Огляд тест-драйву: Ford F-250 2018

18 вересня 2018

Сучасна лінійка Ford F-250 Super Duty поєднує максимальну спроможність з сучасними технологіями і зручностями. Спектр пікапів варіює від вишуканих, майже люксових моделей до фактично вантажівок, придатних для надважкої роботи. Минулого року відбувся редизайн, що додало свіжості. Пікап виграв від полегшення конструкції і зменшення рівня споживання пального. Компанія вирішила не хімічити з формулою Ford F-250 2018 року. Перед нами знайомий важковаговик, який пропонується у комплектаціях: XL, XLT, Lariat, King Ranch і Platinum. Моделі XL і XLT навряд чи можна побачити на паркувальних майданчиках перед торговими центрами або салонами краси, це справжні робочі конячки. Топові King Ranch і Platinum цілком природно виглядатимуть перед будівлями великих офісів. Декілька варіантів силових агрегатів дозволяють обрати необхідний аспект: вантажопідйомність, буксирування, витривалість або комфорт. Очікується, що одним з фаворитів покупців стане новий дизельний 6.7-літровий турбодвигун, так само як і перевірений 6.2-літровий V8. Але до вибору треба підходити з розумом, адже повністю оснащений Ford F-250 вразить ціною.  

Огляд тест-драйву: Ford F-250 2018

Вам сподобається

Якщо вам потрібен автомобіль, який здатний бути однаково витривалим і вишуканим, зверніть увагу на Ford F-250 Super Duty. Вражаючі буксирувальні можливості і здатність виконувати надскладні завдання стали бонусами Super Duty.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Які б додатки не пропонувала компанія, розміру F-250 це не змінить, тому тим, хто особливо гостро реагує на процес паркування і маневрування в обмеженому просторі, варто розглянути інші варіанти. Крім того, новий листовий метал ще не встиг пройти випробування часом. При бажанні зробити свій пікап більш комфортним чи навіть вишуканим, варто пам’ятати про ціну, яка стрімко зростає.

Нове у 2018 році

Зважаючи на минулорічне оновлення, єдиною новиною цього року стала доступність допоміжної системи управління.  

Враження від їзди

Великий і м’язистий наче захисник з американського футболу Ford F-250 може бути спритним наче танцівник. Доступний пікап з двома двигунами, обидва мають V8 конфігурацію і компонуються шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Від початку привід задній, але доступна система повного приводу. Стандартним став 6.2-літровий V8 двигун на 385 кінських сил і 583 Нм. З ним пікап здатний буксирувати до 3.484 кг. Щоправда, водієві доведеться рахуватися з налаштуваннями керма. Тих, кому звичайних буксирувальних можливостей виявиться замало, зацікавить дизельний 6.7-літровий V8 турбодвигун на 440 кінських сил і 1254 Нм. З ним Ford потягне до 14.515 кг. З такою потужністю навіть важко уявити завдання, з яким би не впорався пікап. Сучасний Super Duty використовує раму драбинного типу, яка у порівнянні з останнім поколінням зміцніла у 24 рази. Нова передня радіальна штанга підвіски допомагає «згладити» недосконалості дороги, а переглянута задня підвіска контролює ситуацію позаду. Габаритному Super Duty доступне рульове управління з перемінним передаточним числом, завдяки якому рульова рейка може пришвидшитись або уповільнитись на значній швидкості. Чудова річ для уникнення втоми водіям, які постійно мають справу з обмеженими майданчиками. Технічні характеристики Ford F-250 не змусять хвилюватися навіть при виконанні складних завдань.

Найкращі характеристики

Компанія Ford врахувала проблеми, з якими водії можуть зіткнутися при габаритах F-250, і запропонувала рульове управління із змінним передавальним числом. Саме завдяки цій розумній системі рульова рейка може прискоритися або сповільнитися на значній швидкості.

Ще одною явною перевагою став набір з семи камер, з якими водій отримує 360о огляду.

Детально про автомобіль Ford Super Duty F-250

Інтер’єр

Моделі вищої комплектації приємно вражають відчуттям комфорту і вишуканості. З завданням перевезення пасажирів і вантажу без докладання надмірних зусиль впораються всі моделі, це вантажівка врешті решт. Салони сучасних пікапів можуть бути навіть приємнішими, ніж деякі автомобілі класу люкс. У випадку з люксовими брендами ви платите за ім’я, а Ford Super Duty Platinum на 75% копіюючи відомі салони, гарантує власну харизму і функціональність. Комфортом вражають передні сидіння. Модель King Ranch потішить чисельними відсіками для зберігання особистих речей. Сидіння можуть мати різну форму і, навіть, доповнюватися функцією масажу. Моделі нижчої комплектації отримали стерпну тканинну обшивку сидінь і стійкий до подряпин пластик поверхонь.

Екстер’єр

Новий Ford F-250 не переплутаєш з іншим автомобілем на парковці. Перед нами практичний і функціональний пікап. Можливо, нинішня версія трохи збавила оберти в плані епатажності, але вона в жодному разі не губиться у потоці автомобілів. Хромовані стійки живлення, які проходять вздовж решітки радіатора, оточують С-подібні фари. Виразні вигини листового металу, продумані ручки дверей і майстерні елементи додають вишуканості творінню Ford. Незважаючи на габарити, кузов виглядає пропорційним.

Базова комплектація

Базові моделі XL і XLT оснащені дуже скудно. Це і не дивно, адже в першу чергу вони зосереджені на виконанні роботи. Для комфорту пасажирів створювалися Lariat, King Ranch і Platinum. Наприклад, модель XL позбавлена електроприводу вікон, замків, дзеркал і CD програвача, на Bluetooth годі сподіватися. Модель XLT поверне деякі з цих аспектів, додавши від себе: тканинну обшивку сидінь, камеру заднього виду, базову інформаційно-розважальну систему з LCD екраном. Моделі Lariat отримали: шкіряну обшивку, 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, електропривод педалей, 8.0-дюймовий інформаційний дисплей та 18-дюймові колеса. Модель King Ranch потішить: підігрівом і охолодженням передніх сидінь, унікальною шкіряною обшивкою, автоматичним клімат-контролем та преміум аудіосистемою.

Опційне обладнання

Моделі King Ranch пропонують власну родзинку, їх можна доповнювати опціями майже до безкінечності. І без того добре оснащену Platinum можна доповнити підніжками з електроприводом і 20-дюймовими колесами. Якщо бюджет дозволяє, варто звернути увагу на дві речі. Нещодавно Ford зробили доступним рульове управління з перемінним передаточним числом. Ця розумна система значно полегшує життя водія. Ще одним обов’язковим елементом, якщо є достатній запас коштів, став набір з 7 камер, розташованих навколо кузова Super Duty. Завдяки ним процес приєднання причепа або паркування перестане бути проблемою.

Відео тест-драйв Форд Ф-250 2018

Під капотом

Базовим став 6.2-літровий V8 двигун на 385 кінських сил і 583 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Окремо доступна система повного приводу. В якості альтернативи пропонується дизельний 6.7-літровий V8 турбодвигун на 440 кінських сил і 1254 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Impala 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Impala 2018