Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2020

11 грудня 2019

Новий Chevrolet Equinox 2020 це надійний компактний кросовер. Він має один з найкращих рейтингів економії пального у класі. На додачу пропонує солідне управління, плавність ходу і легку у використанні інформаційно-розважальну систему. На жаль, його базовий двигун не відзначається потужністю, а матеріали оздоблення салону не такі вишукані як у суперників.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Equinox 2020

Нове у 2020 році

  • Нові системи і функції допомоги водію
  • Дизельний двигун більше не доступний 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Equinox не є найдорожчим представником класу, між тим, перед прийняттям остаточного рішення, варто розглянути інші варіанти. Сучасний Equinox є за що любити, але конкуренти пропонують більше потужності і кращі оздоблювальні матеріали. Так, уваги вартують Honda CR-V і Mazda CX-5, кожен з яких займає одну з найвищих позицій у класі. Навіть палким шанувальникам Equinox слід протестувати GMC Terrain, який, по суті, є двійником першого. 

Нове чи б/у авто? 

Нинішній Equinox належить до покоління, яке почалося з повного редизайну у 2018. На той рік Chevrolet представила нові двигуни, включно з чотирьохциліндровим дизельним турбодвигуном на 170 кінських сил і більш потужним варіантом на 260 конячок. На додачу Equinox отримав більш вишукані і якісні матеріали оздоблення салону та більше технологій, включно з Apple CarPlay і Android Auto. Перелік елементів безпеки поповнили система утримання смуги руху, автоматичне екстрене гальмування і «Teen Driver». У 2019 кросовер освіжили за допомогою збільшення списку опцій, запропонувавши функцію виявлення пішоходів і адаптивний круїз-контроль. Моделі 2020 тішать збільшеним списком елементів безпеки, до якого потрапили попередження про виїзд за межі смуги руху, система утримання смуги руху, попередження про можливе зіткнення і виявлення пішоходів. Ще однією зміною на наступний рік стало зникнення дизельного двигуна. Якщо все зазначене для вас не є пріоритетним, є сенс поглянути в сторону моделей попередніх років, або навіть розглянути варіанти з минулого покоління. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Chevrolet Equinox чи Honda CR-V?

Сучасний Honda CR-V  міцно закріпив за собою звання одного з найкращих компактних кросоверів. Він отримав, мабуть, один з найкращих салонів у класі, який по рівню якості матеріалів помітно вищий, ніж у Equinox. Крім того, у CR-V  більше вантажного простору. Бонусом стане вражаючий перелік технічного оснащення. У цього Honda, як і у представника Chevrolet, дві опції турбодвигунів. 

Chevrolet Equinox чи Mazda CX-5?

Якщо ви прагнете отримати позитивний і захоплюючий водійський досвід, варто звернути увагу на Mazda CX-5. Він гарантує енергійний турбодвигун і дуже спритне управління, так само як плавність ходу. Салон Mazda вирізняється вишуканістю і наявністю сучасних технологій. 

Chevrolet Equinox чи GMC Terrain?

Як GMC Terrain, так і Chevrolet Equinox є творіннями General Motors, тому недивно, що вони схожі. У обох кросоверів ідентичний перелік силових агрегатів, а це означає, що вони пропонують схожий рівень динаміки і витрати пального. В плані оснащення, особистого і вантажного простору автомобілі теж мало чим відрізняються, але салон Terrain отримав більш якісні матеріали. 

Салон 

Салон Equinox вміщує п’ятьох людей. Передні сидіння достатньо просторі і гарантують надійну підтримку, а водій отримує хорошу видимість. Позаду місця теж вистачить, якщо не спокушатися на доступний люк даху, який може заважати високим пасажирам. На другому ряду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Загалом, салон Chevrolet відзначається продуманою і приємною стилізацією, картину псують матеріали не надто високої якості, зокрема не приємний пластик. Об’єм багажного відділення становить 820 літрів з розкладеними задніми сидіннями і 1785 літрів зі складеними. Стандартними інформаційно-розважальними елементами стали система Infotainment 3, 7.0-дюймовий сенсорний екран, аудіо на 6 динаміків, два USB порти, Bluetooth, Android Auto, Apple CarPlay і точка Wi-Fi. Як опції пропонуються бездротова зарядка, розважальна система для задніх сидінь, 8.0-дюймовий сенсорний екран, навігація, супутникове і HD радіо, аудіосистема «Bose» та два додаткових USB порти.

