Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2018

20 лютого 2018

Невеликий седан Chevrolet Malibu має всі можливості позмагатися з Toyota Camry, Honda Accord і Ford Fusion. Відмінні опції типу «Apple CarPlay» і «Android Auto», автоматичної системи паркування й адаптивного круїз-контролю чудово пасують привабливій стилізації. Всередині очікують комфорт, яскраві кольори дисплею інформаційно-розважальної системи і місткі задні сидіння. Під стрімким капотом можна зустріти один з трьох двигунів на 1.5 або 2.0 літра та гібрид. Бонусом автомобіля стала збалансована стартова ціна.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте просторий, економний і спортивний сімейний седан з привабливою стилізацією, Chevrolet Malibu до ваших послуг. Обравши гібридну модель, ви зможете чимало заощадити.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви зосереджені на брендовій приналежності, потужності класичного V6 двигуна або потребуєте седан з більш виразною стилізацією, зверніть увагу на Honda Accord і Nissan Altima. А трохи більший Dodge Charger пропонує навіть V8 двигун.  

Нове у 2018 році

У поточному році відбулося лише декілька незначних змін, найбільш помітними серед яких стали поява пакету «Redline Edition» та незначне збільшення паливного баку комплектацій L, LS і LT.  

Враження від їзди

Нам дісталась модель Malibu Premium з 2.0-літровим турбодвигуном і автоматичною коробкою на дев’ять ступенів. Треба сказати, що така комбінація неабияк потішила. Седан швидко рушав. У автомобіля передбачений важіль перемикання передач. Хоча, зважаючи на сучасні тенденції, більшість водіїв надала б перевагу підрульовим пелюсткам. Кермо у Шевроле Малибу добре відчувається у руках і тішить постійним зворотнім зв’язком. Деякі моделі оснащені 19-дюймовими колесами. Комфорту додає добре налаштована підвіска, яка поглинає нерівності дороги і допомагає справлятися з різкими поворотами. Динаміка ходу у Malibu не така, як у Mazda6, але вона точно краща ніж у Nissan Altima, Honda Accord або Hyundai Sonata.

Найкращі характеристики

У поточному році відмінну інформаційно-розважальну систему MyLink було доповнено «Apple CarPlay» і «Android Auto». Обидві програми віддзеркалюють смартфони, керувати якими можна за допомогою аудіосистеми.

Якщо ви турбуєтесь про дітей, які щойно отримали права, варто звернути увагу на систему «Teen Driver». Вона дозволить контролювати молодих водіїв, відслідковуючи швидкість та місце перебування автомобіля. Є доступ до аудіосистеми.

Детально про автомобіль Chevrolet Malibu

Інтер’єр

Навіть якщо ви не будете використовувати «CarPlay» або «Android Auto», зможете оцінити комбінацію великих іконок та справжніх кнопок інформаційно-розважальної системи MyLink. Вона стала частиною інтер’єру, який не лише вважається одним з найбільш функціональних, але і одним з найпривабливіших. Прилади великі і зрозумілі, а панель має плавні лінії. Зручні передні сидіння налаштовуються відповідно потреб, а задні потішать достатньою кількістю простору для високих пасажирів.

Екстер’єр  

Компанії вдалося майже неможливе, вона створила окрему сім’ю седанів, якимось чином уподібнюючи новий Chevrolet Malibu до більшого Impala і меншого Cruze, не пропонуючи окремих версій першого. Що стосується зовнішності, то приємне враження справляють м’які вигини передніх і задніх дверей та продумані хвостові вогні. Модель Premier може похвалитися світлодіодними вогнями. Моделі вищої комплектації отримали світлодіодні денні ходові вогні. Доступні ксенонові головні фари. Найменший діаметр коліс складає 16 дюймів, найбільший – 19.

Базова комплектація

Модель початкового рівня Malibu L оснащена: кондиціонером, круїз-контролем та AM/FM радіо. Такий перелік навряд чи когось вразить, тому його краще оминути і перейти одразу до моделі LS, яка додасть: «Apple CarPlay» і «Android Auto», USB-порти, Bluetooth та 7.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи MyLink. Стандартними стали камера заднього виду і водійське сидіння з 6 режимами механічного налаштування. У пару до 1.5-літрового двигуна ви отримуєте систему стоп/старт та систему допомоги при старті на схилі. Про безпеку дбають: 10 подушок, контроль стабільності та система OnStar.

Опційне обладнання

Як альтернативу базовому двигуну можна обрати 2.0-літровий силовий агрегат або гібридну установку. Окрім цього, Chevrolet Malibu 2018 року можна доповнити: адаптивним круїз-контролем, системою попередження про появу сліпих зон, системою попередження про можливе зіткнення та системою попередження про перехресний рух позаду. Опціями стали: точка 4G Wi-Fi, навігаційна система та система автоматичного паркування. Для більшої вишуканості можна додати шкіряні сидіння, а модель Premier потішить автоматичним клімат-контролем.

Технічні характеристики Шевроле Малибу 2018 року

Стандартним для Malibu став 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 163 кінських сили та 250 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 8.7 л/100км у міському та 6.4 л/100км у заміському циклах. Моделі Premier отримали 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил та 350 Нм. Компонується він автоматичною коробкою на дев’ять ступенів. Витрата пального становить 10.7 л/100км у місті та 7.1 л/100км за його межами. Гібридні моделі постачаються з двома електричними моторами і 1.8-літровим чотирьохциліндровим двигуном, які разом пропонують 182 кінських сили. Завдяки такому поєднанню витрата пального не перевищує 4.9 л/100км у місті та 5.2 л/100км по трасі.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2018
Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2018
Огляд тест-драйву: Volvo S60 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo S60 2018