Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2019

5 лютого 2019

Як нескорений, старий солдат Dodge Grand Caravan 2019 продовжує ходу повз молодших і краще оснащених суперників типу Honda Odyssey, Toyota Sienna, Kia Sedona і Chrysler Pacifica. Чи не основною його перевагою є дуже збалансована стартова ціна. Але, на жаль, ви отримуєте досить небагато за ці гроші. Такі активні системи безпеки як попередження про можливе зіткнення, попередження про виїзд за межі смуги руху чи автоматичне гальмування, які стандартні для Toyota Sienna, не пропонуються навіть як опції. Про Apple CarPlay and Android Auto і мріяти годі. Принаймні, покупець може розраховувати на потужний V6 двигун та сидіння «Stow‘n Go».

Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2019

Вам сподобається

Якщо вашим пріоритетом є отримання дешевого транспортного засобу для перевезення сім’ї, а не сучасних систем безпеки і допомоги, Dodge Grand Caravan те, що треба.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Старіючий Grand Caravan не пропонує активних систем безпеки, стандартних для більшості нинішніх мінівенів. Так, Kia Sedona теж приваблює невисокою стартовою ціною, але додає до неї ще й тривалий гарантійний термін.

Нове у 2019 році

Значних змін на 2019 модельний рік не передбачено.

Враження від їзди

Мінівен Grand Caravan не дуже захоплюючий в плані їзди чи управління, але це і не дивно для цього сегменту. За винятком Honda Odyssey, не багато автомобілів цього класу можна назвати динамічними. Ці автомобілі створені для перевезення сім’ї або друзів, але аж ніяк не для виписування віражів. Якщо не придиратися до очевидних речей, слід відмітити, що потужності, як такої, у авто Додж Гранд Караван вдосталь. Стандартний V6 двигун добре набирає і утримує потужність, тому не варто боятися її недостачі. А якщо згадати про ще одну сторону їзди, а саме про комфорт і м’якість, то тут мінівену від Dodge буде, чим вас потішити. На жаль, технічні характеристики і вік Dodge Grand Caravan не дозволяють йому демонструвати таку маневреність як деякі суперники. Крім того, як вже зазначалося, автомобілю бракує чимало звичних для сучасних водіїв систем і функцій, на кшталт моніторингу сліпих зон чи адаптивного круїз-контролю.

Найкращі характеристики

Цей продуманий V6 двигун вже давно служить автомобілям Dodge і Chrysler і не втрачає своєї актуальності. Витрачаючи лише 9.4 л/100км у заміському циклі і пропонуючи достатній запас потужності, двигун вартий уваги навіть у наш час.

Для багатьох покупців, особливо при потребі постійно перевозити велику кількість людей, основною перевагою мінівену стане невисока стартова ціна.

Детально про автомобіль Dodge Grand Caravan

Інтер’єр

Салон Dodge Grand Caravan вміщує сімох людей. Хоча деякі суперники пропонують вісім посадочних місць. На жаль, навіть суцільне сидіння другого ряду вміщує виключно двох пасажирів. Третій ряд сидінь вміщує трьох людей. Повертаючись до теми старіння, інтер’єр Grand Caravan виглядає і відчувається занадто простим, але, що добре, функціональним. Основною перевагою стали сидіння другого ряду  «Stow`n Go», які ховаються у підлогу для створення максимального простору. Щоправда, сам вантажний простір не такий хороший, як у Honda Odyssey. Спереду передбачені прості елементи управління і 6.5-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Що стосується кольору салону, то він може бути або чорним, або сірим.

Відео тест-драйв Dodge Grand Caravan 2019 року

Екстер’єр

Стилізацію Grand Caravan оптимісти назвали б «консервативною», песимісти – «нудною». Як би там не було, творіння Dodge точно не привертає увагу так, як це робить сучасний Honda Odyssey чи Chrysler Pacifica. Ви одразу зрозумієте чи подобається вам автомобіль, а головне чи готові ви миритися з його зовнішністю заради функціональності. Базові моделі отримали розпашні двері і кришку багажника, які треба відчиняти вручну. Модель SXT все це доповнить електроприводом. Незмінними у Grand Caravan залишаються колеса, усі моделі їздять на 17-дюймових.

Базова комплектація

Мінівен доступний у трьох комплектаціях: SE, SE Plus і SXT. Найдешевша модель SE постачається з уретановим кермом, сидіннями з тканинною обшивкою і механічним налаштуванням та сталевими ковпаками коліс. Принаймні покупець може розраховувати на клімат-контроль трьох зон, камеру заднього виду, дзеркало заднього огляду з автоматичним затемненням та сидіння «Stow `n Go». Базова інформаційно-розважальна система пропонує 6.5-дюймовий сенсорний екран з CD/DVD програвачем, радіо і жорстким диском. Додатки Apple CarPlay і Android Auto недоступні взагалі.

Опційне обладнання

Перейшовши до моделі середнього рівня SE Plus, у водія з’являється можливість отримати протитуманні фари, легкосплавні диски, покращену тканину обшивки та функцію контролю голосом до інформаційно-розважальної системи. А завдяки пакету «Blacktop» ця модель отримує затемнену стилізацію. Топова модель SXT пропонує електропривод кришки багажника і бічних дверей, ковшеподібні сидіння другого ряду та електропривод сидіння водія. Мінівен можна доповнити навігацією, а у моделі SXT шкіряними сидіннями, підігрівом керма і передніх сидінь та універсальним відкривачем гаражних дверей. Розважальна DVD-система з двома екранами доступна для всіх моделей.

Під капотом

Єдиним для Dodge Grand Caravan є 3.6-літровий V6 двигун на 283 кінських сили і 353 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Витрата пального Додж Гранд Караван становить 13.8 л/100км у місті та 9.4 л/100км за його межами.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2019
Огляд тест-драйву: GMC Terrain 2019
Огляд тест-драйву: BMW X1 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X1 2019