Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2021

21 квітня 2021

Chevrolet Camaro 2021 року - справжній спортивний автомобіль, незалежно від форми кузова і двигуна під капотом. Замість розмов, сядьте за кермо легендарного muscle cars. Вашу увагу приверне звук вихлопу, а руки відчують бездоганно налаштовану систему рульового управління. Однак автомобіль здатний бути не тільки гучним і швидким, хоча виконує ці завдання на "5+". Дводверний Chevrolet Camaro 2021 представлений у вигляді купе або кабріолета і пропонує безліч варіантів персоналізації. 

Купити новий автомобіль Шевроле Камаро 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Могутній 6,2-літровий двигун V8 є перлиною модельного ряду, але V6 і чотирициліндровий двигун з турбонаддувом також здатні на багато що. 

Як і раніше, погана оглядовість і брак місця для речей обмежують зручність використання Camaro. Але коли справа доходить до вражень від водіння, Камаро перетворюється на лідера класу.

Нове в 2021 році 

  • Бездротовий зв'язок Android Auto і Apple CarPlay зроблений стандартною функцією.
  • Chevrolet Camaro змінив кольори кузова.

Кому варто купити? 

Chevrolet Camaro 2021 року - це сучасний маслкар, цікавий в управлінні, і дуже привабливий, якщо закрити очі на його скромний інтер'єр. Ви готові до уваги на дорозі, грому вихлопу і надзвичайної швидкості? Тоді тестуйте і купуйте Шевроле Камаро. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Chevrolet покращує Camaro 2021 року за допомогою нових забарвлень кузова і додавання сучасних функцій. Rally Green Metallic і Garnet Red Tintcoat були видалені з палітри фарб. Замість них пропонується Tincoat Wild Cherry - за додаткову плату. 

Всі моделі тепер поставляються з бездротовими Apple CarPlay і Android Auto.

Якщо ви хочете заощадити, подивіться на авто Chevrolet Camaro з пробігом. Моделі минулих років не сильно відрізняються від нової. 

Chevrolet Camaro або Ford Mustang

Ford Mustang - добре укомплектований спортивний автомобіль, який має висококласніший інтер'єр і трохи додаткового місця в багажнику, в порівнянні з Camaro. Крім того, стандартний чотирициліндровий двигун Мустанг потужніший, ніж базовий мотор Камаро.

Кожен автомобіль дуже добре керований, і у кожного є кілька варіантів достойних силових агрегатів. Хоча новий Mustang Shelby GT500 розвиває на 110 к.с більше, ніж Camaro ZL1, обидві моделі розганяються до 100 км/ч приблизно за один і той же час. У Chevy немає вагомої переваги перед Ford, тому, Mustang - кращий. Хоча обидві машини - хороша покупка.

Chevrolet Camaro або Dodge Challenger

Dodge Challenger виділяється в цьому класі п'ятимісним салоном і просторим другим рядом. Ще у нього є величезний багажник. 807 "конячок" в Challenger SRT Super Stock роблять цю модель одним з найпотужніших автомобілів, представлених в даний час на ринку.

Завдяки лінійці продуктивних двигунів V6 і Hemi V8, Challenger - очевидний вибір для тих, хто хоче їздити швидко, але при цьому приділяє увагу пасажирському простору. З іншого боку, Camaro - кращий вибір, якщо ви віддаєте перевагу спортивній керованості на поворотах.

Салон

У Chevrolet Camaro як кабріолет, так і купе - чотири місця. Передні сидіння зручні, а ось задні - чиста формальність. Оглядовість залишається великою проблемою моделі з року в рік. Це ускладнює управління Camaro. Дивно, але вигляд вперед і в сторони - теж великі проблеми. Дуже складно вести Camaro на вузьких дорогах або маневрувати, наприклад, на паркінгу супермаркету. 

Інтер'єр Камаро відрізняється високою якістю збірки, але в ньому використано багато твердого пластика, що особливо навколо інформаційно-розважального екрану. Є кілька м'яких поверхонь, але в цілому Camaro поступається конкурентам в рівні оформлення салону.