Відео тест-драйв Chevrolet Equinox 2020 року

Технічні характеристики 

Моделям 2020 доступні два турбодвигуна. Базовим є 1.5-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 170 кінських сил і 275 Нм. У пару йому дісталася шестиступінчаста автоматична коробка передач. Стандартно привід на передні колеса. Витрата пального Chevrolet Equinox перебуває на рівні 9.0 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському і 8.4 л/100км у змішаному циклах. З доступним повним приводом показники змінюються на 9.8, 7.8 і 9.0 л/100км відповідно. Як альтернатива пропонується 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 260 кінських сил і 352 Нм. Привід стандартно передній, повний є опцією. Якщо звернутися до манери ходу, то вона у цього Chevrolet плавна і комфортна, але перед нами більше, ніж просто приємний кросовер. У Equinox немає атлетичності деяких суперників, тим не менше, управління у нього збалансоване. Плюс автомобіль впевнено почувається навіть на звивистих дорогах. Єдине, що трохи псує картину це чималий радіус розвороту, що може стати проблемою на тісних міських вулицях. При необхідності автомобіль буксируватиме до 1.587 кг. Технічні характеристики Chevrolet Equinox дозволяють назвати його досить хорошим компактним кросовером. 

Безпека 

Моделі 2020 мають три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Кросовер отримав п’ять з п’яти зірок від «Національного управління безпекою руху на трасах» США після проведених краш-тестів. Стандартно за безпеку відповідають камера заднього виду, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів, функція нагадування про перевірку задніх сидінь і система «Teen Driver». Доступними стали адаптивний круїз-контроль, система камер навколишнього огляду, задні сенсори паркування, попередження про перехресний рух позаду і моніторинг сліпих зон. 

Розміри 

У довжину Equinox має 457 см. Важить автомобіль від 1.485 до 1.593 кг. 

Можливі комплектації 

Обрати Equinox можна у чотирьох комплектаціях: L, LS, LT і Premier. Базова модель Equinox L постачається з кнопковим запалюванням, системою «Teen Driver», функцією нагадування про перевірку задніх сидінь, інформаційно-розважальною системою Infotainment 3 з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, 6 динаміками аудіо, двома USB портами, Bluetooth, Android Auto, Apple CarPlay і точкою Wi-Fi. Стандартними елементами допомоги водію стали камера заднього виду, попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі, попередження про можливе зіткнення, фронтальне автоматичне екстрене гальмування і виявлення пішоходів. Це єдина модель, якій не доступна система повного приводу. Модель Equinox LS отримала ідентичний попередній моделі перелік оснащення, але на відміну від неї дозволяє додавати бажане оснащення і має ширший перелік кольорів. З'являється опція повного приводу. Пакет «Convenience» пропонує електропривод водійського сидіння. Обрати можна розважальну систему для задніх сидінь. Модель Equinox LT на додачу до зазначених систем і функцій гарантує супутникове радіо і електропривод водійського сидіння. Є можливість додати систему повного приводу або обрати 2.0-літровий турбодвигун. Пакет «Confidence & Convenience» розширить її комплектацію за рахунок функції дистанційного старту, двозонного автоматичного клімат-контролю, підігріву передніх сидінь, моніторингу сліпих зон, задніх сенсорів паркування і попередження про перехресний рух позаду. Пакет «Infotainment» додасть 8.0-дюймовий сенсорний екран, навігацію, додаткові USB порти та інше. Окремо пропонується розважальна система для задніх сидінь. Модель Premier від початку має 8.0-дюймовий сенсорний екран, бездротову зарядку, двозонний автоматичний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, функцію дистанційного старту, моніторинг сліпих зон, задні сенсори паркування і попередження про перехресний рух позаду. Додати можна систему повного приводу і 2.0-літровий турбодвигун. Пакет «Infotainment II» включає навігацію, аудіосистему «Bose» з 7 динаміками і HD радіо. Пакет «Confidence & Convenience II» пропонує електропривод переднього пасажирського сидіння, вентиляцію передніх сидінь, підігрів задніх сидінь і керма, адаптивний круїз-контроль і систему камер навколишнього огляду. Так само як і для решти моделей пропонується розважальна система задніх сидінь.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2020
Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2020
Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2020