Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2018

19 червня 2018

Не такий великий і просторий як перше покоління, сучасний GMC Acadia краще вписується  у сучасний світ з компактнішими розмірами і вишуканим салоном, не позбавленим практичності. Позашляховик позиціонує стиль, знайомий для Yukon і Canyon, але при більш міській зовнішності. На відміну від своїх вантажівко-подібних братів, Acadia має тугішу підвіску для кращої керованості і набір технологічних мастхевів, включно з Apple CarPlay і Android Auto. Покупці можуть обирати між чотирьох і шестициліндровими двигунами, переднім і повним приводом та конфігурацією на 5,6 або сім пасажирів. Сенс купити gmc acadia з’явиться у всіх, хто зацікавлений у вишуканому, практичному салоні та комфортному пересуванні.

Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте позашляховик середнього розміру з виразною стилізацією, вибором двигунів і варіантів розміщення на додачу з сучасними технологіями, gmc acadia 2018 стане чудовим варіантом. А зважаючи на більш ніж хороший базовий перелік, ціна gmc acadia перестає спантеличувати.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ваш позашляховик обов’язково повинен мати гібридну установку або буксирувати більше 1.815 кг, Toyota Highlander Hybrid або Ford Explorer підійдуть краще. Покупцям, націленим на максимальний вантажний простір та вісім посадочних місць, варто поглянути в сторону GMC Yukon.

Нове у 2018 році

У поточному році позашляховик отримав: рульове колесо з підігрівом, нові 20-дюймові колеса і  систему попередження про тиск у шинах. 3.6-літровий V6 двигун став стандартним для комплектації SLE-1 з повним приводом, а модель All-Terrain нині пропонується у конфігурації на 5,6 і 7 пасажирів.

Враження від їзди

Можливо, Acadia це не найбільший і не найспритніший позашляховик ринку, але пропорційність та менша вага роблять його одним з найприємніших в плані керованості. Невеликий радіус розвороту грає на руку маневреності, а посилена платформа і підвіска, яка дісталася від Cadillac CT6, дозволяють обійти Honda Pilot і Nissan Pathfinder. Моделі Denali пропонують систему плавності ходу «Continuously Variable Ride Control», яка покращує управління на звивистих дорогах та комфорт їзди під час тривалих подорожей. Технічні характеристики gmc acadia гарантують необхідну впевненість і бажану зручність. Стандартний 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун економний, але не дуже потужний. Тим, кому потрібно постійно навантажувати автомобіль або отримати повний привід, варто обрати 3.6-літровий V6 з більшим запасом потужності.

Найкращі характеристики

Дозволяючи водієві обирати манеру поведінки двигуна і коробки передач, селектор пропонує спеціальний режим Trailer/Tow режим. У комплектації All-Terrain режим їзди по бездоріжжю замінюється на більш агресивні налаштування, а моделі з повним приводом можуть економити пальне з режимом 2x4, не постачаючи потужність на задні колеса у разі відсутності необхідності.

Серед чисельних моделей, особливої згадки вартує Acadia All-Terrain. Вона отримала систему повного приводу «Active Clutch» для кращого зчеплення як на звичайних, так і на позашляхових ділянках. А система контрольованого спуску з гори підтримує необхідну швидкість для збереження контролю.

Детально про автомобіль GMC Acadia

Інтер’єр

Не такий великий як раніше, салон Acadia гарантує відчуття високої якості завдяки сучасному дизайну, м’яким поверхням і активній шумоізоляції. Незважаючи на те, що нинішня колісна база така сама як у п’ятимісного GMC Terrain, архітектура Acadia дозволяє розмістити три ряди сидінь, придатних для дорослих. Другий ряд, представлений як суцільним сидінням, так і капітанськими кріслами, оснащений системою «Smart Slide» для полегшення доступу до третього ряду. Обидва ряди складаючись, збільшують вантажний об’єм з базових 0.3 до вражаючих 2.2 м3.

Екстер’єр

Нинішній римейк має більш вишуканий, але все ще масивний вигляд, який більше нагадує кросовер, ніж повноцінний позашляховик. Еволюція ключових елементів дизайну простежується у решітці радіатора, облицюванні, арках крил та інших деталях. Кузов має заокруглені та більш аеродинамічні контури, а вітрове скло розташоване під крутішим кутом. Топова модель Denali підкреслює свою винятковість за допомогою елементів освітлення, блискучих, 20-дюймових коліс та додаткової дози металевих деталей. Нова модель All-Terrain наголошує на авантюрному характері чорними, хромованими акцентами і темними 18 або 20-дюймовими дисками коліс.

Базова комплектація

Навіть базова модель SL постачається з тризонним клімат-контролем, чисельними підсилювачами, 7.0-дюймовим, кольоровим, сенсорним екраном, функціями доступу і старту без ключа, підтримкою Apple CarPlay/Android Auto, точкою 4G Wi-Fi, п’ятьма USB-портами та першою в галузі системою нагадування задніх сидінь. Перейшовши до моделей SLE/SLT, ви отримуєте: електропривод дверей багажника, 8.0-дюймовий сенсорний екран з IntelliLink і SiriusXM супутниковим радіо, шкіряну обшивку, аудіосистему «Bose» і навігаційну систему. Моделі Denali і All-Terrain додадуть декілька косметичних штрихів та повний набір систем допомоги водієві.

Опційне обладнання

Додаткові елементи залежать від комплектації, наприклад, система повного приводу не доступна для SL. Розраховувати на повний привід ви можете у SLE-1, так само, як на V6 двигун і розважальну систему для задніх сидінь. Комплектація моделі SLE розширюється за рахунок аудіосистеми «Bose», покращеної інформаційно-розважальної системи та панорамного люку даху на дві панелі.  Пакет «Driver Alert I» подбає про наявність системи попередження про сліпі зони збоку, системи попередження про перехресний рух позаду і системи допомоги при паркуванні. Всі зазначені елементи стандартні для Denali, базу якої можна поповнити пакетом «Driver Alert II» з функцією виявлення пішоходів та системою попередження про можливе зіткнення з автоматичним гальмуванням на низьких швидкостях.

Під капотом

Базовим став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 194 кінських сили і 258 Нм. Компонується він шестиступінчатою автоматичною коробкою передач. З приводом на передні колеса витрата пального становить 11.2 л/100км у міському і 9.0 л/100км у заміському циклах. З повним приводом показники зростають до 13.0 і 9.4 л/100км відповідно. Більше потужності, а саме 314 кінських сил і 368 Нм, пропонує 3.6-літровий V6 двигун. Пару йому складає та сама коробка передач. Задньопривідні моделі gmc акадія витрачають 13.0 л/100км у місті та 9.4 л/100км за його межами. З повним приводом витрата залишиться незмінною.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2018
Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2018