Купе Chevrolet Camaro має об’єм багажника 257 л. Це приблизно середній показник для більшості спортивних автомобілів, але конкуренти Dodge Challenger і Ford Mustang, пропонують більше простору.

Кабріолет Camaro отримав 206 л простору для перевезення речей.

Система Chevrolet Infotainment 3 дуже проста у використанні. Легко перегорнути меню і з'ясувати, де що знаходиться. Плюс: графіка виглядає непогано. Ще один знайомий спосіб взаємодії з системою - стандартна інтеграція смартфонів Android Auto і Apple CarPlay. Ці функції вперше підтримують бездротовий зв'язок, тому вам не потрібно підключати телефон до USB-порту.

Тим не менш, є кілька мінусів. 7-дюймовий сенсорний екран злегка нахилений вниз під незручним кутом, і він здається маленьким. Опціональний 8-дюймовий дисплей - кращий варіант.

Відео тест-драйв Chevrolet Camaro 2021 року

Технічні характеристики 

У чому новий Chevrolet Camaro точно чудовий, то це в технічних характеристиках. Chevrolet Camaro серійно оснащується чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом. Більшість покупців будуть вражені його потужністю (275 к.с.) і прискоренням (4.1 до перших 100 км/ч). Chevrolet Camaro в стандартному оснащенні розвиває швидкість до 210 км/ч.

Але якщо ви очікуєте різкого відгуку дросельної заслінки від спортивного автомобіля, можете бути трохи розчаровані. 

Camaro жвавішає, коли у нього під капотом двигун V6 або V8. Опціональна 10-ступінчаста АКПП, яка працює в парі з цими силовими установками, є зіркою, що забезпечує плавне і швидке перемикання передач. Безнаддувний V8 був запозичений у C7 Corvette і цим все сказано. Очолює лінійку силових агрегатів двигун V8 з наддувом, який колись встановлювали на інші високопродуктивні моделі GM. Тепер силовий агрегат ексклюзивний для Camaro ZL1 і перетворює автомобіль в гоночного монстра. Доказ цьому - цифри. 650-сильний Chevrolet Camaro в топової комплектації набирає розгін до сотні за 3.5 с. 

Витрата палива Камаро трохи вища середньої для спортивного автомобіля, але цілком відповідає суперникам. При оснащенні базовим двигуном Camaro "з'їдає" до 9.0 л/100 км. Моделі з V6 витрачають до 9.8 л/100 км, з V8 без наддуву - до 11.2 л/100 км. За потужність версії V8 з наддувом доведеться заплатити на заправці. Витрати бензину цього Chevrolet Camaro становить близько 14.0 л/100 км. Він один з найбільших "пожирачів" палива серед серійних спорткарів. 

У спортивний настрій і керованість задньопривідного Camaro легко закохатися. Він з ентузіазмом бере повороти і міцно тримається за асфальт. Незважаючи на те, що у автомобіля Chevrolet Camaro більше ваги, ніж у двомісних конкурентів, він як і раніше забезпечує відмінний зворотний зв'язок керма і сильне гальмування.

Безпека

Chevrolet Camaro 2021 року одержав найвищу оцінку «Добре» в чотирьох краш-тестах і другу за величиною оцінку «Задовільно» у випробуванні на міцність даху.

Розміри і вага 

Chevrolet Camaro має такі розміри кузова:

  • довжина - від 4.78 до 4.85 м,
  • висота - 1.35 м,
  • ширина - 1.9 м.

Споряджений автомобіль важить від 1520 до 1882 кг.

Можливі комплектації 

Chevrolet випускає Camaro 2021 року в кузовах купе і кабріолет, а також в декількох варіантах оформлення салону. Моделі з відкидним верхом на кілька тисяч доларів дорожчі своїх побратимів-купе.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2021
Купити новий автомобіль Mercedes-Benz E-class 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота 4 Раннер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2021