Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2021

24 червня 2021

Dodge Challenger 2021 - американський маслкар з величезною індивідуальністю. Він викличе у вас захоплення щоразу, коли ви його водитимете. Навіть дивно, наскільки добре зберігся стиль автомобіля, враховуючи, що він існує вже більше десяти років без повного редизайну.

Купити новий автомобіль Додж Челленджер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

З авто Додж Челленджер ви отримуєте просторий салон, найбільший багажник в своєму класі та зручну інформаційно-розважальну систему. А ще цей суперкар зробить вас найкрутішим в районі. Або навіть в місті.

І нехай Challenger поступається суперникам в вишуканості інтер'єру та спортивній динаміці водіння. Але водії, які цінують комфорт та практичність, швидше за все, віддадуть перевагу культовому Dodge.

Нове в 2021 році 

У Dodge Challenger з'явилося ще більше модифікацій:

  • пакет покращень Widebody став доступний для більшої кількості комплектацій;
  • дебют версії SRT Super Stock.

Кому варто купити? 

Якщо для вас кількість "конячок" під капотом найважливіші, Додж Челенджер - ваш вибір. Автомобіль руйнує конкуренцію кінськими силами. Три версії Challenger можуть похвалитися потужністю більше 700 к.с, а ще дві пропонують шалені двигуни V8. Навіть базові Challengers мають пристойно потужний V6.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Крім неймовірної продуктивності, Dodge Challenger 2021 року пропонує достатній для п'яти чоловік пасажирський простір і величезний багажник. 

Нове або б/у авто? 

Жоден автовиробник не продовжує життя автомобілю так, як Dodge. Дводверний Dodge Challenger не бачив рестайлинг з 2008 року, коли дебютувало третє покоління. Як зберегти актуальність настільки старіючого автомобіля? Dodge навчився підтримувати свіжість Challenger постійними оновленнями. В цьому році виходить нова версія SRT Super Stock, яка видає 807 кінських сил від свого двигуна Hellcat з наддувом. Крім того, Dodge розширює доступність пакета Widebody до більшої кількості варіантів Challenger R/T Scat Pack.

Новий Додж Челленджер однозначно заслуговує на увагу, але чи вартий він ваших грошей? Вирішуйте самі. Про всяк випадок подивіться б/у варіанти

Dodge Challenger або Ford Mustang

Ford Mustang забезпечує спортивнішу керованість, ніж Challenger. Стандартний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом починає лінійку Mustang, яка включає три безнаддувних двигуна V8, а також 760-сильний V8 з наддувом в Shelby GT500. У Dodge просторіший другий ряд, ніж у Ford, а також більше стандартних функцій й більший багажник. З іншого боку, Мустанг має явну перевагу через якість салону. Вибір між цими двома варіантами залежить від того, чи ви віддасте перевагу різкому управлінню Mustang, чи простору Challenger.

Dodge Challenger або Chevrolet Camaro

Єдина перевага Chevrolet Camaro в порівнянні з Dodge Challenger - стійкість на крутих поворотах і доступність в кузові кабріолет. Якщо вам не потрібен відкидний верх, краще підійде Challenger. Стандартний турбо-чотирициліндровий двигун Camaro не вражає, а його максимальна потужність в 650 к.с. дуже сильно відрізняється від того, що пропонує Challenger. Крім того, заднє сидіння Chevy маленьке, а в багажнику всього близько 255 л.

Салон

Challenger - купе з двома дверима на п'ять місць. Водій та передній пасажир насолоджуються достатнім комфортом і зручними сидіннями. До того ж, цей Dodge може похвалитися найпросторішим другим рядом в класі. 

А ось інтер'єр Challenger нічим не примітний, ні лаяти, ні хвалити його немає за що. Проте в лінійці доступні комплектації, які роблять машину Додж Челленджер висококласною або спортивною. Якість збірки інтер'єру Challenger гарна, але чим дорожче оздоблення салону, тим якість матеріалів стає менш привабливою. Як тільки ви опинитеся на території Hellcat, стане очевидно, що ви платите за великий мотор, а не за вишуканий дизайн інтер'єру.

У Dodge Challenger 2021 величезний багажник. При об’ємі 458 л він пропонує більше місця, ніж всі інші спортивні автомобілі, і навіть може змагатися з деякими середніми і великими седанами. Вантажний отвір широкий, але виступ багажника та висота підйому трохи зависокі.

Інформаційно-розважальна система Dodge Uconnect регулярно отримує похвали як одна з найзручніших та інтуїтивно зрозумілих систем на ринку. У Challenger 7-дюймовий сенсорний екран є стандартним, а 8,4-дюймовий є додатковим. Легко переміщатися по меню сенсорного екрану і знаходити потрібні функції, а стандартна інтеграція смартфонів Android Auto і Apple CarPlay додає зручності.

Відео тест-драйв Dodge Challenger 2021 року

Технічні характеристики 

Найцікавіше у Dodge Challenger - технічні характеристики, адже вже кілька років у нього найпотужніша лінійка двигунів на ринку. Отже, що пропонує американський автомобіль? Його базовий двигун - 3,6-літровий V6 потужністю 303 к.с.

Доступні двигуни - виключно Hemi V8:

  • 5,7-літровий на 375 к.с.,
  • 6,4-літровий на 485 к.с.,
  • 6,2-літровий з наддувом потужністю 717 л.с.,
  • 6,2-літровий високопродуктивний з наддувом, який видає 797 к.с.,
  • 6,2-літровий високопродуктивний з наддувом потужністю 807 л.с.

Незалежно від того, який у Dodge Challenger двигун, ви отримуєте стандартний задній привід. За повний привід доведеться доплатити (повний привід взагалі рідкість в класі). Трансмісія цього монстра - восьмиступінчастий автомат, в наявності шестиступінчаста механіка.

Розгін Dodge Challenger в стандартній комплектації до першої сотні займає 5.3 с, в топовій версії - 3.25 с. 

Зі стандартним двигуном V6 Dodge Challenger демонструє витрату палива 9.4 л. Моделі SRT з наддувом - найбільші пожирачі бензину в лінійці, з показниками близько 13.8 л на 100 км поїздки.

Через свій громіздкий розмір Challenger не вистачає маневреності. Проте він поводиться зібраним на поворотах та залишається дуже стійким на швидкостях шосе. Ходові якості хороші. 

Безпека

NHTSA присвоїла Dodge Challenger 2021 року загальну оцінку безпеки 4/5.

Розміри і вага 

Challenger має довжину 5 м, а споряджена маса купе коливається від 1750 до 2020 кг.

Можливі комплектації 

Додж Челленджер у 2021 році можна купити в одній з семи комплектацій: SXT, GT, R/T, R/T Scat Pack, SRT Hellcat, SRT Hellcat Redeye і SRT Super Stock. Головний фактор, який визначає вибір - двигун. Крім того, доступні пакети зовнішнього вигляду, продуктивності та індивідуальних параметрів для персоналізації і створення модифікації відповідно до ваших потреб.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2021
Купити новий автомобіль Мерседес-Бенц ЦЛС класу 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Форд Експлорер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2021