Огляд тест-драйву: Ford F-150 2018

22 лютого 2018

Коли справа доходить до битви важковаговиків, перелік суперників обмежується Ford, Chevy і Ram. Творіння Ford утримуються на вершині завдяки постійному впровадженню інновацій, що полегшує виконання навіть складних завдань, підвищуючи при цьому рівень комфорту. У випадку з F-150 компанія зробила ставку на дизайн габаритної вантажівки і не прогадала. Алюмінієвий кузов виглядає привабливо, а коробка передач на 10 ступенів і технічні елементи покращують буксирувальні можливості. У поточному році пікап пропонується з декількома варіантами двигунів: традиційним V8, новим базовим V6 та трьома EcoBoost з достатнім запасом потужності. Очікується поява V6 турбодвигуна.

Огляд тест-драйву: Ford F-150 2018

Вам сподобається

Завдяки здатності тягти 5.987 кг, F-150 володіє найкращою буксирувальною здатністю у класі. У ситуації з пікапом Ford не менш важливою є кількість варіантів: три кабіни, стільки ж кузовів та чимало двигунів. Представили розробники і чимало комплектацій, починаючи простою «робочою конячкою», продовжуючи вишуканою моделлю Limited, і закінчуючи спраглою до пригод Raptor.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Класні опції, які допомагають F-150 стали більш вишуканим, потужним або продуктивним обійдуться у копієчку, добряче збільшуючи початкову вартість. Якщо ви виконуватиме незначне буксирування, зверніть увагу на щось менш габаритне.

Нове у 2018 році

У 2018 році F-150 отримав більш потужний та економний базовий двигун, опційний дизельний турбодвигун, оновлений екстер’єр, автоматичну коробку на 10 ступенів, нові функції безпеки та покращив буксирувальні можливості.

Враження від їзди

Новий 3.3-літровий базовий двигун легший і потужніший за 3.5-літровий силовий агрегат, на зміну якого він прийшов. Бонусом стала покращена економія пального. Загалом, це чудовий двигун для щоденного, безпроблемного використання. Надзвичайної швидкості очікувати не варто, але набрану потужність він утримує добре. Складається враження, що буксирування не вимагає ніяких зусиль. Друге покоління 2.7-літрового V6 турбодвигуна EcoBoost пропонує на 34 Нм більше, а отже Форд Ф-150 з ним має кращий показник прискорення. Те, як цей силовий агрегат поєднує швидкість, потужність та економічність, зробить його улюбленцем серед водіїв. 5.0-літровий V8, натомість, пропонує більш лінійне і природнє прискорення. Версія SuperCrew гарантує просторий салон та комфортну їзду. Підвіска і гальма були розроблені таким чином, щоб продуктивність пікапу ніяким чином не залежала від завантаженості.

Найкращі характеристики

Новий 2.7-літровий V6 EcoBoost двигун має стільки ж крутного моменту, що і доступний 5.0-літровий V8, але переважає останнього в плані економії пального. Крім того, з ним F-150 здатний буксирувати 3.855 кг. Такі показники дозволили йому стати найкраще продаваним двигуном лінійки.

В процесі паркування система «Pro Trailer Backup Assist» дозволяє водієві задавати команду «ліворуч» або «праворуч» та переглядати як F-150 гальмує на екрані. Система інформування про сліпі зони працює не тільки з самим пікап, а й з причепом. А камера на 360о полегшує процес приєднання причепу.

Детально про автомобіль Ford F-150

Інтер’єр

Масивний, привабливий салон F-150 сповнений практичності. У 2018 році з’явилися нові кольори, чимало прикольних елементів, адаптивний круїз-контроль, який здатний повністю зупинити причеп, 4G LTE Wi-Fi точка, активна система допомоги паркуванню та функція зачитування повідомлень вголос інформаційно-розважальної системи Sync 3.  Версія SuperCrew (два ряди сидінь) вражає кількістю простору, не меншою ніж у великих седанів. А зважаючи на пласку підлогу зручним залишається навіть центральна задня позиція.  

Екстер’єр

Габаритний пікап від Ford продовжує використовувати алюмінієвий корпус військового класу, але у поточному році відбулися суттєві зміни, які уподібнили F-150 до більшого брата Super Duty. Стилізація решітки радіатора, головні фари та дизайн коліс допомагають розрізняти комплектації. Окрім привабливої зовнішності подбали розробники і про дійсно необхідне. Так, двері багажного відділення доступні з видвижною підніжкою, що покращує доступ. Такі самі підніжки присутні збоку.

Базова комплектація

Базовою моделлю стала XL зі звичайною кабіною та приводом на два колеса. Вона пропонує пристойний перелік оснащення, що дозволяє покупцеві, який зосереджений на виконанні тяжкої, повсякденної роботи, отримати все необхідне і заощадити кошти. Пікапи з 3.3-літровим двигуном і шестиступінчастою автоматичною коробкою передач отримали систему стоп/старт та посилену раму. Система допомоги при старті на підйомі, контроль стабілізації причепа, 17-дюймові колеса та кондиціонер увійшли до переліку стандартного оснащення.

Опційне обладнання

Ford F-150 2018 року має комплектації вищого рівня на кшталт King Ranch, Platinum і Limited. Доступними опціями стали: підігрів передніх і задніх сидінь, охолодження і масаж передніх сидінь, аудіосистеми «Sync 3», «Bang&Olufsen Play» та «Sony». На допомогу передбачені адаптивний круїз-контроль та бічні підніжки, які з’являються при відкриванні дверей і зникають при їх закриванні. Про безпеку дбають надувні задні ремені безпеки і система інформування про сліпі зони. Окремою опцією стала система повного приводу.

Технічні характеристики Ford F-150

У 2018 році Ford F-150 доступний з шістьма двигунами, серед яких новий 3.0-літровий силовий агрегат, презентація якого відбудеться трохи згодом у модельному році. Новим базовим двигуном став 3.3-літровий V6 на 290 кінських сил та 359 Нм, він переважив свого попередника за потужністю та є єдиним цього року, який у пару отримав шестиступінчасту автоматичну коробку. Споживає пікап 12.4 л/100км у міському, 9.5 л/100км у заміському та 10.7 л/100км у змішаному циклах. Популярний 2.7-літровий V6 EcoBoost потішить 325 кінськими силами та 542 Нм. Йому у пару дісталася автоматична коробка на 10 ступенів. Витрата пального Ford F-150 становить 11.8 л/100км у місті, 9.1 л/100км за його межами та 10.7 л/100км у середньому. 5.0-літровий V8 двигун запропонує 395 кінських сил та 542 Нм. Споживає він у парі з приводом на задні колеса 13.9 л/100км у міському, 10.3 л/100км у заміському та 12.4 л/100км у змішаному циклах. Представлено також дві версії 3.5-літрового V6 турбодвигуна. У першому випадку маємо 375 кінських сил і 637 Нм. У другому, для моделі Ford F-150 Raptor, 450 коней та 692 Нм.   

Відео тест-драйв Ф-150 2018

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura RDX 2018
Огляд тест-драйву: Acura RDX 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2018