Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2019

18 січня 2019

З’явившись минулого року як зменшена і більш вишукана копія колишнього себе Equinox це відповідь Chevrolet на виклик класу компактних позашляховиків, в якому панують Toyota RAV4, Honda CR-V, Nissan Rogue і Ford Escape. Сучасний Equinox добре витримує конкуренцію по таким параметрам як динаміка та оснащеність, додаючи від себе майже ексклюзивну пропозицію у вигляді дизельного двигуна. На розсуд покупця також представлені продуктивні 1.5 та 2.0-літровий турбодвигуни. Потішить і технологічна складова, так запропоновані Apple CarPlay/Android Auto та 4G LTE сполучення. Між тим, щоб отримати допомогу руху по смузі чи автоматичне екстрене гальмування доведеться розщедритися на дорожчі модель.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2019

Вам сподобається

Якщо ви лояльно ставитеся до автомобілів Chevrolet і хотіли б отримати компактний позашляховик, вам сюди. Іншими причинами, щоб придбати Chevrolet Equinox 2019, стануть два опційних двигуна. Перший це ексклюзивний для сегменту дизельний силовий агрегат з вражаючим рівнем економії, другий – 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 260 коней.   

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Активні системи безпеки і допомоги типу автоматичного екстреного гальмування і системи попередження доступні лише з моделями вищої комплектації, отож все одно доведеться доплачувати. Натомість з Honda CR-V все це і більше можна отримати за менші кошти, а у Toyota RAV4 ці елементи входять у базу. А якщо ви належите до числа автомобілістів, яким все ще потрібна механічна коробка, погляньте в сторону Subaru Forester.

Нове у 2019 році

Незважаючи на цілковиту новинку Chevrolet Equinox 2018, моделі поточного року готові запропонувати активні системи допомоги і безпеки. Опцією стала камера заднього огляду. Стала кращою інформаційно-розважальна система зі стандартним 7.0-дюймовим і опційним 8.0-дюймовим екраном.

Враження від їзди

З трьома різними двигунами Equinox пропонує три різних манери їзди. Стандартний 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун є більш ніж задовільним. З шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і приводом або на передні, або на всі колеса, маленький турбодвигун добре справляється зі своїми обов’язками. Під гору підніматися не дуже легко, але ніхто не казав, що 1.5-літровий двигун це щось вражаюче. Як опція пропонується помітно потужніший 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 260 кінських сил. З ним Equinox рухається жвавіше. Наступним йде дизельний двигун. Як і базовий бензиновий двигун він не виграє жодних перегонів, але вразить рівнем економії. При витраті приблизно 6.0 л/100км моделі з цим двигуном наближаються до показників гібридів. Приємно, що незалежно від двигуна водій отримає комфортну їзду, тихий салон та спритність, притаманну Mazda CX-5. Загалом, технічні характеристики Chevrolet Equinox потішать багатьох автомобілістів.

Найкращі характеристики

Новий Equinox виділяється у класі здебільшого завдяки доступному дизельному двигуну. І поки дизельні силові агрегати переживають нелегкі часи, водії з досвідом знають, що саме вони гарантують бажаний запас крутного моменту та низький рівень витрати палива.

Ще один доступний силовий агрегат, але цього разу на бензині, 2.0-літровий турбодвигун змінює поведінку позашляховика. При 260 конях під капотом Equinox помітно пожвавлюється. Розгін та процес набору потужності стають задоволенням.

Детально про автомобіль Chevrolet Equinox  

Інтер’єр

Салон Equinox вражає продуманістю та простором на п’ятьох людей. Передні сидіння гарантують надійну підтримку і стануть приємними компаньйонами у тривалих подорожах. Суцільне сидіння другого ряду нахиляється, але будьте готові до того, що у крайній позиції ви скоріше лежатиме, ніж сидітимете. Натомість можливість скласти це сидіння майже повністю стане великим плюсом при необхідності отримати додатковий вантажний простір. Загалом, позашляховик пропонує 1.7 м3 вантажного простору при складених сидіннях. Попереду сенсорний екран знаходиться у вдалому місці, так само як і елементи контролю, що робить їх використання інтуїтивним. Більшість моделей позашляховика оздоблені тканиною, шкіру можна отримати у топовій моделі Premier.

Відео тест-драйв Chevrolet Equinox 2019 року

Екстер’єр

Трохи нагадуючи меншого Chevy Traverse, новий Equinox пропонує власну стилізацію. При 464 см у довжину позашляховик довгий достатньо для вигідного позиціонування всіх ліній, і компактний достатньо для легкого маневрування. Доступний багажник на даху додає масивності. А електропривод дверей багажного відділення у моделях вищої комплектації спрощує процес завантаження і розвантаження. Пакети типу «Lights» і «Bright» додають хромовану решітку радіатора чи 19-дюймові колеса.

Базова комплектація

Новий Equinox доступний у чотирьох комплектаціях: L, LS, LT і Premier. Найдешевший Equinox постачається з функцією доступу без ключа, кнопковим запалюванням, 7.0-дюймовим сенсорним екраном, USB портами, Apple CarPlay і Android Auto, 17-дюймовими колесами, системою «Teen Driver», телекомунікаційною системою «OnStar» та 4G LTE сполученням з Wi-Fi. Модель LS додасть компактне додаткове колесо, компас, плюс дає можливість додати систему повного приводу. Модель LT дасть змогу обрати інші двигуни і гарантує вісім автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, супутникове радіо «SiriusXM», тоноване заднє скло, фари високої інтенсивності та кольоровий інформаційний екран.

Опційне обладнання

У базу моделі Premier увійшли шкіряна обшивка, підігрів передніх сидінь з пам’яттю водійського сидіння, функція відкривання дверей багажника без рук, 8.0-дюймовий сенсорний інформаційно-розважальної системи з опційною навігацією, двозонний клімат-контроль, багажник на даху та моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду. На жаль, на відміну від конкурентів, з Equinox за такі системи як попередження про можливе зіткнення та автоматичне екстрене гальмування чи адаптивний круїз-контроль доведеться доплачувати навіть з моделлю Premier. Іншими опціями стали аудіосистема «Bose», вентиляція передніх сидінь, підігрів керма та панорамний люк даху. Пакет «Redline Edition», доступний моделям з 2.0-літровим турбодвигуном, додасть чорну решітку радіатора, чорні капюшони бічних дзеркал та чорні емблеми.

Під капотом

Базовим став 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 170 кінських сил і 275 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса, додатково доступний повний. Витрата пального з переднім приводом перебуває на рівні 9.0 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському та 8.4 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 9.8, 7.8 та 9.0 л/100км відповідно. Ще один бензиновий двигун на 2.0 літри тішить 260 кінськими силами та 352 Нм. Як альтернатива пропонується 1.6-літровий чотирьохциліндровий дизельний двигун на 137 кінських сил і 325 Нм, який славиться дуже помірним апетитом.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2019
Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2019