Огляд тест-драйву: Ford Edge 2018

15 травня 2018

Зважаючи на тенденцію перетворення компактних позашляховиків на великі семимісні транспортні засоби, приємно дізнатися, що Ford Edge залишається просторим автомобілем з приємним поєднанням стилю, потужності та функцій. Водієві гарантована динаміка й управління легкового автомобіля та здатність справлятися з глибокими сніжними заметами і деякими примхами бездоріжжя. М’якший за Jeep Grand Cherokee чи Subaru Outback, Форд Едж 2018 року, пропонуючи декілька спортивних комплектацій, здатний обійти Outback. Крім того, Edge кращий за Subaru по буксирувальним можливостям. Хоча за все доведеться платити і стильна зовнішність творіння Ford не стала винятком.

Огляд тест-драйву: Ford Edge 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте просторий, практичний позашляховик, нинішній Ford Edge вартий уваги. Сповнений сучасних технологій і систем безпеки, позашляховик потішить комфортом і надійним захистом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте ідеальний рівень економії, Subaru Outback або Toyota Highlander Hybrid підійдуть краще. А тим, кому потрібен дійсно масивний позашляховик, краще звернути увагу на Jeep Grand Cherokee, Subaru Forester або Land Rover Discovery Sport.

Нове у 2018 році

Зміни у поточному році здебільшого косметичні. Новий пакет «SEL Sport» пропонує: затемнене обрамлення фар, фарбу «Magnetic Metallic» для решітки радіатора, 19-дюймові колеса на 10 спиць і задній спойлер. Сидіння отримали унікальну обшивку з замшевими вставками.

Враження від їзди

З хорошим балансом комфорту руху, економії пального і потужності, Ford Edge - чудовий варіант позашляховика. Базовий 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун унікальний як за показниками чистої сили, так і за рівнем економії, пропонуючи 245 кінських сил і 373 Нм, він майже зрівнявся з деякими шестициліндровими силовими двигунами. Як альтернатива пропонується звичний V6, але більшість водіїв у ньому потреби просто не бачать. Тим, хто прагне отримати позитивні враження від динаміки, варто розглянути варіант 2.7-літрового V6 бі-турбованого двигуна моделі Edge Sport на 315 кінських сил.  Ця модель потішить спортивною підвіскою для кращої керованості, але варто готуватися до жорсткішої їзди. Покупці, зосереджені на економії, відзначать, що передньопривідний Edge з 2.0-літровим двигуном має систему стоп/старт. Функція, яка для когось є джерелом роздратування, а для когось задоволення.

Найкращі характеристики

Доступний виключно для Ford Edge Sport, 2.7-літровий бі-турбований V6 EcoBoost перетворює позашляховик на потужного красеня з жорсткішою підвіскою для кращого входження в круті повороти і стандартною системою повного приводу для надійного зчеплення.

Після років невдалих спроб, Ford  нарешті вдалося створити гідну інформаційно-розважальну систему Sync 3. Швидша і більш інтуїтивна, вона нині включає Apple CarPlay і Android Auto. Система стандартна для моделей Sport і Titanium та опційна для SEL.

Детально про автомобіль Ford Edge

Інтер’єр

Нині Edge пропонує два ряди і п’ять місць з чималим запасом простору як для пасажирів, так і для вантажу. Просторий салон і сидіння, які чудово підтримують корпус, гарантують вдосталь місця для ніг передніх і задніх пасажирів. Об’єм багажного відділення становить 1.1 м3 з розкладеними задніми сидіннями і 2.07 м3 зі складеними. Інтер’єр отримав сучасний, вишуканий дизайн. Компанія відмовилася від сенсорних поверхонь на користь звичайних кнопок для аудіосистеми і клімат-контролю. На зміну системі MyFord Touch прийшла сучасна Sync 3.

Екстер’єр

Новий Форд Едж 2018 року отримав широкий, квадратний профіль. Це сприяє внутрішньому простору, але варто бути обережними при виконанні маневрів і заїзді до гаража. Стилізація у Edge досить консервативна, але виразна з великою трапецієподібною решіткою радіатора попереду і спойлером позаду. Моделі Sport виділяються за рахунок чорного оздоблення решітки радіатора, унікальних фар, переднього і заднього облицювання у колір кузова і обшивки нижньої частини кузова. З заду її можна відрізнити за рахунок трапецієподібних вихлопних патрубків.

Базова комплектація

Позашляховик пропонується у чотирьох комплектаціях: SE, SEL, Titanium і Sport. Витративши найменше на SE, ви отримуєте: турбодвигун, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання, камеру заднього огляду, тканинну обшивку сидінь з 6 механічними режимами налаштування для водія та 18-дюймові колеса. За розваги відповідатиме: базова версія інформаційно-розважальної системи Sync з 6 динаміками, AM/FM/CD, USB і Bluetooth. Модель SEL додасть: електропривод сидіння водія і переднього пасажира, двозонний клімат-контроль, систему допомогу при паркуванні, супутникове радіо та дистанційне управління задніми сидіннями.

Опційне обладнання

Опцій, насправді, чимало. Так, для кращого зчеплення можна обрати систему повного приводу. До переліку також увійшли: навігація, передня камера для допомоги при паркуванні, моніторинг сліпих зон, система попередження про можливе зіткнення, система утримання смуги руху та задні надувні ремені безпеки. Система допомоги паркуванню доступна окремо. Моделі Ford Edge Titanium і Sport отримали адаптивну систему управління, реакція якої базується на швидкості, і функцію відкривання багажного відділення без рук. При бажанні можна отримати: вентиляцію передніх сидінь, підігрів рульового колеса, панорамний дах і розважальну систему для задніх сидінь.

Технічні характеристики

Базовим для Ford Edge в 2018 році став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 373 Нм. Стандартно привід передній, але можна отримати повний. В першому випадку витрата пального становить 11.8 л/100 км у міському, 8.2 л/100 км у заміському та 9.8 л/100 км у змішаному циклах. У другому випадку можна розраховувати на 11.8, 8.7 та 10.3 л/100 км відповідно. Опційним варіантом став 3.5-літровий V6 двигун з 280 кінськими силами. З приводом на всі колеса Форд Едж витрачатиме 13.9 л/100 км у місті, 10.3 л/100 км за його межами і 12.4 л/100 км у середньому. Модель Sport ексклюзивно постачається з 2.7-літровим бі-турбованим V6 двигуном EcoBoost на 315 кінських сил і 475 Нм, стандартно доповненим повним приводом. Витрата пального перебуває на рівні 13.9, 9.8 та 11.8 л/100 км відповідно. Усім двигунам пару складає шестиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2018
Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2018