Огляд тест-драйву: Fiat 124 2020

16 грудня 2019

Сучасний Fiat 124 Spider це хороший спортивний автомобіль. Він пропонує точне управління, зручну їзду і економний турбодвигун. На додачу він отримав привабливий салон, легкий у використанні сенсорний екран і багато доступних елементів оснащення. Загалом, це чудовий варіант для шанувальників азартної їзди.

Огляд тест-драйву: Fiat 124 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік не передбачено значних змін

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Розглядати варіант 124 Spider варто в першу чергу тим, хто хоче отримати базовий спортивний транспортний засіб. Перед нами гарний зразок легкого, доступного і азартного автомобіля. Двигун Fiat 124 Spider гарантує бажану спритність. Високим людям слід бути дуже обережними при посадці і висадці. Не варто брати з собою багато речей, адже багажник дуже не великий. При бажанні отримати щось подібне, можна поглянути в сторону Subaru BRZ чи Ford Mustang.

Нове чи б/у авто? 

У якості новинки Fiat 124 Spider був представлений на 2017 модельний рік. З моменту появи єдиними змінами стала поява 7.0-дюймового сенсорного екрану і камери заднього виду у 2019. Можна чимало зекономити і насолоджуватися ідентичним рівнем динаміки, обравши старішу модель.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Fiat 124 Spider чи Mazda MX-5 Miata?

Розглядати варіанти Fiat 124 Spider і Mazda MX-5 Miata це як вибирати між ванільним і шоколадним морозивом. У будь-якому випадку ви отримаєте чудовий автомобіль. Обидва кабріолети збираються на одному заводі. Якщо продовжити тему морозива, то Fiat 124 Spider буде ванільним, він дуже схожий на Miata в аспектах якості салону, технічного оснащення, особистого і вантажного простору і рівня витрати пального. Між тим, він «м’якший» в плані динаміки ходу, а отже, краще підходить для розміреної їзди. Сучасний MX-5 Miata сміливіший, його можна порівняти з насиченим шоколадним морозивом. Він отримав спритніший двигун з кращим зворотнім зв’язком та гострішу динаміку, завдяки чому вражаюче точно входить у повороти. На додачу, MX-5 пропонує вибір між м’яким і твердим дахом, якого немає у Fiat. 

Fiat 124 Spider чи Mini Cooper?

Якщо ви розглядаєте варіант Fiat Spider, не зайвим буде поглянути в сторону кабріолету Mini Cooper. Британець є більш практичним і краще підходить для повсякденного використання. Він має чотири сидіння і більший багажник, систему повного приводу і кращий рівень економії пального у базовій конфігурації. На додачу, Mini підтримує Apple CarPlay. На розсуд представлено три двигуна. Хоча, Mini Cooper переважає Fiat Spider в ціні. 

Салон 

Салон Fiat 124 Spider розрахований на двох людей. Стандартно обшивка тканинна, в якості опцій пропонуються шкіряна обшивка і підігрів. Сидіння гарантують надійну підтримку і досить високий рівень комфорту. Між тим, салон просторим назвати не вдасться. Високі водії і пасажири не будуть надто щасливі з опущеним дахом. Зважаючи на конфігурацію, у салоні Fiat Spider не передбачено кріплень дитячих крісел LATCH. Загалом, інтер’єр Spider дуже нагадує Mazda MX-5 Miata, що в цілому добре. Приладова панель тішить зрозумілою стилістикою. Більшість поверхонь вкрита приємним на дотик матеріалом. Між тим, варто готуватися до відчуття шуму вітру, на жаль, Spider, як і більшість кабріолетів, його не уникнув. Об’єм багажного відділення становить 113 літрів, чого вистачить не більше, ніж на пару сумок. У базу автомобіля увійшли 7.0-дюймовий сенсорний екран, 4 динаміки, Bluetooth, два USB порти, кондиціонер, функція дистанційного доступу і кнопкове запалювання. Доступними стали навігація, аудіосистема «Bose» з 9 динаміками, HD і супутникове радіо, неконтактний електронний ключ та автоматичний клімат-контроль.

Відео тест-драйв Fiat 124 2020 року

Технічні характеристики 

За потужність автомобіля відповідає 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 140 кінських сил і 230 Нм. Стандартно він компонується шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід тільки на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.5 л/100км у міському, 5.1 л/100км у заміському та 6.4 л/100км у змішаному циклах. В якості опції пропонується шестиступінчаста автоматична коробка передач. З нею автомобіль Fiat 124 Spider розженеться за 7.6 секунд, витративши 9.1 л/100км у місті, 5.2 л/100км за його межами і 6.6 л/100км у середньому. Сучасні моделі 124 Spider, якщо порівнювати з іншими представниками класу, краще підходить для їзди на крейсерській швидкості. Його підвіска поглинає більшість нерівностей дороги, гарантуючи плавність і комфорт ходу. Виявляється навіть у спортивних автомобілях можна насолодитися розслаблюючою поїздкою. Між тим, 124 Spider залишається вірним собі, гарантуючи спритність і швидкість. Він тішить стабільністю під час входження у повороти. Модель Abarth їздить трохи жорсткіше. Вона отримала амортизатори «Bilstein», диференціал з обмеженим проковзуванням і доступ до гальм «Brembo». Загалом, характеристики Fiat 124 Spider потішать багатьох шанувальників азартної їзди.  

Безпека 

Усі моделі 124 Spider постачаються з чотирма роками або 80.467 км пробігу лімітованої гарантії. Стандартним елементом безпеки 124 Spider стала камера заднього виду. Доступними є моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, задні сенсори паркування і адаптивні передні фари.  

Можливі комплектації

На 2020 Fiat 124 Spider доступний у чотирьох комплектаціях: Classica, Urbana, Lusso і Abarth. Модель Classica отримала 7.0-дюймовий сенсорний екран, камеру заднього виду, Bluetooth, два USB порти, 4 динаміки, функцію дистанційного доступу, кнопкове запалювання, кондиціонер, механічне налаштування сидінь, тканинну обшивку, шкіряне кермо, електропривод бічних дзеркал, автоматичне ввімкнення/вимкнення фар та 16-дюймові колеса. Доступними для неї стали HD і супутникове радіо. Модель Urbana постачається з 17-дюймовими колесами, чорними елементами екстер’єру, шкіряними сидіннями і супутниковим радіо. Модель Lusso додає підігрів шкіряних сидінь, автоматичний клімат-контроль, неконтактний електронний ключ, супутникове і HD радіо, склоочисники з сенсорами дощу, протитуманні вогні та 17-дюймові колеса з легкого сплаву. Доступними для неї стали навігаційна система, система «Bose» з 9 динаміками, моніторинг сліпих зон, задні сенсори паркування і адаптивні передні фари. Модель Abarth вирізняється за рахунок наявності спортивно налаштованої підвіски і диференціалу з обмеженим проковзуванням. Доступними їй стали гальма «Brembo», спортивні сидіння «Recaro» зі шкірою і обшивкою «Alcantara».

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2020
Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2020
Огляд тест-драйву: Honda Civic 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2020