Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2019

14 листопада 2018

Сучасний Chevrolet Cruze це достойний вибір серед компактних автомобілів. Конкурує він з Honda Civic і Toyota Corolla, майже не поступаючись їм в оснащеності. Окрім того, що Cruze пропонується у кузові седан і хетчбек, покупець має змогу отримати економний дизельний двигун. Нажаль, творіння Chevrolet не тішить в плані їзди так, як це роблять Mazda3 чи Honda Civic. Натомість автомобіль гарантує плавність ходу, більш притаманну компактним автомобілям. Як і суперники Cruze має відносно невисоку ціну, але на відміну від них за систему попередження про можливе зіткнення та автоматичне екстрене гальмування доведеться доплатити. Приємно, що експлуатація Chevrolet Cruze дуже невибагливий процес.  

Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати зручний седан або хетчбек з привабливою зовнішністю та плавністю ходу, Chevrolet Cruze 2019 до ваших послуг. Підійде він і тим, хто шукає сучасний автомобіль з дизельним двигуном.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви мрієте про компактний автомобіль, який здатний приносити задоволення від їзди, розгляньте варіанти Mazda3 і Honda Civic. А якщо пріоритетними є системи безпеки на кшталт автономного екстреного гальмування, Toyota Corolla пропонує її стандартно, чого не скажеш про Chevy.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік Cruze отримав переглянуту передню частину, задні фари, нові кольори, дизайн коліс та стандартний 7.0-дюймовий сенсорний екран.

Враження від їзди

Нинішній Cruze виглядає як зменшений Malibu, який в свою чергу нагадує зменшену копію Impala. Тобто перед нами автомобіль з явною схильністю до комфорту пересування. Він затишний і впевнений, це стосується як шосе, так і міських вулиць, на яких компактні габарити Chevrolet Cruze сприяють маневреності. Але якщо ви плануєте чимало часу провести на шосе, пам’ятайте, що Cruze не має і не пропонує адаптивний круїз-контроль. Стандартний 1.4-літровий чотирьохциліндровий бензиновий турбодвигун гарантує посередній показник розгону, дозволяючи сотні досягати за 8.1 секунд. Фанати дизельних двигунів не будуть розчаровані, оскільки запропонований 1.6-літровий силовий агрегат славиться чималим запасом крутного моменту і низьким рівнем витрати пального.

Найкращі характеристики

Сьогодні водії в курсі справ як ніколи, покращена інформаційно-розважальна система Cruze дозволяє отримувати всю необхідну інформацію не відволікаючись від дороги. Вона пропонує легкий у використанні 7.0-дюймовий сенсорний екран і додатки Apple CarPlay і Android Auto, не забули і про 4G LTE.

Дбайливі батьки тепер можуть швидше довірити автомобіль молодим водіям, адже автомобіль оснащений спеціальною технологією. Вона контролює водійську поведінку і надсилає постійні оновлення з інформацією. Ви також маєте можливість встановити обмеження швидкості та гучності аудіосистеми.

Детально про автомобіль Chevrolet Cruze

Інтер’єр

Як і у випадку з екстер’єром, інтер’єр Cruze виглядає сучасно і привабливо без зайвої перевантаженості. Рівень комфорту сидінь, продуманість і легкість використання елементів управління вище середнього. Панель приладів Chevrolet Cruze вирізняється елегантністю. Позаду місця не так багато, особливо якщо порівнювати з Honda Civic, але Cruze дійсно вміщує п’ятьох людей. Традиційно, більше вантажного простору пропонує хетчбек, так з розкладеними задніми сидіннями його об’єм становить 0.5 м3, а зі складеними збільшується до 1.3 м3.

Відео тест-драйв Chevrolet Cruze 2019 року

Екстер’єр

Автомобіль не можливо назвати застарілим, особливо після незначного оновлення. Особливо помітні зміни у передній частині, так увагу привертає виразна решітка Chevrolet Cruze. Позаду виділяються нові, двокомпонентні фари з світлодіодними версіями у моделі Premier. Якщо ви бажаєте отримати більш агресивну стилізацію, Chevy пропонує Cruze RS з затемненими молдингами вікон та емблемами. Найбільшою різницею є, звісно, тип кузова. На розсуд представлений традиційний седан на чотири двері і хетчбек на п’ять. Хетчбек трохи коротший за седан, але тішить місткішим багажним відділенням.

Базова комплектація

Навіть найдешевша модель седану Cruze L пропонує непоганий перелік оснащення, гарантуючи кондиціонер, Bluetooth, 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay і Android Auto. Ви також отримуєте функцію доступу без ключа, 6 механічних режимів налаштування водійського сидіння, заднє сидіння, яке складається, 10 подушок безпеки та постійну точку 4G LTE Wi-Fi. Круїз-контроль не пропонується для базової моделі, а з моделлю LS за нього все-одно доведеться доплатити. Модельний ряд хетчбеку починається з LS.

Опційне обладнання

Якщо ви можете дозволити, розгляньте варіант Cruze LT. У її базу увійшли автоматичний клімат-контроль, аудіосистема на 6 динаміків з супутниковим радіо, задній USB порт, круїз-контроль та заднє сидіння з підлокітником, яке складається у співвідношенні 60/40. Топова Premier постачається з кнопковим запалюванням, 8 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, підігрівом передніх сидінь і керма, огорнутого шкірою, та 17-дюймовими колесами. Серед опцій найбільш рекомендованою є пакет «Convenience» для моделі LT. Він додає функції доступу і старту без ключа, електропривод водійського сидіння, підігрів передніх сидінь та колись окремий пакет «Driver Confidence». Якщо говорити про останній, то можна розраховувати на моніторинг сліпи зон з попередженням про перехресний рух позаду та задні сенсори паркування. Моделі LT і Premier можна доповнити пакетом «RS» зі спортивними елементами та унікальною естетикою. При бажанні отримати попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування та систему утримання смуги руху, слід обрати модель Premier з пакетом «Driver Confidence II».

Під капотом

Базовим для Chevrolet Cruze став 1.4-літровий чотирьохциліндровий бензиновий турбодвигун на 153 кінських сил та 240 Нм. стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід виключно на передні колеса. Розгін відбувається за 8.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.3 л/100км у міському, 6.0 л/100км у заміському та 7.3 л/100км у змішаному циклах. З шестиступінчастою автоматичною коробкою розгін відбувається за 8.7 секунд, витрата пального сягає рівня 6.9 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується 1.6-літровий чотирьохциліндровий дизельний турбодвигун на 137 кінських сил і 325 Нм. З ним і шестиступінчастою механічною коробкою розгін відбувається за 9.2 секунд, витрата пального складає 6.4 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів автомобіль витратить тих самих 6.4 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura MDX 2019
Огляд тест-драйву: Acura MDX 2019
Огляд тест-драйву: Kia Soul 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Soul 2019