Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2018

15 серпня 2018

У 2018 році італійський бренд Fiat представив 500L, сучасний компактний хетчбек, який не поступається милою зовнішністю і продуманістю Kia Soul, Mini Countryman і Toyota CH-R. Передньопривідному 500L бракує мініатюрних розмірів автомобіля, на основі якого він був створений, але з головою вистачає шарму. Свіженький 500L пропонує сучасний і продуманий салон, чисельні опції і відмінний показник економії пального. Між тим, варто звернути увагу на те, що автомобіль не встиг отримати високих рейтингів надійності або перепродажів.

Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2018

Вам сподобається

Якщо вас приваблює незвична стилізація Fiat 500, але є необхідність у просторішому салоні, розгляньте варіант Fiat 500L 2018. Зручний, маневрений та економний хетчбек може стати доступною альтернативою Mini Cooper Countryman.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви перебуваєте у пошуку унікального маленького автомобіля з хорошим переліком функцій і кращим послужним списком, погляньте в сторону Kia Soul. Ті, кому доводиться мати справу зі сніговими заметами, надають перевагу повному приводу, який є у Mazda CX-3 або Honda HR-V.

Нове у 2018 році

У поточному році хетчбек пережив легкий фейсліфтинг, отримавши нове оздоблення спереду і ззаду та нові колеса. У базу увійшли: камера заднього виду «ParkView», інформаційно-розважальна система з 7.0-дюймовим екраном і Apple CarPlay/Android Auto, TFT дисплей приладової панелі, переглянута центральна консоль та нова рукоятка стояночного гальма.

Враження від їзди

Навіть з урахуванням того, що 500L має спільний з 500 Abarth 1.4-літровий турбодвигун, він не може досягти рівня продуктивності останнього. Симпатичний 500L створений для комфорту, тому м’якша підвіска не доставить багато задоволення при виконанні поворотів. Технічні характеристики фіат 500л навряд чи вразять любителів азартної їзди. Довга колісна база і високий профіль не здатні доставити таке задоволення, яке водій отримує за кермом Mazda CX-3 або Toyota CH-R. Як би там не було, коли діло доходить до комфорту, 500L спрацьовує на відмінно, поглинаючи більшість нерівностей дороги. Розгін до сотні відбувається за 10.2 секунди з турбодвигуном, що є прийнятним показником для класу. На відкритих шосейних дорогах салон залишається затишним, не дозволяючи сторонньому шуму потрапити всередину.

Найкращі характеристики

Однією з переваг від співпраці з Chrysler стала поява відмінної інформаційно-розважальної системи Uconnect. Моделі 500L 2018 пропонують яскравий і легкий у використанні 7.0-дюймовий сенсорний екран,  Apple CarPlay, Android Auto та опційну навігацію.

Бачення дизайну салону від Fiat стало новим словом у стилізації компактних автомобілів, і має стати стандартом. Починаючи варіантами кольорів, закінчуючи функціями типу панорамного даху, 500L пропонує однаково привабливий і функціональний інтер’єр.

Детально про автомобіль Fiat 500L

Інтер’єр

Ви одразу помітите різницю між Fiat 500 і 500L. Стандартний 500 пропонує два крихітних задніх сидіння і простір, який називається багажником, позаду. Заднє сидіння Fiat 500L вміщує трьох пасажирів, але більше особистого простору отримують двоє. Сидіння відкидаються, нахиляються і посуваються вперед. Об’єм багажника Fiat 500L становить 560 літрів з розкладеними сидіннями. Приємним бонусом стане вдосталь місця для голови. Завдяки роздвоєним переднім стійкам даху зі скляною вставкою, фронтальна видимість вище середнього.

Екстер’єр

Базуючись на Fiat 500, моделі з приставкою L мають довшу колісну базу, вищий дах і двоє додаткових дверей, що додає унікальності. Одразу помітно, що Fiat 500L більші за розміром, так у довжину маємо 4242 мм, а у ширину 1784 мм. Спочатку стилізація 500L справляла двояке враження, але після редизайну переднього і заднього оздоблення ситуація покращилася. Наївний погляд головних фар, між тим, нікуди не зник, так само, як ніби застигший у повітрі дах та крилатий логотип бренду на решітці радіатора. Трохи масивніше виглядає модель Trekking з більшою передньою і задньою частинами, 17-дюймовими колесами і розширеними арками коліс.  

Базова комплектація

Хетчбек доступний у трьох комплектаціях: Pop, Trekking і Lounge. Базова Pop постачається з кондиціонером, 16-дюймовими колесами, рульовою колонкою, яка регулюється по куту і вильоту, круїз-контролем і камерою заднього виду. У її базу також увійшла: інформаційно-розважальна система Uconnect 4 з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto, AM/FM/CD програвачем на 6 динаміків та двома USB-портами. Моделі Trekking можуть: похвалитися 17-дюймовими колесами, підігрівом передніх сидінь, навігацією, шкіряною обшивкою сидінь, аудіосистемою «BeatsAudio», хромованими капюшонами дзеркал, двозонним автоматичним контролем температури, розеткою на 115 Вольт і сенсорами паркування.

Опційне обладнання

Аудіосистема «BeatsAudio» може стати частиною комплектації Pop. До оснащення Pop і Trekking пакет «Equipment» додасть: підтримку попереку водійського сидіння, двозонний автоматичний клімат-контроль і задні сенсори паркування. Пакет «Premium Group» розширить базу моделі Pop за рахунок елементів з пакету «Popular Equipment», аудіосистеми «BeatsAudio» та навігації. Двокомпонентний панорамний люк є окремою опцією для Trekking і Lounge.

Під капотом

Базовим для 500L 2018 став 1.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 95 кінських сил і 127 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін до сотні відбувається за 12.8 секунд. Витрата пального становить 6.1 л/100км у змішаному циклі. Трохи більше, а саме 105 кінських сил і 145 Нм, пропонує 0.9-літровий двоциліндровий двигун. З ним сотні автомобіль досягне за 12.3 секунди, витративши 4.8 л/100км у змішаному циклі. Очікується, що найбільшою популярністю користуватиметься 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 120 кінських сил і 215 Нм. До 100 км/год хетчбек з ним розганяється за 10.2 секунди, витрачаючи 6.7 л/100км у змішаному циклі. Всі моделі мають привід не передні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2018
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2018