Apple CarPlay і Android Auto також включені. Доступна аудіосистема Bose не зовсім «преміальна», але пристойна.

Відео тест-драйв Chevrolet Blazer 2021 року

Технічні характеристики 

Chevrolet Blazer задуманий як спортивний позашляховик, але чи відповідають його технічні характеристики такій ідеї? 

Шевроле Блейзер пропонує вибір з трьох двигунів. Стандартним є 2,5-літровий чотирициліндровий потужністю 193 к.с. Він розганяє позашляховик до першої сотні за 8.1 с. 

Ви можете перейти на 2,0-літровий чотирициліндровий мотор з турбонаддувом потужністю 230 к.с. Базовий чотирициліндровий двигун підходить для поїздок містом, але все ж виберіть турбо-чотирициліндровий силовий агрегат, якщо регулярно їздите по шосе.

3,6-літровий V6 доступний в будь-якій комплектації з турбонаддувом і входить в стандартну комплектацію топових версій RS і Premier. Цей двигун видає 308 "конячок". 

Всі мотори агрегатуються з дев'ятиступеневим "автоматом". 

Chevrolet Blazer демонструє економну витрату палива: 9.8 л/100 км з базовим двигуном і переднім приводом.

Chevy Blazer - це хороше поєднання комфорту та спортивності. Його живе рульове управління допомагає легко виконувати повороти, а підвіска згладжує більшість нерівностей дороги. Проте в оснащенні великими легкосплавними дисками цей кросовер їздить трохи впевненіше, особливо в орієнтованій на продуктивність версії RS.

Доступно декілька режимів руху, в тому числі Tour, Sport і Snow/Ice, а також опціональні Off-Road і Tow/Haul. У стандартну комплектацію входить передній привід, також доступна система повного приводу Chevy з подвійним зчепленням.

Безпека

IIHS дав Blazer 2021 найвищий рейтинг "Good" у всіх шести проведених краш-тестах.

Розміри і вага

Кузов Блейзер має 4.8 м в довжину. Споряджена маса коливається від 1715 до 1850 кг.

Можливі комплектації

Chevrolet випускає Blazer 2021 року в шести комплектаціях: L, 1LT, 2LT, 3LT, RS і Premier. L та 1LT мають рядний чотирициліндровий двигун потужністю 193 л. с. 2LT та 3LT пропонують турбований чотирициліндровий 230-сильний мотор, а RS та Premier - 308-сильний V6. Дев'ятирівнева автоматична коробка передач входить в стандартну комплектацію.

Варто оновити авто хоча б до 2LT, щоб отримати потужніший двигун з турбонаддувом, ширші функцій безпеки та доступний повний привід.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2021
Купити новий автомобіль Хонда Одіссей 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Вольво С90 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo S90 2021