Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2018

20 червня 2018

Великий і придатний для сімейного використання, Ford Taurus це найбільший і найдорожчий седан бренду. Перебуваючи у шостому поколінні, ford taurus 2018 тішить комфортом, тишею і вишуканістю деталей. Він вміщує п’ятьох людей, має хороший вантажний об’єм і доступний повний привід. Бонусом став V6 двигун на 288 кінських сил. На розсуд покупця представлено комплектації: SE, SEL і Limited. Продуктивна модель SHO виділяється за рахунок надпотужного V6 турбодвигуна. Седан ford taurus конкурує з Toyota Avalon, Chevrolet Impala, Dodge Charger, Kia Cadenza та Buick LaCrosse. Трохи відстаючи від суперників, творіння  Ford гарантує збалансовану стартову ціну.

Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2018

Вам сподобається

Великий Taurus має зручний салон, містке багажне відділення і потужний двигун. Для більшої впевненості пропонується система повного приводу. Бонусом стала інформаційно-розважальна система Sync 3 з Apple CarPlay і Android Auto.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто хоче отримати гібридну модель, варто розглянути Toyota Avalon. Бажаючим відчути максимум потужності, є сенс поглянути на Dodge Charger Hellcat з двигуном на 707 кінських сил.

Нове у 2018 році

З поточного року більше недоступний 2.0-літровий чотирьохциліндровий EcoBoost, який був самим економним у всій лінійці. Запропоновано два нових кольори «Blue Metallic» і «Burgundy Velvet Metallic».

Враження від їзди

З 288 кінськими силами 3.5-літрового V6 двигуна у Taurus вдосталь потужності, щоб доставити вас у будь-який пункт призначення. Це не спортивний седан, йому не вгнатися за BMW 5 Series у поворотах, але набір швидкості ніколи не стане проблемою, незважаючи на застарілу шестиступінчасту акпп ford taurus. Модель SHO з повним приводом і 365 кінськими силами вважається швидкою для класу, досягаючи сотні за 5.2 секунди. До того ж, вона краща в плані управління, чому сприяють спортивно налаштована підвіска і 20-дюймові колеса. Щоправда, їй бракує плавності інших представниць лінійки. Незважаючи на майже 5.2 метра у довжину, седан не відчувається незграбним. Найкраще розкрити потенціал автомобіля можна на відкритих, шосейних дорогах, щоправда, водієві варто готуватися до не дуже хорошої видимості через широкі стійки даху. Загалом, технічні характеристики ford taurus дозволяють стверджувати, що перед нами комфортний, продуктивний седан із затишним салоном і плавним ходом.

Найкращі характеристики

Інформаційно-розважальна система Sync 3 стандартна для моделей Limited і SHO. Вона включає 8.0-дюймовий сенсорний екран з стилем керування як у смартфона, плюс функцію розпізнавання голосу. До складу увійшли: HD радіо, Apple CarPlay і Android Auto.

Незважаючи на вкрай позитивні показники стандартного V6 двигуна, Ford  запропонувала 3.5-літровий V6 турбодвигун на 365 кінських сил. Він стандартний для повнопривідних моделей SHO. Досягаючи сотні за 5.2 секунд, вона обходить BMW530i.

Детально про автомобіль Ford Taurus

Інтер’єр

Незважаючи на загальну привабливість, салон седану відчувається трохи застарілим і є не таким просторим, як того можна очікувати. Оснащений п’ятьма пасками безпеки, автомобіль більше підійде чотирьом людям, особливо у тривалих подорожах. Візуально зменшують простір широкі стійки даху. Рівень комфорту передніх сидінь високий, зокрема якщо згадати про доступні функції масажу, підігріву та охолодження. Багатофункціональне рульове колесо і система голосового контролю керують більшістю функцій.

Екстер’єр

Перед нами великий автомобіль. Нинішній Taurus майже такий самий, як деякі позашляховики, але виглядає меншим завдяки продуманим лініям і атлетичній структурі з видовженим капотом і вкороченою задньою частиною. Топова SHO виділяється за рахунок 20-дюймових коліс, унікального облицювання та заднього спойлера.

Базова комплектація  

До комплектації базової моделі потрапили: камера заднього виду, інтегрована музична і телефонна система Sync, 18-дюймові колеса, складні у співвідношенні 60/40 задні сидіння, рульове колесо, яке регулюється по куту і вильоту, електропривод водійського сидіння, елементи управління на кермі, електропривод вікон та система «MyKey» від Ford. Стандартна аудіосистема має 6 динаміків і CD програвач. Про безпеку дбають: електронна антипробуксувальна система, контроль стабільності та чисельні подушки.

Опційне обладнання

Нинішній Taurus пропонує ряд пакетів та окремих опцій. Так, моделі Limited можна доповнити люком з електроприводом. Комплектація моделі SEL розширюється за рахунок: функції доступу без ключа, кнопкового запалювання та інформаційно-розважальної системи Sync 3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном. Приємних відчуттів додадуть: масажна функція передніх сидінь, підігрів керма, склоочисники з сенсорами дощу та круїз-контроль. Окремо доступна аудіосистема «Sony» з 12 динаміками. Аспект безпеки підсилюють система інформування про сліпі зони та попередження про перехресний рух.

Під капотом

У поточному році стандартний двигун ford taurus це 3.5-літровий V6 на 288 кінських сил та 344 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. З повним приводом витрата пального становить 13.0 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському та 11.2 л/100км у змішаному циклах. Продуктивна модель SHO отримала 3.5-літровий V6 турбодвигун на 365 кінських сил та 475 Нм. Як вже зазначалося, сотні седан досягає за 5.2 секунди. У даному випадку витрата пального форд таурус становить 13.8 л/100км у місті, 9.4 л/100км за його межами та 11.8 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2018
Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2018