Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2018

25 червня 2018

Бензиново-електричний гібрид Ford C-Max гарантує чудовий рівень економії та задоволення від їзди. Йому доводиться конкурувати з новим Toyota Prius, Hyundai Ioniq і Kia Niro, але ford c-max 2018 все ще має декілька козирів у рукаві, включаючи Apple CarPlay/Android Auto та класну функцію відкривання багажника без рук. На розсуд покупця окремо представили повноцінний гібрид ford c-max Energi, одного заряду якого вистачає на 30 км. Крім того, творіння Ford має більш атлетичну натуру, ніж, скажімо, Prius або Ionic. Нажаль, рівень економії не такий вражаючий як у суперників.

Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2018

Вам сподобається

Якщо ви у пошуку сучасного гібриду, розгляньте варіант C-Max. Салон вразить простором, а підвіска потішить куди більш спортивною динамікою, ніж у Prius або Ioniq. Салон вміщує п’ятьох людей.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Старіючий дизайн мінівену не може конкурувати з новим Prius, останній не тільки більш економний, а й пропонує значніший перелік систем безпеки. А Ioniq і Niro тішать привабливішою стилізацією.

Нове у 2018 році

У поточному році не відбулося ніяких змін.

Враження від їзди

Незважаючи на високий дах і невеликий розмір, C-Max демонструє вражаючу стабільність. 2.0-літровий бензиновий двигун і електричний мотор гарантують швидку реакцію. Варіатор при сильному навантаженні неабияк гуде, але справедливості заради, варто відмітити, що чимало варіаторів поводяться так само. Переваги мінівену не обмежуються низьким рівнем споживання пального, він на диво спритний при входженні в круті повороти. При менш агресивному налаштуванні, він плавно і спокійно охоплює поворот, що посилюється при активації режиму Energi. По факту, електричний режим гарантує миттєве прискорення. Технічні характеристики ford c-max потішать як захисників природи, так і шанувальників жвавої їзди.

Найкращі характеристики

Все, що потрібно для відкривання дверей багажного відділення, це провести ногою під заднім бампером. Відмінна функція для тих, хто часто опиняється перед зачиненим багажником з повними руками.

Максимальна оптимізація витрати пального - це перевага гібридних автомобілів, у випадку C-Max, її ще й приємно спостерігати на LCD приладовій панелі. Це зрозумілий і приємний спосіб допомогти водіям бути більш завбачливими щодо витрати пального.

Детально про автомобіль Ford C-Max

Інтер’єр

Салон ford c-max вміщує п’ятьох людей, аспект за яким він переграє Prius Prime. Пишна зовнішність позитивно відобразилася на внутрішньому об’ємі, місця у передніх і задніх пасажирів вдосталь. При 0.7 м3 вантажного простору позаду другого ряду, багажник ford c-max тішить. Щоправда, у повністю електричному Energi доведеться змиритися з показником на 0.1 м3 менше і незручним підвищенням, яке приховує батарею. Задні сидіння обох версій складаються. Попереду передбачені зручні, добре підбиті сидіння.

Екстер’єр

Округла стилізація C-Max можливо і програє стрімкому Prius чи молодіжному Ioniq, але має свій шарм. Крім того, саме такий дизайн позитивно відобразився на внутрішньому просторі. Електричний Energi майже повністю повторює стандартні моделі, різниця полягає лише у присутності відповідних позначок та зарядного порту, який виглядає як паливна кришка.

Базова комплектація

Базова модель SE часткового гібриду C-Max та повного гібриду C-Max Energi включає: двозонний клімат-контроль, камеру заднього виду, 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, AM/FM/CD програвач на 6 динаміків з USB-портом, систему Sync з 4.2-дюймовим центральним дисплеєм, до якого через Bluetooth можна під’єднати телефон. Моделі Titanium C-Max постачаються зі шкіряним салоном, 10 автоматичними режимами налаштування пасажирського сидіння, інформаційно-розважальною системою Sync3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, аудіосистемою Sony на 9 динаміків, дзеркалом заднього виду з автозатемненням, кнопковим запалюванням та універсальним відмикачем гаражу.

Опційне обладнання

Покупцям базової моделі варто звернути увагу на пакет «Driver Assist» з електроприводом дверей багажника, Sync3 та системою заднього ходу. Пакет «Driver Assist» моделі Titanium додасть: моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, активну систему допомоги при паркуванні та функцію відкривання багажника без рук. Окремим опціями, доступними обом моделям, стали навігація та панорамний люк даху.

Під капотом

Усі гібридні Ford C-Max отримали 2.0-літрові чотирьохциліндрові двигуни циклу Аткінсона та електричний мотор, які разом забезпечують 188 кінськими силами. Компонуються вони варіатором. Повністю електричний Energi здатний проїхати 30 км на одній зарядці батареї, яка триває 2.5 години. Стандартному C-Max не потрібна зарядка, оскільки постійно працює гібридна система. Просто заправте автомобіль бензином і рушайте. Витрата пального стандартного C-Max становить 5.9 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2018