Огляд тест-драйву: Chevrolet Bolt EV 2021

14 вересня 2021

Chevrolet Bolt - надійний електрокар, особливо з його запасом ходу в 416 км. Цей хетчбек розвіює багато сумнівів, які традиційно відчувають покупці електромобілів. Плюсами є просторий салон, місткий багажник і "жива" динаміка. Найбільша проблема нового Bolt EV - це твердий пластик в інтер'єрі та ряд доступних конкурентів від Hyundai, Kia і, звичайно ж, Tesla. Чи встоїть хетчбек перед натиском суперників?

Купити новий автомобіль Шевроле Боль 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Швидкий зарядний пристрій постійного струму тепер став стандартним в комплектації Premier.

Кому варто купити? 

Chevrolet Bolt - відмінний варіант в сегменті електромобілів. Навіть у базовій комплектації LT Bolt пропонує багато зручностей за свої гроші. У нього чудова інформаційно-розважальна система, цифровий кластер виглядає особливим. Достаток місця всередині також дозволяє пробачити Chevrolet пластик низької якості.

Chevrolet Bolt хороший у всіх важливих для електрокара аспектах. У нього більше запасу ходу, ніж у будь-якого електромобіля, за винятком Tesla Model 3. Це робить його приємною і реалістичною альтернативою популярному електрокару. Новий Шевроле Болт 2021 підходить для тих, хто шукає екологічний автомобіль з серйозним запасом ходу та щедрою комплектацією. 

Нове або б/у авто? 

У 2021 році в Bolt внесені мінімальні зміни. Chevrolet планувала провести велике оновлення в цьому році, але плани змінила пандемія. Ви побачите суттєві зміни в моделі 2022 року. Це означає, що у вас більше шансів вигідно купити Шевроле Болт 2021, але актуальним авто залишиться недовго.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На 2021 рік у електромобіль Chevy Bolt внесена лише одна серйозна зміна. Раніше опціональний швидкий зарядний пристрій постійного струму додано в стандартну комплектацію моделі Premier. Це робить Bolt ще практичнішим, оскільки він зможе використовувати мережі швидкої зарядки.

Chevrolet Bolt або Nissan Leaf

Nissan Leaf - популярний електрокар. Хоча його запас ходу не може зрівнятися з Bolt (до 364 км проти 416 км), але Leaf стандартно поставляється з великим набором функцій безпеки. Leaf також має за задніми сидіннями значний вантажний відсік та коштує на кілька тисяч доларів дешевше. З іншого боку, на додаток до більшого запасу ходу у Chevrolet Bolt об’ємніший загальний вантажний простір. Обидві моделі є хорошими електромобілями.

Chevrolet Bolt або Tesla Model 3

Tesla Model 3 - топовий електричний автомобіль. Вартість Тесла приблизно на півтори тисячі доларів вища, ніж Шевроле. За ці гроші ви отримаєте майже ідентичний запас ходу - 423 км проти 416 км. Оновлення до Model 3 Long Range і його здатності проїхати на одному заряді 568 км вимагає додаткових грошей. Tesla швидше розганяється, пропонує якісніші матеріали салону та деякі функції безпеки, які ви не можете отримати в Bolt. І навпаки, Chevrolet Bolt EV має технічні функції, які відсутні в Model 3, наприклад, Apple CarPlay і Android Auto. У Chevrolet більший вантажний відсік. Вибір між цими електромобілями - справа уподобань.

Салон

Bolt - п'ятимісний автомобіль. Він пропонує багато місця в обох рядах, що складно припустити, дивлячись на його скромні розміри. Передні сидіння регулюються вручну в шести напрямках, але вони не пропонують стільки підтримки, скільки хотілося б, і можуть зробити тривалу поїздку незручною. Це серйозний недолік, оскільки Bolt здатний долати відносно великі відстані на одній зарядці.

Салон Шевроле Болт 2021 вийшов дешевим на вигляд, особливо в порівнянні з іншими електромобілями. Є чимало місць, де можна побачити та відчути бюджетний пластик. Цьому можна знайти пояснення. Виробникові необхідні жертви, щоб десь заощадити, і Chevy вибрала якість салону.

Новий Chevrolet Bolt EV може здатися маленькою машиною, але інженери Chevy максимально використали доступний простір.  

Місткий салон означає, що існує безліч можливостей для зберігання дрібних предметів. У кабіні є кілька місць для речей: дверні кишені з тримачами для пляшок, відсік для телефону під центральною консоллю і ще один ящик під ним для ключів або гаманця.

Bolt пропонує 480 л простору в багажнику. Вантажопідйомність хетчбека легко збільшити до 1560 л., якщо опустити задні сидіння.

Незважаючи на питання до якості салону, Chevrolet Bolt оснащений новітньою інформаційно-розважальною системою. Вона компенсує недоліки інтер'єру. У комбінації приладів є 8-дюймовий кольоровий дисплей і великий 10,2-дюймовий сенсорний екран, який служить основним інтерфейсом інформаційно-розважальної системи. Він стандартно поставляється з Apple CarPlay, Android Auto, потоковою передачею Bluetooth, можливістю точки доступу Wi-Fi і пробною підпискою SiriusXM. Установка з шістьма динаміками є стандартною, але версія Premier може бути оновлена до преміальної аудіосистеми Bose з сімома динаміками. Інформаційно-розважальна система в цілому проста у використанні.

Відео тест-драйв Chevrolet Bolt 2021 року

Технічні характеристики

Bolt живиться від літій-іонного акумулятора потужністю 66 кВт та електродвигуна, які в сукупності виробляють 200 кінських сил і 360 Нм крутного моменту. Ця установка забезпечує багато можливостей. Прискорення відбувається швидко, як після зупинки, так і під час сплесків потужності, які необхідні для руху по шосе. Розгін Chevrolet Bolt до 100 км/год після старту займає 6,5 с. 

Шевроле Болт 2021 - один з кращих автомобілів в своєму сегменті в аспекті запасу ходу. Chevrolet заявляє, що на одному заряді батареї авто проїжджає 416 км.

Chevrolet Bolt має витрату палива в еквіваленті 2 л/100 км. Зарядка вдома займе близько 10 годин, але станція швидкої зарядки може забезпечити запас ходу на 160 км за 30 хвилин.

Chevrolet Bolt пропонує захоплюючу поїздку. Хетчбек залишається плавним на будь-якому асфальті та відчуває себе зібраним на поворотах. Це не спортивний седан, але легке рульове управління і низький центр ваги надають водінню особливий драйв.

Як і інші гібриди та електромобілі, Болт має систему рекуперативного гальмування. Його можна перемкнути за допомогою перемикача Regen on Demand поруч з рульовим колесом. У стандартному режимі Drive гальма працюють так само, як в автомобілі з бензиновим двигуном. Перейдіть в режим Low, і хетчбек можна буде уповільнити, просто знявши педаль акселератора.

Безпека

Chevrolet Bolt EV показав блискучий результат в краш-тестах від NHTSA в 2021 році. Автомобіль отримав 5/5 зірок за загальну безпеку

Розміри і вага 

Довжина електромобіля складає 4,15 м. Споряджена маса дорівнює 1616 кг.

Можливі комплектації 

Лінійка Шевроле Болт 2021 року складається з двох комплектацій: початкової LT і топової Premier. Обидва Chevrolet Bolt мають однакові технічні характеристики. Хетчбеки оснащені електродвигуном і батареєю на 66 кВтг. Потужність передається на передню вісь через одношвидкісну трансмісію.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Rio 2021
Купити новий автомобіль Кіа Ріо 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Альфа Ромео Джулія 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2021