Огляд тест-драйву: Honda Civic 2018

4 липня 2018

Багаторічний бестселер, просторий та економний Honda Civic став взірцем для класу, до якого відносяться Toyota Corolla, Chevy Cruze, Ford Focus, VW Golf і Jetta, Mazda3, Hyundai Elantra і Kia Forte. Новий Civic пропонується як седан, купе і хетчбек. Доступним став турбодвигун на 320 кінських сил. Здобутком автомобіля є найвищий рівень надійності. Новачок представлений у семи комплектаціях, включно з базовою LX, продуктивною Si та легендарною Honda civic type r 2018. З таким різноманіттям моделей, захоплюючим управлінням, збалансованим рівнем споживання пального та беззаперечною надійністю, Civic неодноразово ставав найкраще продаваним автомобілем року.

Огляд тест-драйву: Honda Civic 2018

Вам сподобається

Стильний і сповнений останніми технологіями безпеки, Honda civic 2018 хороший варіант для всіх, хто шукає просторий, економний та надійний автомобіль, здатний приносити задоволення. Ентузіастам до смаку припадуть Civic Si у кузові седан або купе. Бонусом лінійки став легендарний хетчбек civic type r.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Незважаючи на чисельні типи кузова та двигуни, творіння Honda не для всіх. Тим, кому потрібен повний привід, варто розглянути Subaru Impreza. Бажаючим отримати дизельні седан або хетчбек, слід поглянути в сторону Chevy Cruze. Шанувальники гібридів не прогадають з Toyota Prius, Kia Niro і Hyundai Ionic.

Нове у 2018 році

У минулому році до лінійки приєднався хетчбек. Окрасою модельного ряду став Type R з потужним двигуном. У поточному році змін не відбулося.

Враження від їзди

Компанія стверджує, що її тривала історія участі у перегонах позитивно відображається на створенні звичайних автомобілях. Хоча пряму залежність між Honda, який виграв перегони 2017 року, та новим Civic побачити складно, останній виграв від появи турбодвигуна та формули бренду, в якій поєдналися практичність, економічність, щоденний комфорт та спортивна харизма. Автомобіль приємний в управлінні, це стосується навіть базової моделі з 1.6-літровим чотирьохциліндровим двигуном і шестиступінчастою механічною коробкою передач. Менший, але потужніший 1.5-літровий турбодвигун, потішить хорошим розгоном. Варто очікувати, що більшість покупців зупиниться на хонда цівік автомат, тут на них чекає варіатор, який вважається одним з найкращих. Стандартний Civic не такий спритний у поворотах як Mazda3, але все одно належить до лідерів сегменту.

Найкращі характеристики

Пакет систем безпеки і допомоги «Honda Sensing» вражає не тільки багатофункціональністю, але і збалансованою ціною. До нього входять: адаптивний круїз-контроль, система пом’якшення наслідків з’їзду з дороги, попередження про можливе зіткнення, утримання смуги руху та система попередження і зменшення наслідків зіткнень, яка автоматично активує гальма.

Система «Honda Lanewatch», стандартна для моделей EX, EX-L і Sport Touring, додає камеру до дзеркала зі сторони пасажира для усунення сліпих зон. Кожного разу, як вмикається правий сигнал повороту, камера відображає поточне зображення крила на сенсорному екрані салону.

Детально про автомобіль Honda Civic

Інтер’єр

Салон сповнений матеріалів преміум якості та високоякісного пластику. Між тим, компанія зіткнулася з проблемою ергономіки, оскільки використання нового сенсорного екрану може відволікати. Як би не було, але великий екран слугує центром контролю аудіосистеми, Apple CarPlay та опційної навігації. Автомобілі Honda позиціонують відмінне співвідношення ціни-якості. Нова ідея хонда цівік потішить багатьох покупців. Седан побалує простором позаду, але остерігайтесь широких порогів при посадці і висадці. При 0.4 м3 багажне відділення седану вміщує чимало речей. Хетчбек пропонує 0.7 м3 при розкладених сидіннях та майже 0.6 м3 додатково при складених.  

Екстер’єр

Бренд ризикнув з новим дизайном Civic і це окупилося. Смілива форма автомобіля привертає увагу агресивною передньою частиною, видовженою, низькою і широкою посадкою та C-подібними задніми фарами. Седан і купе отримали елегантний, похилий дах, а хетчбек виділяється за рахунок округлої задньої частини, високо розміщеного спойлера і фейкових вентиляційних отворів заднього бампера. Хетчбеки Sport і Sport Touring можна відрізнити завдяки двом центральним вихлопним патрубкам, а новий Si вразить гострішим облицюванням.

Базова комплектація

Маючи три типи кузова, хонда цівік пропонує багато комплектацій. Найдешевший седан постачається з автоматичним клімат-контролем, камерою заднього виду, заднім сидінням, яке складається, AM/FM аудіосистемою на 4 динаміки, USB-портом, Bluetooth та 5.0-дюймовим екраном. Модель EX отримала: автоматичну коробку передач, дистанційний старт, люк даху та покращену інформаційно-розважальну систему з 7.0-дюймовим сенсорним екраном з Apple CarPlay/Android Auto.

Опційне обладнання

Перейшовши до моделі EX-T в кузові седан або купе, покупець отримає менший, але більш потужний турбодвигун. Інші елементи, які на пряму залежать від комплектації, це шкіряна обшивка, підігрів передніх і задніх сидінь, навігаційна система, система моніторингу сліпих зон «LaneWatch» з камерою, електропривод водійського сидіння та двозонний, автоматичний клімат-контроль. Найбільш рекомендованим пакетом для будь-якого Civic є «Honda Sensing» з переліком систем, які вказувалися вище.

Відео тест-драйв Хонда Цівік 2018

Під капотом

Базовим для седана став 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 123 кінських сили і 152 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід у всіх Civic на передні колеса. Розгін з такими показниками відбувається за 10.6 секунди. Витрата пального становить 9.2 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському і 7.0 л/100км у змішаному циклах. 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує 182 кінських сили і 220 Нм. З механічною коробкою розгін відбувається за 8.1 секунду, витрата пального перебуває на рівні 5.8 л/100км у змішаному циклі. З варіатором сотні автомобіль досягне за той же час, але витрата зросте до 6.0 л/км у змішаному циклі. Окрасою лінійки став хетчбек Type R з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 320 кінських сил і 400 Нм. Відмітки у 100 км/год він досягає за 5.8 секунди, витрачаючи 7.7 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2018