Огляд тест-драйву: Citroen C3 Aircross 2020

30 листопада 2020

Citroen C3 Aircross - компактний позашляховик, який неможливо не помітити. Яскравий дизайн кузова, економічні двигуни і безмежні можливості персоналізації - це далеко не все, що пропонує цей французький автомобіль. 

Кросовер Citroen C3 Aircross 2020 року

Нове в 2020 році 

Новий Сітроен С3 Аіркросс не отримав серйозних змін в 2020 році.

Кому варто купити? 

Citroen C3 Aircross 2020 сподобається вам, якщо ви шукаєте неординарний автомобіль для сім'ї. Цей позашляховик пропонує дуже яскраву зовнішність, завзяту їзду і багато-багато простору. 

Нове або б/у авто? 

Citroen C3 Aircross не отримав серйозних змін у 2020 році, тому ви можете сміливо купити моделі попередніх років і заощадити. 

Салон

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вам буде комфортно в C3 Aircross, якщо любите гарний огляд с водійського місця. У цій моделі висока посадка, навіть якщо крісло водія встановлено в найнижче положення.

На жаль, сидіння водія не забезпечує потрібної підтримки попереку, тому C3 Aircross не дуже зручний в тривалих поїздках. Регульована поперекова опора могла б допомогти, але її немає. 

Що приємно в салоні C3 Aircross, то це світло і відчуття простору. У цього позашляховика високий дах, химерні вікна в задній частині салону, які забезпечують максимум світла і огляд задньої частини автомобіля. 

Салон Citroen C3 Aircross 2020 року - приклад повної зневаги французами до зберігання речей. Відсутність підстаканників - поширена тема серед французьких автомобілів. C3 Aircross виправдовує такі стереотипи. Крім пари дверних кишень, які самі по собі не надто місткі, буквально ніде розмістити речі. У передньому нижньому відсіку є підставка для бездротової зарядки, тому ключі і гаманець краще не зберігати там. “Бардачок” служить також блоком запобіжників, а це означає, що у вас залишаєтья зовсім мало місця для зберігання. Там поміститься хіба що наперсток. 

Немає і підлокітника, який не тільки позбавляє зручності ваші лікті, але і прибирає разом з ним закритий, захищений сховок. Тільки топові версії поставляються з переднім центральним підлокітником.

Можливо, нам слід прийняти мантру життєрадісності і менше турбуватись про зайві речі. Однак цей автомобіль - позашляховик, а значить, сімейна машина або, принаймні, друга сімейна машина. Отже, ця ідеологія погано переноситься. 

Єдине місце зберігання у C3 Aircross, до якого немає претензій - це багажник на 410 літрів. Корисний об'єм може бути збільшений до 1289 літрів, якщо скласти задні сидіння. В цьому авто можна скласти навіть спинку переднього пасажирського крісла та сміливо перевозити довгомірний вантаж! 

Вантажна підлога дворівнева, а вантажний отвір - широкий. Дуже зручно, якщо ви завантажуєте щось велике і громіздке.

Інформаційно-розважальна система виглядає трохи застарілою. Невеликий 7,0-дюймовий сенсорний екран має все необхідне, наприклад, вбудовану супутникову навігацію і можливість підключення до смартфону в формі Android Auto і Apple CarPlay.

На жаль, він також відповідає за систему кондиціонування повітря. Навіть просте встановлення температури всередині салону вимагає навігації по меню. Через це налаштування клімат-контролю на ходу дратують і відволікають від дороги.

Є інші деталі, які можна відразу помітити, наприклад, бездротову зарядку і кольоровий проекційний дисплей. Це хороша система, яка добре читається в будь-яких умовах.

На проекційний дисплей виводиться вся необхідна інформація для водія: швидкість, дорожні знаки швидкості, дані з моніторингу сліпих зон і функція круїз-контролю.

Відео тест-драйв Citroen C3 Aircross 2020 року

 

Технічні характеристики 

Новий Сітроен С3 Аіркросс представлений з двома варіантами двигунів: 1,2-літровим трициліндровим бензиновим і 1,5-літровим дизелем. 1.2 називається PureTech і випускається в варіантах 109 і 129 к.с. Бензиновий двигун з меншою потужністю оснащується шестиступінчастою механічною коробкою передач у стандартній комплектації, а більш потужна версія оснащена шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Дизель BlueHDi потужністю 99 л.с. комплектується шестиступінчастою механічною трансмісією. Для дизельного двигуна немає недоступні автоматична коробка передач і повний привід. Замість цього Citroen пропонує систему переключення контролю тяги Grip Control, яка покращує здібності автомобіля на піску, снігу або пересіченій місцевості.

Витрата палива C3 Aircross з бензиновим двигуном - 7,5 літрів на 100 км в змішаному циклі.

Безпека

Citroen C3 Aircross 2020 має не найкращі характеристики безпеки. В якості основних функцій позашляховик має низькошвидкісний AEB, моніторинг сліпих зон і пасивну систему попередження про виїзд з смуги руху. 

В автомобілі відсутні будь-які форми попередження про перехресний рух ззаду, адаптивний круїз-контроль.

Розміри і вага 

Кузов Citroen C3 Aircross має такі розміри: 4154 мм в довжину, 1756 мм в ширину і 1597 мм у висоту. Важить автомобіль від 1720 до 1855 кг.

Можливі комплектації 

Citroen C3 Aircross представлений в комплектаціях Feel, Shine, Rip Curl. Для кожної версії можна вибрати бензиновий або дизельний двигун. Будь-яка комплектація має безліч варіантів для персоналізації. Ви вибираєте:

  • один з восьми кольорів кузова, 
  • панорамний або звичайну дах,
  • колір даху, 
  • сталеві або легкосплавні диски,
  • колір тканини на сидіннях.

Кожен Citroen C3 Aircross можна поліпшити пакетами додаткового оснащення безпеки і функціями комфорту. 

Детальну інформацію про комплектації C3 Aircross дізнавайтеся у найближчого дилера Citroen. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2020
Универсал Fiat 500L 2020
Оновлений позашляховик Volvo XC90 2020 року випуску
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2020