Огляд тест-драйву: Honda Civic 2019

15 січня 2019

Сучасний Honda Civic продовжує слугувати взірцем того, яким має бути компактний автомобіль. У той час як суперники типу Toyota Corolla, Mazda3, Chevy Cruze і Kia Forte доступні лише з чотирма дверима, Civic все ще тішить можливістю придбати хетчбек. Крім того, Civic гарантує широкий діапазон цін і моделей, починаючи економним LX, продовжуючи спортивним Si і закінчуючи вражаючим Honda Civic Type-R. Не забули розробники і про безпеку, оснастивши автомобіль набором «Honda Sensing». Поверх всього, творіння Honda залишається чемпіоном в аспекті цін перепродажів.

Огляд тест-драйву: Honda Civic 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте привабливий компактний седан з непоганим салоном, високим рейтингом надійності, хорошим переліком двигунів і моделей, авто Honda Civic 2019 до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть Civic може помітно додати у ціні при переході до моделей вищої комплектації. А стилізація за тих самих умов може виявитися аж занадто виразною для декого. Покупці, зосереджені на системі повного приводу, можуть поглянути в сторону Subaru Impreza. Ті, хто тяжіють в сторону дизельних або гібридних варіантів, щасливим стануть з моделями Chevy, Toyota, Kia і Hyundai.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік Civic трохи освіжили, додавши переглянуті елементи управління для аудіо та системи підігріву. Автомобіль нині можна замовити у кузові седан і хетчбек. Набір безпеки «Honda Sensing» увійшов у базу всіх моделей окрім спортивної. Шестиступінчаста механічна коробка передач більше не доступна моделям з 1.5-літровим турбодвигуном.

Враження від їзди

Компанія стверджує, що її тривала історія участі у перегонах стала відправною точкою успіху, яка допомагає випереджати суперників. У випадку седанів і хетчбеків Civic 2019 нам залишається просто погодитися. 1.5-літровий турбодвигун потішить як грайливою натурою, так і помірним апетитом. Навіть стандартний двигун приємно вражає динамікою та запасом потужності, особливо у парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Нажаль, варіатор, який став з нинішнього року єдиним варіантом для турбодвигуна, залишає бажати кращого. При бажанні отримати більше потужності, варто подивитися в сторону моделі Type-R з 320 кіньми під капотом та виключно механічною коробкою. Технічні характеристики Honda Civic 2019 дозволяють всім його моделям бути набагато більш включеними, ніж суперники типу Chevrolet Cruze, Toyota Corolla чи Hyundai Elantra. Що правда, такої здатності підкорювати повороти як у Mazda3 творіння Honda так і не здобуло.

Найкращі характеристики

Стандартний для всіх, окрім продуктивних моделей, набір безпеки «Honda Sensing» включає попередження про можливе зіткнення, допомогу руху по смузі, адаптивний круїз-контроль, систему утримання дороги та систему уникнення зіткнення на низьких швидкостях з екстреним гальмуванням.

Надзвичайно важливі додатки для водіїв, які не уявляють життя без смартфонів, Apple CarPlay і Android Auto дозволяють інформаційно-розважальній системі співпрацювати з телефоном, відкриваючи доступ до навігації, музики, додатків, текстових повідомлень та багатьох інших аспектів.

Детально про автомобіль Honda Civic  

Інтер’єр

Салон Civic сповнений високоякісних матеріалів та приємного на дотик пластику. Високий рівень ергономіки дозволяє зручно розміститися водієві будь-якого зросту. Сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, який вражає легкістю використання, слугує центром аудіо, Apple CarPlay та доступної навігаційної системи. Панель приладів Honda Civic тішить не лише функціональністю, а й елегантністю дизайну. Автомобілі гарантують один з найкращих інтер’єрів у класі. Заднього простору більш ніж достатньо у седані, але стережіться широких порогів при посадці чи висадці. При 427 літрах багажник седану вражає місткістю. Хетчбек запропонує 727 літрів з розкладеними сидіннями і додасть ще чимало зверху зі складеними сидіннями.  

Відео тест-драйв Honda Civic 2019 року

Екстер’єр

Компанія ризикнула, зважившись на редизайн Civic. Треба сказати, що ризик виправдався. Форма сучасного Civic вирізняється сміливістю, зокрема завдяки агресивній передній частині, видовженій, заниженій посадці та унікальним С-подібним заднім фарам. Седани і хетчбеки отримали елегантну, низхідну лінію даху, моделі останнього виділяються ще й завдяки округлій формі задньої частини, високо розміщеному спойлеру та фальш вентиляційним отворам. Хетчбеки Sport і Sport Touring можна відрізнити завдяки двом вихлопним патрубкам, розміщеним по центру. Модель Type R отримала три вихлопних патрубки і величезний задній спойлер.

Базов комплектація

Найдешевша модель седану LX постачається з набором безпеки «Honda Sensing», автоматичним клімат-контролем, камерою заднього виду, аудіосистемою AM/FM з 4 динаміками і USB портом, Bluetooth та 5.0-дюймовим екраном. Модель Sport додасть агресивних елементів дизайну та 7.0-дюймовий дисплей з Apple CarPlay і Android Auto. Модель EX потішить наявністю функції дистанційного запуску двигуна, люку даху, задніх сидінь, які складаються у співвідношенні 60/40, 17-дюймових коліс, покращеної аудіосистеми на 8 динаміків, електроприводу водійського сидіння, підігріву передніх сидінь та шкіряного оздоблення керма і важеля перемикання передач.

Опційне обладнання

У випадку з Honda більшість опцій з’являється при переході до моделі вищої комплектації. Модель седану EX-L отримала шкіряну обшивку сидінь, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду та HomeLink. Топова модель Touring може похвалитися 18-дюймовими колесами, перемикачами на кермі, LED фарами, склоочисниками з сенсорами дощу, покращеною аудіосистемою та навігацією. Седани Touring додадуть підігрів задніх сидінь та чотири автоматичних режими налаштування переднього пасажирського сидіння.

Під капотом

Базовим для Civic став 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 123 кінських сили та 152 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 10.6 секунд. Витрата пального Honda Civic становить 9.2 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському та 7.0 л/100км у змішаному циклах. З варіатором розгін відбувається за 11.6 секунд, витрата пального зменшується до 9.2 5.2 та 6.7 л/100км відповідно. 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун потішить 182 кінськими силами та 220 Нм. У пару йому у 2019 році дістався лише варіатор. Сотні Civic з ними досягає за 8.1 секунд, витрачаючи 6.0 л/100км у змішаному циклі. Динамічній моделі Type R дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 320 кінських сил та 400 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 5.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.8 л/100км у міському, 6.5 л/100км у заміському та 7.7 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus NX 2019
Огляд тест-драйву: Lexus NX 2019
Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2019