Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2018

6 червня 2018

Не секрет, що сучасні родини надають перевагу позашляховикам, між тим, мінівени все ще залишаються в строю завдяки великому вантажному простору і здатності підлаштовуватися під потреби. Ось чому Dodge Grand Caravan все ще з нами, і хоча його близнюка Town&Country замінили новим Pacifica, йому вдається виживати за рахунок потужного двигуна, унікальних сидіннь другого ряду і стартовій ціні, яка здатна посунути Honda Odyssey і Toyota Sienna. Зовні мінівен навряд чи когось вразить, але такі автомобілі не розраховані на візуальне сприйняття. Їх перевагами є місткість, засоби безпеки і комфортна їзда.

Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2018

Вам сподобається

Якщо ви не зважаєте на імідж, але переймаєтесь через місткість, потужність і якість їзди, Dodge Grand Caravan 2018 стане підходящим варіантом. Збалансована стартова ціна і хороша комплектація грають на його користь.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто прагне отримати привабливий дизайн, сучасні засоби допомоги і систему повного приводу, варто поглянути в сторону суперників Grand Caravan.

Нове у 2018 році

Значних змін у поточному році не відбулося.

Враження від їзди

Нічого надзвичайного від Grand Caravan очікувати не варто, якщо не вважати чимось таким роботу 3.6-літрового V6 двигуна. Суперники Honda Odyssey і Nissan Quest їздять краще, але не на багато. На противагу їм мінівен від Dodge має м’якшу динаміку і більше комфорту. Перевірений V6 двигун не підведе ні при обгоні, ні при вклиненні у потік. Навіть при повністю завантажених салоні і багажному відділенні водій не відчуватиме нестачі потужності. З правильним оснащенням буксирувальна здатність становить 1.632 кг. Технічні характеристики dodge grand caravan додають впевненості. Між тим, мінівен це не той автомобіль, у якому слід виписувати віражі. Значні розміри і чималий радіус розвороту не додають граційності, і, на відміну від Pacifica, у Grand Caravan немає сучасних технологій, здатних покращити ситуацію.

Найкращі характеристики

Якщо ви вважаєте, що V6 ніколи не зрівняється з V8 в плані потужності, варто протестувати Grand Caravan. Стандартний V6 Pentastar гарантує хороший запас потужності і пристойний рівень економії.

Ціна додж гранд караван дозволяє обійти багатьох суперників, не зводячи перелік оснащення до критичного мінімуму.

Детально про автомобіль Dodge Grand Caravan

Інтер’єр

Перевагою Grand Caravan є салон на сімох людей. Беззаперечним бонусом стала місткість, не в останню чергу завдяки сидінням другого ряду «Stow 'n Go», які швидко складаються у підлогу для максимального збільшення вантажного простору. Недоліком такої функції стала обмеженість посадочних місць, мінівен вміщує не більше семи людей. Між тим, усі пасажири мають зручний особистий простір, який можна урізноманітнити двома екранами позаду. Водій отримує продуману приладову панель і вдосталь простору для зберігання дрібниць.

Екстер’єр

Якщо ви вважаєте, що форма має відповідати функціональності, вам припаде до смаку додж гранд караван 2018. Автомобіль далекий від сучасних уявлень про красу, але він функціональний і практичний. Двоє розсувних дверей стануть спасінням для усіх, хто нервує через тісні паркувальні майданчики, до того ж, їх можна доповнити електроприводом. Якщо вантажного простору позаду третього ряду не вистачає, система «Stow 'n Place» пропонує поворотні поперечні штанги багажника даху, які, у разі необхідності, можна сховати у повздовжні бруси.

Базова комплектація

Базова модель Grand Caravan SE отримала доволі непоганий перелік, включивши: функцію доступу без ключа, кондиціонер, кермо, яке регулюється по куту і вильоту, камеру заднього виду, електропривод вікон і замків, елементи управління на кермі, відсіки у підлозі, електронний контроль стабільності, протибуксувальну систему і чисельні подушки безпеки. Модель SXT додасть: електропривод водійського сидіння, протитуманні фари, 17-дюймові литі диски коліс, електропривод бічних дверей та систему «Stow ‘n Place».

Опційне обладнання

Для моделі SE пропонуються розважальна система DVD і пакет «Uconnect». Модель SXT можна доповнити «Driver’s Convenience Group» з кондиціонером трьох зон, підігрівом передніх сидінь і керма, завісами другого та третього рядів, відкривачем гаража, системою контролю голосом «Uconnect», підсвічуванням салону і лампами позаду. Цей же пакет доповнить модель GT підігрівом сидінь другого ряду. Усі Grand Caravan можливо укомплектувати «Safety Sphere Group» з попередженням про перехресний рух позаду, задніми сенсорами паркування і моніторингом сліпих зон.

Під капотом

Мінівен доступний з єдиним 3.6-літровим V6 двигуном на 283 кінських сили і 353 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід на передні колеса. У dodge grand caravan витрата пального становить 13.8 л/100км у міському і 9.4 л/100км у заміському циклах.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi S5 2018
Огляд тест-драйву: Audi S5 2018
Огляд тест-драйву: Lexus ES 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus ES 2018