Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2018

3 серпня 2018

Перебуваючи на 51-му році існування, Chevy Camaro вражає не лише масивністю, яку отримав у спадок, а й неймовірним рівнем вишуканості. Транспортний засіб став більш зрілим, пропонуючи більший перелік функцій і потужніші турбодвигуни. Чимало спільного задньопривідний Camaro має з Cadillac ATS. Але не турбуйтесь, автентичності купе вистачить всім. Будучи найбільш економним з поміж відомих моделей, новий Camaro дивує потужністю, пропонуючи опційні V8 двигуни. На розсуд представлена чимала лінійка, до якої увійшли: швидка модель SS, надшвидка ILE, вражаюча ZL1 і найспритніша з поміж існуючих ZL1 ILE. Доступний у кузові купе і кабріолет, сучасний Camaro конкурує з Ford Mustang і Dodge Challenger.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2018

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте класні ретро штрихи у сучасному автомобілі, розгляньте варіант Chevrolet Camaro 2018. Крім того, рівень вишуканості, економії і продуктивності набагато вищий за все, що до цього пропонувала Chevrolet. А його зовнішній вигляд нагадує легендарну модель 1969 року.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам необхідний повний привід, ні купе, ні кабріолет вас не вдовольнять. Натомість Dodge Challenger пропонує систему повного приводу у моделях з V6 двигуном, а для Subaru WRX і Ford Focus RS система є стандартною.

Нове у 2018 році

У поточному році компанія забила на заборони і представила неймовірного Camaro ZL1 ILE. Це найшвидший, найспритніший і найпотужніший Camaro за всі часи. Це ширококриле диво зі спеціальною підвіскою, тоншим заднім склом для зменшення ваги, гальмами «Brembo» і V8 двигуном на 650 кінських сил.

Враження від їзди

Перебуваючи у шостому поколінні, Camaro став меншим, легшим і більш вишуканим. Його управління залишається інстинктивним, але нині він не жертвує комфортом заради вражаючої динаміки. Стандартний чотирьохциліндровий турбодвигун на 279 кінських чудово пасує спокусливій натурі Camaro, але запропонований V6 двигун на 335 коней потішить кращим розгоном. Можна замахнутися на шевроле камаро SS з V8 двигуном. Його 6.2-літровий двигун на 455 кінських сил, який зустрічається у Corvette, гарантує серйозний рівень продуктивності і неймовірні відчуття при бажанні. Верхівкою лінійки став V8 двигун на 650 кінських сил. Від нього в прямому сенсі волосся стає дибки. Стандартно пропонується шестиступінчаста механічна коробка, яку оцінять автомобільні пуристи, як альтернатива пропонується автоматична коробка на вісім ступенів, яка нічим не поступається колезі. Характеристики Chevrolet Camaro вразять навіть дуже вибагливих автомобілістів.

Найкращі характеристики

Доступна з V6 або V8 двигуном, модель ILE отримала більш агресивну підвіску, що покращує управління і дозволяє у будь-який момент стати учасником перегонів. Для підвищення привабливості, а заразом і продуктивності, модель компонується гальмами  «Brembo», шинами «Goodyear Eagle F1» і чорним капотом. Як опція пропонуються сидіння «Recaro».

Інформаційно-розважальна система «MyLink» вважається однією з найкращих на ринку зі швидкою реакцією і простим інтерфейсом. Вона пропонується з опційним 8.0-дюймовим сенсорним екраном, постійною точкою Wi-Fi та Apple CarPlay і Android Auto.

Детально про автомобіль Chevrolet Camaro

Інтер’єр

Нині пропонується, мабуть, найкращий салон шевроле камаро з моменту, як автомобіль вперше з’явився на вулицях у 1967 році. Хоча видимість все ще страждає через високу лінію скління, інтер’єр став дуже зручним, поєднуючи зрозумілий дизайн, класну стилізацію з солідним рівнем ергономіки. Розумний дизайн позбавив безладу на приладовій панелі, нині елементи контролю температури і швидкість вентилятора розміщені навколо вентиляційних отворів. Сидіння надійно утримують корпус при входженні в повороти, а інформаційно-розважальна система «MyLink» пропонує великий і зрозумілий сенсорний екран. За необхідності на задніх сидіннях все ж можна розмістити дорослих пасажирів.

Екстер’єр

Чисто спортивні лінії Camaro чудово пасують зменшеним розмірам і віддають дань класичним автомобілям 1969 року. Сучасні моделі схожі на представників попереднього покоління, але виглядають більш сучасно з дуже вузькими фарами, округлими задніми формами і заниженим дахом. Модель ZL1 отримала глибоко посаджену решітку радіатора для підкреслення двигуна з наддувом, модель 1LE виглядає не менш агресивно, але вже завдяки унікальній решітці радіатора, передньому спойлеру, чорному капоту і дзеркалам. Нова модель Chevrolet Camaro ZL1 ILE отримала задній спойлер для покращення стабільності на високих швидкостях.

Базова комплектація

Стандартна модель 1LT постачається з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном і шестиступінчастою механічною коробкою передач. В її базу увійшли: режими управління, 7.0-дюймовий сенсорний екран аудіосистеми з Apple CarPlay і Android Auto, два USB-порти, постійна точка 4GLTE Wi-Fi, Bluetooth, автоматичний клімат-контроль, інформаційний дисплей між приладами, кнопкове запалювання, функція доступу без ключа, електропривод передніх сидінь та кермо з пласким дном, огорнуте шкірою. Про безпеку подбають чисельні подушки і контроль стабільності.

Опційне обладнання  

До опційного переліку нового Camaro потрапили: автоматична коробка передач на вісім ступенів, два різних набори гальм «Brembo», покращена аудіосистема з 8.0-дюймовим сенсорним екраном і інформаційний центр для водія, подібний до того, що зустрічається у Corvette. Модель Camaro SS додасть: магнітну підвіску, електропривод люку даху і навігацію. Окремо доступна функція дистанційного запуску двигуна. Як опції пропонуються: моніторинг сліпих зон, камера заднього виду, задні сенсори паркування, попередження про зміну смуги руху і попередження про перехресний рух позаду.  

Відео тест-драйв Шевроле Камаро 2018

Під капотом

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 279 кінських сил і 400 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін відбувається за 5.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.2 л/100км у міському, 6.6 л/100км у заміському і 8.0 л/100км у змішаному циклах. Наступним у списку йде 3.6-літровий V6 двигун на 335 кінських сил і 385 Нм. З базовою шестиступінчастою коробкою витрата становить 14.3 л/100км у місті і 9.4 л/100км за його межами. Показник не змінюється навіть у разі доповнення опційною автоматичною коробкою на вісім ступенів. Бажаючим отримати більше, є сенс розглянути варіант 6.2-літрового V8 двигуна на 455 коней і 617 Нм. При механічній коробці Camaro розженеться за 4.6 секунди, витративши 12.8 л/100км у змішаному циклі. З восьмиступінчастою автоматичною коробкою автомобіль сотні досягне за 4.4 секунди, споживши 11.1 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим став 6.2-літровий V8 з 650 кінськими силами і 881 Нм. Топовому двигуну як альтернатива замість механічною коробки пропонується автоматична на десять ступенів. З механікою автомобіль розганяється за 3.6 секунди, з автоматом це йому вдається за 3.5 секунди. Витрата пального з обома коробками становить 14.6 л/100км у змішаному циклі. Привід виключно на задні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Journey 2018
Огляд тест-драйву: BMW M3 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW M3 2018