Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2018

22 вересня 2018

Улюбленець американських родин і один з найкраще продаваних автомобілів протягом майже трьох десятиліть, семимісний Ford Explorer 2018 модельного року пропонує місткий салон, сучасний дизайн та систему повного приводу. Доступно чимало просунутих технологій безпеки, включно з активним круїз-контролем і системою утримання смуги руху. Новинкою цього року стала доступна точка Wi-Fi. На розсуд представлено п’ять комплектацій: базова, XLT, Limited, Sport і Platinum. Можна обрати і один з трьох двигунів, найпотужнішим з яких став EcoBoost V6 на 365 кінських сил. Низько посаджений і елегантний, комусь сучасний Explorer нагадуватиме Land Rover. Суперниками творіння Ford вважаються Chevy Traverse, Mazda CX-9, Hyundai Santa Fe, Toyota Highlander і Honda Pilot.

Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2018

Вам сподобається

Сучасній тенденції щодо того, що позашляховики нагадують і поводяться як мінівени, Explorer протиставляє високоякісний дизайн, масивну конструкцію кузова і значний запас потужності. До того ж, позашляховик вміщує сімох людей, пропонує декілька комплектацій і тішить трьома двигунами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Незважаючи на доступність повного приводу і схожість з Land Rover, позашляховик не такий спритний на бездоріжжі, як його чисельні родичі. Тому, якщо ви плануєте підкорити щось серйозніше за гравійну дорогу, розгляньте варіанти Land Rover Discovery і Jeep Grand Cherokee.

Нове у 2018 році

У поточному році Ford додали п’ять нових опцій коліс, включно з версією на 20 дюймів. В салоні може з’явитися точка Wi-Fi. А новий пакет «Safe and Smart» вразить чималим переліком технологій безпеки, включно з адаптивним круїз-контролем і попередженням про перехресний рух.

Враження від їзди

Коли мова заходить за потужність, семимісний Ford Explorer гарантує її наявність на всіх етапах пересування. Стандартний V6 двигун з 290 кіньми має вдосталь сили, доступний чотирьохциліндровий турбодвигун на 280 кінських сил потішить ще й економічністю. Бажаєте більше? Спробуйте 3.5-літровий V6 турбодвигун на 365 кінських сил. Завдяки таким двигунам позашляховик чудово набирає і утримує швидкість, у той час як збалансоване управління і жорстка підвіска гарантують відмінну точність входження в повороти. Особливої філігранності можна досягти з моделями Sport і Platinum, доповнивши їх 20-дюймовим колесами. З усім цим на заваді не стануть навіть габарити Ford Explorer 2018. Незважаючи на те, що висока лінія скління і масивний бампер трохи ускладнюють маневрування в обмеженому просторі, Ford проробили відмінну роботу з приводу недопускання шуму двигуна, вітру і дороги у салон.

Найкращі характеристики

Активна система паркування практично самостійно здатна припаркуватся. Вона використовує ультразвукові сенсори для паралельного паркування. Система контролює рульове колесо, у той час як водієві залишається керувати педалями.

Функція відкривання дверей багажника без рук дозволить завантажити покупки не ставлячи їх на підлогу і не виймаючи ключі з кишені. Варто лише провести ногою під бампером.

Детально про автомобіль Ford Explorer

Інтер’єр

Салон Explorer вміщує сімох людей на трьох рядах, останній цілком придатний для дорослих. Другий ряд може мати вигляд суцільного сидіння або окремих крісел, що полегшує доступ до останнього ряду. Позашляховик тішить щедрим вантажним простором. Більшість функцій контролюють звичні кнопки, сучасності додає цифровий екран між приладами. Інформаційно-розважальна система отримала 8.0-дюймовий екран, остання версія Sync 3 легша у використанні за попередницю.

Екстер’єр

На перший погляд Explorer сильно нагадує Land Rover Range Rover. Стандартні, світлодіодні фари, решітка радіатора і бампер допомагають створити образ справжнього позашляховика і додають класовості. Автомобіль виглядає дорого. Масивності додають округлий капот, скульптурні боки і розширені арки коліс. Назвати Explorer мінівеном точно не вдасться. Модель Sport виглядає найбільш агресивно з чорним оздобленням, решіткою радіатора і стандартними 20-дюймовими колесами. Моделям Limited і Platinum дісталася подвійна порція хрому.

Базова комплектація

Доступний Explorer у п’яти комплектаціях: базовій, XLT, Limited, Sport і Platinum. Базова модель отримала: підрульові пелюстки, світлодіодне ближнє світло фар, світлодіодні задні фари, 18-дюймові колеса та камеру заднього виду. До стандартного переліку також потрапили: круїз-контроль, кондиціонер, аудіосистема на 6 динаміків та інформаційно-розважальна система Sync. Система «MyKey» дозволяє запрограмувати максимальну швидкість та інші параметри для убезпечення молодих водіїв, коли їм дістається автомобіль.

Опційне обладнання

Перехід до моделі вищого рівня - це найкращий спосіб отримати бажані опції. Модель середнього рівня XLT пропонує: шкіряну обшивку, навігаційну систему, виявлення сліпих зон, надувні задні ремені безпеки, двозонний автоматичний клімат-контроль та двокомпонентний люк даху. Базову і XLT модель можна доповнити 2.3-літровим чотирьохциліндровим двигуном. Система повного приводу доступна всім моделям. Моделі Sport і Platinum потішать: шкірою вищої якості, покращеною аудіосистемою, покритою шкірою панеллю та іншими елементами класу люкс.

Відео тест-драйв Ford Explorer 2018

Під капотом

Нинішній Ford Explorer отримав три двигуна. Стандартним вважається 3.5-літровий V6 двигун на 290 кінських сил і 346 Нм. Компонується він, як і решта двигунів, шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. З приводом на передні колеса витрата пального становить 13.8 л/100км у міському, 9.8 л/100км у заміському та 11.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 14.7, 10.7 та 12.4 л/100км відповідно. З 2.3-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 280 кінських сил і 420 Нм покращується економія. У разі переднього приводу, позашляховик витрачає 12.4 л/100км у місті, 8.8 л/100км за його межами і 10.7 л/100км у середньому. З повним приводом показники змінюються на 13.0, 9.5 та 11.2 л/100км відповідно. Найпотужнішим є 3.5-літровий V6 турбодвигун на 365 кінських сил і 475 Нм. Витрата пального Ford Explorer у даному випадку сягатиме 14.7 л/100км у міському, 10.7 л/100км у заміському та 13.0 л/100км у змішаному циклах.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2018
Огляд тест-драйву: Audi S6 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi S6 2018