Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2018

14 червня 2018

Створений у Техасі і перебуваючи у четвертому поколінні, GMC Yukon і його більшенький братик Yukon XL стануть чудовим варіантом для активних сімей або тих, кому потрібно багато буксирувати. Новий gmc yukon - це повнорозмірний позашляховик, який вміщує вісьмох людей і пропонує чимало сучасних систем безпеки. Моделі SLE і SLT отримали 5.3-літровий V8 двигун на 355 кінських сил, у той час, як gmc yukon denali 2018 може похвалитися 6.2-літровим V8 на 426 коней і автоматичною коробкою передач на десять ступенів від Cadillac Escalade. Це найбільша кількість кінських сил у сегменті, в якому Yukon змагається з Ford Expedition, Nissan Armada, Toyota Sequoia, Chevy Tahoe і Suburban.

Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2018

Вам сподобається

Якщо розмір має значення, розгляньте варіант GMC Yukon. Він дійсно великий. А на фоні ще більшого GMC Yukon XL 2018 сучасні Nissan Armada і Toyota Sequoia виглядають як хетчбеки. Не позбавлений велетень зовнішньої привабливості, вишуканості і чималого переліку бажаних функцій.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібен надійний перевізник на сімох-вісьмох пасажирів, на ринку представлені більш економні варіанти, на кшталт Honda Pilot, Mazda CX-9 і GMC Acadia. До того ж, ціна gmc yukon 2018 вища, ніж у Chevy Tahoe і Suburban.

Нове у 2018 році

Компанія підвищила рівень напруги з топовою моделлю Denali. У її передній частині з’явилася нова, скульптурна, хромована решітка радіатора з активними повітряними затворами, які перекривають потік повітря на високих швидкостях для економії пального. Новинками стали ксенонові фари зі світлодіодними акцентами й автоматична коробка передач на десять ступенів. Отож, принаймні, один з gmc yukon отримав тюнінг.

Враження від їзди

На дорозі новий GMC Yukon поєднує технічні характеристики повноцінного седану, масивного позашляховика і, навіть, тягача. Автомобіль гарантує плавність, комфорт і затишок ходу, доповнені маневреністю, потужністю і легкістю при їзді у місті. А як великий автомобіль лякає міських завсідників, даючи водієві можливість дивитися на всіх зверху вниз. Базовим став 5.3-літровий V8 двигун на 355 кінських сил. Видимість відмінна, управління легке, а їзда зручна. Обравши модель Denali, ви отримуєте 6.2-літровий V8 двигун на 426 кінських сил і автоматичну коробку передач на десять ступенів. Точки перемикання плавні і точні. Кращим стає момент розподілу потужності. Як результат маємо необхідну силу, у найкращому розумінні слова. Бонусом моделі стала система «Magnetic Ride Control» з амортизаторами, які підлаштовуються під дорожні умови.

Найкращі характеристики

У моделях SLT і Denali передбачене розумне сидіння водія «Safety Alert», яке починає вібрувати у разі виникнення небезпечної ситуації, замість традиційного аудіо сигналу. Запатентована система співпрацює з попередженням про можливе зіткнення і попередженням про перехресний рух позаду.

Двоступенева роздаткова коробка «Autotrac» розподіляє потужність на задні колеса, поки не виявить буксирування коліс, після чого автоматично задіює всі чотири колеса. Окрім того, вона дозволяє водієві особисто вмикати повний привід на будь-якій швидкості. Тим, хто полюбляє прогулянки по битим шляхам, сподобається наявність найнижчого діапазону передач.

Детально про автомобіль GMC Yukon

Інтер’єр

Опинившись всередині GMC Yukon, зокрема Denali, водій зрозуміє куди вклав стільки грошей. Майстерно виконані плавні лінії привертають увагу, матеріали вражають якістю, а елементи управління тішать простотою використання. Сидіння зручні, другий ряд цілком придатний для дорослих пасажирів. Третій ряд краще залишити дітям, але у версії XL там розмістяться дорослі. Якщо необхідності у використанні третього ряду немає, його можна повністю скласти і збільшити вантажний простір. Салон gmc yukon вартий уваги.

Екстер’єр    

Дизайнери Yukon мали не легке завдання. Розробити стилізацію великого позашляховика, який би виглядав розкішніше, ніж Chevy Tahoe, і був не менш вишуканий, ніж Cadillac Escalade. У результаті отримали красунчика зі спокусливим вигинами і сильним профілем. Усі моделі можуть похвалитися листовим металом, а Denali ще й новою хромованою решіткою радіатора, ксеноновими фарами і світлодіодними денними ходовими вогнями. Стандартними стали 18-дюймові колеса, але можна розраховувати і на 22-дюймові.

Базова комплектація

Базова модель Yukon SLE пропонує хороший перелік оснащення, за яке, щоправда, доведеться чимало заплатити. Так, у базу увійшли: передні і задні сенсори паркування, камера заднього виду, інформаційно-розважальна система IntelliLink з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, AM/FM/SiriusXM, Bluetooth, 4G LTE Wi-Fi точка та інше. Модель SLT додасть: шкіру, підігрів і вентиляцію передніх сидінь, автоматичне складання 2-го і 3-го рядів, пакет «Enhanced Driver Alert» і функцію відкривання дверей багажника без рук. Топова Denali постачається з 6.2-літровим V8 двигуном, покращеним інтер’єром та системою «Magnetic Ride Control».

Опційне обладнання

Позашляховики Yukon одні з небагатьох, які все ще доступні з суцільним переднім сидінням, що збільшує кількість посадочних місць до дев’яти. Передбачені капітанські крісла другого ряду. Модель SLE можна доповнити пакетами «Enhanced Driver Alert» і «Convenience» з електроприводом дверей багажника, електроприводом педалей і дистанційним відкриванням дверей. Моделі SLT і Denali доповнить пакет «Open Road» з навігацією, розважальною системою задніх сидінь і люком даху. Пакет «Trailering» підвищить буксирувальні можливості автомобіля до 3.855 кг.

Під капотом

Стандартним став 5.3-літровий V8 двигун на 355 кінських сил і 519 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. З приводом на всі колеса витрата пального становить 14.7 л/100км у міському, 10.2 л/100км у заміському і 12.5 л/100км у змішаному циклах. Виняткову потужність, а саме 426 кінських сил і 623 Нм, пропонує 6.2-літровий V8 двигун. Він компонується десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата пального gmc yukon перебуває на рівні 16.4 л/100км у місті, 10.7 л/100км за його межами і 13.5 л/100км у середньому.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2018
Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2018