Огляд тест-драйву: Ford Connect Transit 2018

18 жовтня 2018

Сучасний Ford Transit Connect це мініатюрний мінівен. Дуже здібний мінівен. Доступний як вантажний перевізник і транспортний засіб для транспортування людей, Transit Connect менший і дешевший за Honda Odyssey, Ford Transit і Nissan NV. Крім того, Ford є більш маневреним і пропонує кращий рівень економії пального. Не менше вражає його здатність вміщати 4.2 м3 вантажу або сімох людей. На відміну від Ram ProMaster City і Nissan NV200, Ford Transit Connect 2018 доступний у двох розмірах. Моделі з подовженою колісною базою, тим не менше, спокійно поміщаються у середньостатистичному гаражі. Версія Ford Transit Connect Van доступна у двох комплектаціях: XL і XLT. Пасажирська версія Connect Wagon потішить трьома: XL, XLT і Titanium. Усі творіння Ford мають привід на передні колеса і приховують 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун під капотом.

Огляд тест-драйву: Ford Connect Transit 2018

Вам сподобається

Якщо вам потрібен невеликий транспортний засіб, здатний вмістити сімох пасажирів, або такий, який був спеціально розроблений для комерційних цілей, розгляньте варіант Ford Transit Connect Ford. Зважаючи на його маневреність, економічність та компактні розміри, він стане чудовою альтернативою габаритному автомобілю.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Для деяких власників бізнесу або великих сімей Ford Transit Connect може виявитися замалим, навіть версія з подовженою колісною базою. Так, Mercedes-Benz Metris пропонує більше потужності та кращі буксирувальні здібності, а оригінальний Ford Transit майже вдвічі перевершує молодшого брата.

Нове у 2018 році

У поточному році мінівен отримав пакет «Premium» для моделей XLT і Titanium пасажирської версії. Інформаційно-розважальна система Sync 3 з 3.6-дюймовим сенсорним екраном нині доступна моделям XLT вантажної і пасажирської версій.

Враження від їзди

Якщо причинами придбати мініатюрний мінівен є потреба у маневреності і високий рівень економії пального, Transit Connect задовольнить обидві. А тим, хто вже знайомий з транспортними можливостями старшого Transit, менший Connect бонусом додасть легше управління. З цільним шасі і переднім приводом Transit Connect більше нагадує високий седан, ніж традиційний фургон. Багатьом сподобається незначний радіус розвороту, особливо зважаючи на обмежений міський простір. 2.5-літровий двигун цілком адекватно справляється зі своїми обов’язками. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. В якості пасажирського транспортного засобу він тішить тією самою спритністю, але, нажаль, не дарує такої впевненості, як більші Honda Odyssey, Toyota Sienna і Chrysler Pacifica, які до того ж є більш практичними і потужними. Технічні характеристики Ford Transit Connect роблять його одним з основних варіантів як для комерційного використання, так і для перевезення людей.

Найкращі характеристики

Потенційний актив для власників, спрямованих на покращення ефективності та економії, система телематики від Ford відслідковує місце перебування транспортного засобу, перевіряє його швидкість та те, скільки часу він просто стоїть. В нагоді система стане і батькам, які вперше довіряють автомобіль дітям.

Компанія систематично покращує інформаційно-розважальну систему Sync, тому потенційні власники Transit Connect можуть бути певні, що отримують саму останню версію, яка вже стала однією з найпростіших у використанні на ринку. 6.5-дюймовий сенсорний екран розпізнає жести, які ми використовуємо при роботі зі смартфонами, і пропонує Apple CarPlay/Android Auto.

Детально про автомобіль Ford Transit Connect

Інтер’єр

З панелями дверей і приладовою панеллю як у позашляховика Ford Escape, нинішній Transit Connect набагато більше нагадує звичайний автомобіль, ніж того можна очікувати. Вантажні версії оснащені двома сидіннями попереду та вражаючим вантажним простором позаду. Моделі зі звичайною колісною базою пропонують 2.9 м3, власникам моделей з подовженою базою пощастить отримати 3.6 м3. Пасажирські моделі мають не менший рівень практичності з сидіннями, які можна скласти, повернути та, навіть, видалити. Пасажирські моделі з короткою колісною базою вміщують п’ятьох пасажирів на двох рядах, моделі з подовженою колісню базою розмістять сімох на трьох рядах. У базу моделі Titanium входять капітанські крісла другого ряду, їх як опцію можна замовити для XLT.

Відео тест-драйв Ford Transit Connect 2018 року

Екстер’єр

Перебуваючи у другому поколінні, Ford Transit Connect почав пропонувати не лише практичність, а й трохи стилю. Звісно, перед нами все ще високий і квадратний транспортний засіб, але передня частина вже відзначилася решіткою радіатора у стилі «Ford Fusion» та фарами, які, здається, перекочували з Ford Fiesta. Новий Transit Connect один з небагатьох компактних мінівенів, який пропонує на вибір традиційні або розділені двері багажного відділення. Останні відкриваються на 180о.

Базова комплектація

Вантажний Ford Transit Connect пропонується у XL і XLT комплектаціях, пасажирська версія додасть модель Titanium. Найдешевша вантажна модель XL постачається з вініловими сидіннями, кондиціонером, AM/FM стерео, 6 механічними режимами налаштування водійського сидіння, кермом, яке налаштовується по куту і вильоту, та вантажними ліхтарями. Базова пасажирська версія XL отримала круїз-контроль та дефростер заднього вікна. Для того, щоб отримати кращий перелік оснащення моделі XLT, доведеться доплатити.

Опційне обладнання

Незайвими елементами для Ford Transit Connect стануть передні/задні сенсори паркування, камера заднього виду і версії вантажних дверей. Окремо пропонується інформаційно-розважальна система Sync3 з 6.5-дюймовим сенсорним екраном, Bluetooth та Apple CarPlay/Android Auto. Топова пасажирська модель Titanium Transit Connect пропонує шкіряні сидіння з підігрівом попереду, двозонний клімат-контроль та автоматичне затемнення дзеркала заднього виду. Цю модель можна доповнити моніторингом сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду та панорамним люком.

Під капотом

У 2018 році всі моделі Ford Transit Connects постачаються з 2.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 169 кінських сил. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Витрата пального вантажної версії перебуває на рівні 11.8 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському та 10.3 л/100км у змішаному циклах. Пасажирська версія витрачає 12.4 л/100км у місті, 8.7 л/100км за його межами і 10.7 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2018
Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2018